Meme Stoica: "Dacă pui în DEX o poză cu Rădoi, ai definiţia fotbalistului"

De câteva zile toate ziarele de sport din România se întrec în ştiri despre plecarea lui Mirel Rădoi de la Steaua. Orice pagină electronică a presei sportive româneşti este plină cu declaraţii şi păreri despre transferul lui Rădoi la Al Hilal. Ultimul exemplu este fostul său manager, Mihai Stoica, care spune că în DEX ar trebui introdus termenul "rădoi", care să fie similiar cu definiţia fotbalistului.
"Un fotbalist ca Mirel poate juca oriunde! Şi la -20 de grade şi la + 40 de grade. Rădoi e un super jucător! Dacă pui în dicţionar o poză şi scrii în dreptul ei fotbalist, poza poate fi a lui Mirel Rădoi, fără nicio problemă! Steaua, cu sau fără Mirel, ramâne superioară multor echipe," a mai spus Mihai Stoica pentru www.sport.ro.
De sus până jos numai Rădoi. Mirel încolo, Mirel încoace. Rădoi a zis asta, iar Dragomir a declarat cealaltă. Becali s-a îmbogăţit de pe urma transferului. Steaua a sărăcit. Lăcătuş schimbă sistemul de joc. Dinamo, Rapid şi CFR se bucură şi răsuflă uşurat că au scăpat de cel mai bun jucător al Stelei. Etc., etc.

Îmi amintesc cu această ocazie despre plecarea lui Alexandru Epureanu la FC Moscova. Bineînţeles păstrând proporţiile, dar nu-mi vine în cap acum alt nume de fotbalist moldovean mai sonor, care ar fi plecat “afară”. Cum a reacţionat presa de la noi. În nici un fel. De parcă s-ar fi transferat un jucător oarecare, de pluton şi nu cel despre care specialiştii spuneau că ar fi Franc Beckembauer al fotbalului moldovenesc. Prin presă – doar câteva ştiruţe. Nici un comentariu, nici o părere a oamenilor de fotbal. Sărăcie totală. Ce n-am spune noi, rămân la părerea că una dintre cele mai mari lacune ale fotbalului nostru este presa sportivă. Pur şi simplu nu are cine să prezinte fotbalul într-o lumină, care ar atrage spectatori în tribune sau sponsori la echipe. Nu ştie să facă show presa noastră. Iar lumea asta aşteaptă. Lumea vrea spectacol. În primul rând în jurul fotbalului, apoi în teren. Fără o mediatizare masivă, fenomenul fotbalistic nu poate lua amploare, mai ales într-o ţară săracă aşa cum este Moldova.

Comentarii

  1. sandule ai perfecta dreptate, trebuie mai intii sa faceti publicitate apoi spectacol pe teren, degeaba scrii si te inervezi, spune-mi citi ziaristi sportivi cunosti tu care sa faca show din emisiuni, sau articole eu cred ca utini, mai e ceva i-as numara pe degete de la maina stinga ))))), dar de acei ziaristi care scriu si ei de dragul scrisului, imi vei spune o multime, da aduti aminte vorba lui B.P. Hasdeu, cred ca intelegi ce vreau sa spun

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu, am fost un mare fan a lui Fotbal Hebdo pe vremea lui Leonid Istrati. Apoi, a fost conjunctura sa nu mai pot urmari aceasta emisiune. Ce e cu ea?
    Ref. la spectacol. Spune-mi te rog, tu vezi lupta si dorinta la meciurile diviziei Nationale? Eu nu am vazut. Pentru ce sa vin la stadion?
    Ref. la Radoi. Sincer, nu ma impresioneaza nimic acest jucator. Din contra, vad numai orgoliu in el. Faptul ca joaca in forta, si hotarit, nu il ridica in ochii mei. As vrea insa sa te mai intreb ceva. Am urmarit vreo doi ani siturile GSp si Prosport.
    Mediatizarea este la nivel. Mie insa, mi-i greata. Toate porcariile le mediatizeaza.
    Ce solutii ar fi? Dupa mine, cat mai multe scoli de juniori. Educatie pro-fotbalistica in scoala, cum fac ucrainenii. Ridicarea prestigiului in scoli, a fotbalistilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. e bine de promovat aceasta ideie a d-lui anonim in ceea ce priveste educatie pro-fotbalistica in scoli, printr-un proiect depus la ministerul invatamintului. de facut un sondaj sociologic, si pe baza de acest sondaj, de aflat sunt multi moldoveni care se intereseaza de prezentul si viitorul fotbalului moldovenesc.)))))))))ve-ti putea deci afla cit de constienti si cit de tare iubesc moldovenii fotbalul. daca vor semna majoritatea, atunci, se face panorama ca statul(cei care sunt la conducere nu sunt interesati), iar daca putini, atunci de unde vreti voi sa putem juca la nivel international. si inca odata mai repet totusi ne trbuie noua experienta pe care o putem capata peste hotare, nu noi sa plecam ci sa invitam antrenori de vaza cu renume, stiu, veti zice n-avem bani, va asigur, daca vor incepe a juca moldovenii bine fotbal banii vor veni de din afara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pt anonim: Cer scuze de intarziere, dar abia acum am vazut mesajul. O sa va raspund pe scurt la intrebari. Fotbal Hebdo este o emisiune inventata de mine (programul lui Leonid se numea Fotbal Non Stop) si temporar a fost sistata de catre conducerea TVM pentru ca ei nu au nevoie de astfel de emisiuni. Referitor la meciurile din DN. Cand asist la o astfel de partida parca ar dura 10 ore. Mare plictiseala, dar asta e un subiect foarte lung. Cat despre presa sportiva din Romania: tot respectul si admiratia pentru ca anume o astfel de mediatizare a si facut publicul sa vina la stadioane, iar fotbalul sa creasca. Nu stiu ce se face la ucraineni, dar stiu ca noi trebuie sa facem ceva pentru ca asa nu se mai poate. Riscam sa ramanem fara fotbal si in scurt timp sa ajungem cu 5 echipe in Moldova, ca la fotbalul feminin.

    RăspundețiȘtergere
  7. apropo de Radoi, nu l-am vazut pe acest fotbalist caci sunt de mult timp in rusia, dar am citit siturile rominesti, e rusine mare, sincer, ca asa jucator sa joace pt arabi, vai ce pacat este, desi peste tot numai Radoi, si sa plece la un club... de nu stiu, oare intr-adevar nu au gasit ei numitor comun cu vre-un club din europa? De exemplu despre Mutu, nu scriau ca e Fotbalist cu litera mare, nici de Hagi nu scriau asa, nu-mi mai amintesc cine si unde juca, popescu, pai o multime erau in cluburi europene, iar Radoi... vai-vai-vai, pacat pentru el, e greu printre arabi, mai ales ca nu au ei un fotbal atit de bun, pentru ca sa se vinda (in prim sens al cuvintul) arabilor. e clar ca nu mai pt bani, si ce face saracia din noi. pacat, pacat pentru Radoi

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune