Nu-i aşa că ţi-a fost dor de mine, Dobrik?

Salut, Dobrik! Sau „Dobreak”, cum iţi place să te dezmierde susurul lingăilor. Şi câţi ai adunat în jurul tău. Doamne, o întreagă faună... Pe cei mulţi, însă, nu poţi să-i păcăleşti. Cei mulţi ştiu ce hram porţi. Ca antrenor, pentru că jucător ai fost bun. Tu, suficienţa şi aroganţa ta vor îndepărta iarăşi oamenii de echipa naţională, pentru că ai făcut din ea o piaţă. Ştii tu ce vreau să spun. Piaţă de jucători. De jucători care-ţi aparţin şi din care vrei să scoţi bani, promovându-i prin intermediul echipei naţionale.
Ce să vadă oamenii la tine, Dobrik? Că antrenezi la fel ca acum 20 de ani, când Lobanovski te-a convocat prima dată în “Sbornaia”? Că nu s-a schimbat nimic în felul în care vezi fotbalul. Sau mai degrabă nu-l vezi!
Dobrik, ai tu o boală cu piticii. Cred că m-am prins, că altfel nu înţeleg. Cu cât sunt mai mici, cu atât ai senzaţia că-i domini mai tare... Îţi place să fii şeful. Să-ţi încordezi muşchii. Cine te contrazice devine instantaneu duşmanul tău. Eu te voi contrazice mereu. Şi îţi spun că fotbalul mare nu se mai face cu doi la kil. E timpul călăilor, al celora care fac diferenţa, într-un duel, cu o singură zvâcnire de umăr. Te-a pierdut, a şutat, a marcat! Dacă s-ar apuca şi pigmeii de la Circul de Stat de fotbal, i-ai lua şi pe ei?
Degeaba îţi explic, Dobrik. Că oricum nu înţelegi nimic. Tu eşti unul dintre cei care nu învaţă limba română din principiu... Aşa nu ne vom califica niciodată! Nu mai pot eu că te superi... Am auzit că vrei un război cu presa şi că te dai tare pe la conferinţele de la Federaţie. Ai fost un fotbalist bun. Dar nu eşti antrenor. Tu eşti o iluzie. Iluzia că ne vom califica la Mondiale cu tine pe bancă.

Comentarii

  1. Sandu, Spiridon ar fi un antrenor mai potrivit pentru nationala? din vara e liber.

    Ce antrenori valorosi mai avem in Moldova? Recunosc ca desi sunt un amator inrait al fotbalului stiu fotbalul englez si romanesc mult mai bine decit cel moldovenesc. de fapt, in ultimul timp si de cel romanesc m`am cam dezis.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rezultatele din finalul campaniei trecute au fost absolut intamplatoare. Bosnia ne-a dominat copios, dar le-am dat un gol cu noroc. Iar Ungaria a fost o epava.
    Atunci toti il idolatrizau pe Dobrovolski, care de fapt nu cred ca a avut prea multe merite, poate niciunul.
    Atatat timp cat vom avea „ciobanul” la conducerea FMF, vai si-amar de fotbalul nostru va fi. Din pacate nici Efros nu e mai bun. Noi nu avem fosti fotbalisti care sa fie buni manageri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Artur,
    parerea mea este ca Spiridon, la moment, ar fi cea mai potrivita candidatura pentru postul de selectioner al Moldovei. A stat 4 ani langa Lucescu si sunt sigur ca a invatat foarte multe. Cred ca Spiridon este cel mai bun antrenor pe care-l are Moldova la moment. Insa nu cred ca Spiridon va veni sa antreneze nationala in urmatorii ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu as vrea sa stiu ce buget are federatia pentru a salariza un antrenor si cat castiga "Dobrik". Nu stiu de ce, dar am impresia ca nu e chiar asa de rau platit, iar in straiatate sunt antrenori tineri, dornici de afirmare, fosti mari fotbalisti, pentru care salariul nu e important. Cred ca nationala noastra ar putea face o experienta in acest sens, mai ales ca nu riscam chiar atat de multe, calificare la mondiale fiind deja compromisa. In schimb, pe langa faptul ca am fi vorbiti in Europa si deci atrage atentia, de ce nu si a investitorilor, am putea avea si "surpriza" de a avea si rezultate. dau si 2 exemple de fosti mari jucatori de fotbal care acum se dedica antrenoraului si care zic eu ar accepta o experienta in Moldova:
    Sinisha Mihailovic, Paulo Sousa. Acum 3-4 ani, Donadoni dupa ce antrenase una sau doua echipe, devenise liber de angajament. Nimeni nu l-a invitat si peste putin timp a devenit selectionerul Italiei. cred ca federatia ar putea avea un pic mai mare atentie asupra astfel de cazuri. Inchipuitiva ce ar putea sa se intample daca urmatorul selectioner al moldovei ar fi un fost mare jucator din Italia sau Spania, sau Germania. Cred ca opinia publica din aceste tari ar atrage atentia si fotbalului moldovenesc. Curiozitatea fanilor nostri ar creste iar fotbalul ar avea de castigat. Ce credeti despre asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Oficial, Dobrovolski are salariu lunar de 400 (patru sute) dolari

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, nici eu nu sunt de acord ca Dobrik sa fie NT - Coach, dar oameni buni dupa cum se spune: "Pestele de la cap se strica, dar se curata de la Coada", ash shi aici, ca sa putem inainta pretentii fatsa de un antrenor trebuie sa avem motiva, adica jucatori buni, la noi cu infrastructura fotbalului nostru nu prea cred... Ieri m-a mirat un lucru, chiar mi-a fost rushine: priveam distras un meci de fotbal din Premiere League, shi am vazut un jucator din... Lichtenshtein, da din Lichtenshtein shi era titular! Mai mult nu spun nimic, cind o sa avem shi noi un jucator in PL, Serie A, sau Primera Division?

    RăspundețiȘtergere
  7. da, din cele scrise se vede clar ca in viitorii ani nu vedem noi un fotbal moldovenesc de nivel, ba mai rau vom juca si noi cum ne-am deprins, ne facem de ris oameni buni, mai bine nici nu apelati FIFA, poate ar trebui totusi sa invatati sa jucati fotbal, apoi sa iesiti pe terenuri mondiale. mi-i rusine sa zic, dar sergio are dreptate, totushi ne trebuie un antrenor strain, vedeti voi cum joaca rusia decind olandezul e la putere, desi nu juca rau nici cind erau la putere antrenori rusi, dar erau slabi psihologic, acum e alta treaba, si veti vedea voi ce vor face ei la viitoarele cempionate.
    FMF unde se uita, oare nu doresc si ei ca noi sa ne afirmam, doar nu puteti zice si voi ca nu avem jucatori, avem, dar nu stim noi sa-i promovam.
    Nu sunt un fan inrait al fotbalului, dar daca este un meci bun, eu il privesc, insa fotbalul moldovenesc, demult m-a dezamagit

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune