Al şaselea simţ

A trecut şi anul 2008. Păstrând tradiţia împrumutată, toată lumea s-a apucat de făcut topuri: politică, economie, cultură sau sport. Nu contează domeniul. Principalul top să fie. Şi bani să iasă... Se ştiu ei cei la care mă refer.
Nu asta, însă, a fost ideea când am pornit să scriu acest material. Mă gândeam la un fotbalist moldovean pe care nu l-am văzut nici într-un top de specialitate, fie că a fost vorba de Gala fotbalului, ancheta Asociaţiei de Istorie şi Statistică sau alte clasamente alcătuite de mass-media. Mi s-a părut foarte ciudat, pentru că băiatul a avut un an de excepţie la Zimbru, iar asta ar fi trebuit să-l plaseze în mod normal printre cei mai buni jucători ai anului. Considerând că am „un simţ al viitorului luminos” în fotbal, m-am simţit obligat să scriu despre acest copil, care are capacitatea de a deveni unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria fotbalului moldovenesc, dacă nu chiar cel mai mare. Spun că am acest simţ pentru că am mai avut ocazia în scurta mea carieră de 15 ani de cronicar sportiv să anticipez ascensiunea fulminantă a câtorva dintre granzii fotbalului mondial. Făcând o paranteză, am să reamintesc că în 2003 am avut ocazia să asist „pe viu” la meciul de debut a lui Cristiano Ronaldo. Atunci eram moderatorul emisiunii „La Vestiare” de la NIT şi am făcut o escală la Lisabona pentru a realiza un interviu cu antrenorul echipei „Sporting”, Ladislaw Boloni. Am fost şi la un meci de-al echipei antrenate de tehnicianul român, pe stadionul „Jose Alvalade”, Sporting – Moreirense. Pentru gazde a debutat un puşti de 17 ani, Cristiano Ronaldo, care a marcat 2 dintre cele 3 goluri ale învingătorilor. Am rămas impresionat atunci de tizul celebrului brazilian, despre care, revenind acasă, aveam să spun în cadrul emisiunii că va câştiga peste câţiva ani „Balonul de Aur”. Cred că nu e nevoie să vă reamintesc că portughezul a fost desemnat în 2008 cel mai bun jucător al Europei. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Lionel Messi, pe care l-am prezentat în una dintre primele emisiuni „Fotbal Hebdo”, pe atunci când argentinianul nu avea încă niciun meci la echipa mare a Barcelonei.
Sper că voi avea dreptate şi de această dată, iar jucătorul moldovean care m-a impresionat cel mai mult anul trecut se numeşte Alexandru Antoniuc. Un mijlocaş ofensiv cu reale calităţi de golgheter, care a marcat în toamna anului 2008 nişte goluri fabuloase! Foarte tehnic, cu un dribling de excepţie şi un şut plasat excelent, Antoniuc are toate calităţile pentru a deveni în scurt timp un jucător de talie mondială. Sper să nu greşesc, iar Sandu să continuie să persevereze, să muncească foarte mult şi să obţină ceea ce-şi doreşte el şi întrega suflare fotbalistică din Moldova – un mare fotbalist.


http://www.moldfootball.com/?index=news&news=3118
Faceti click pe adresa de mai sus pentru a urmari fabulosul gol marcat de Antoniuc in stilul lui Maradona (golul cu numarul 3)

Comentarii

  1. da... acest copil a fost vedeta serii, despre acest meci a fost in discutie la tv sport rusia, sa stii ca rusii tare l-au laudat pe SASHA Antoniuc, au spus ca are f multe calitati de fotbalist. si nu s-au asteptat ei la asa ceva.
    Eu totusi nu inteleg, daca iei pe fiecare in parte, echipa joaca destul de bine, atunci de ce nu ne putem califica, si de ce acest tinar fotbalist nu e in top, oare sa fie din cauza banilor...nu pot sa cred, nu ne-am invatat inca sa investim mai intii, apoi sa cistigam, imi cer scuze daca am jignit pe cineva.
    Sandule, dar presa de ce tace, tu unu nu vei face nicicind dreptate, nu sunteti voi chiar asa de putin ca sa nu puteti pune la punct acest viciu in fotbalul moldovenesc

    RăspundețiȘtergere
  2. salut Sandu! Sunt Vasile (machetatorul cartii: Povestea unui vis de vara) daca iti aduci aminte! ash putea sa vb in privat cu tine? e-mailul meu este halamadridmd@yahoo.com sau yahoo messenger cu acelashi ID (halamadridmd)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune