Pavel Ciobanu: despre inundaţii, criză şi alegeri

Am ascultat cu atenţie emisiunea lui Dumitru Antoceanu de la radio „Serebreanîi Dojdi”, în care invitat a fost Pavel Ciobanu. Mi-am selectat câteva fraze rostite de actualul preşedinte FMF pe care le voi afişa mai jos şi, implicit, le voi comenta.

1. „...Cauzele rezultatelor proaste ale echipei naţionale din aceste preliminarii sunt absenţa celor mai buni fotbalişti moldoveni, care şi-au luat cetăţenie rusă, dar şi calamităţile naturale din vară, soldate cu inundaţii care au distrus terenurile bazei din Vadul lui Vodă...”
2. „...Dacă în toamnă nu se va juca niciun meci oficial al echipelor naţionale pe stadionul din Vadul lui Vodă, voi demisiona...”. Oficialul FMF s-a referit la stadionul cu o capacitate de 1500 de locuri pe care Federaţia planifică să-l construiască până în septembrie curent.
3. „...Cu 4 ani în urmă au votat şi membrii Comisiilor şi Comitetelor FMF, dar ni s-a făcut observaţie şi în acest an vor vota doar membrii afiliaţi. Nici măcar cei din Comitetul Executiv nu vor vota...”
4. Întrebat de moderator cum a putut să declare că fotbalul moldovenesc se află în declin de 18 ani, dacă, din aceştia, 12 sunt cu el la cârmă, Pavel Ciobanu s-a sucit: „N-am spus aşa ceva. Eu am spus de criza mondială...”. Peste câteva minute a mai adăugat: „Am avut în vedere că de 18 ani e criză în ţară, dar fotbalul progresează...”


Domnule Ciobanu, cu tot respectul:

1. Faptul că cei mai buni jucători moldoveni şi-au luat cetăţenie rusească în detrimentul celei moldoveneşti este şi din cauza indiferenţei Federaţiei, care a fost atenţionată chiar de către mine în cadrul emisiunii „Fotbal Hebdo” că s-ar putea ajunge la asta. Nu aţi întreprins nimic atunci. V-aţi limitat să consemnaţi doar că ar fi „o bârfă”. Ei bine, n-a fost. Iar consecinţele se văd astăzi, când am rămas fără Covalciuc, Gaţcan sau Josan.
Partea cu inundaţiile de la Vadul lui Vodă este de cascadorii rîsului. Păi ce are una cu alta? Numai să nu spuneţi că internaţionalii noştri uită să joace fotbal dacă nu se antrenează la Vadul lui Vodă...

2. Încă nu e sigur că veţi fi reales ca să demisionaţi la toamnă. Sau poate ştiţi altceva. Parcă îmi amintesc că la ultima conferinţă de presă se vorbea despre un stadion de 5 mii de locuri. Acum au ajuns la 1500. Dar poate eu greşesc. Şi nu e clar până la urmă: veţi face un stadion sau veţi amplasa doar nişte tribune montabile în jurul terenului?

3. Să ştiţi că e foarte grav dacă acum 4 ani au votat membrii Comisiilor şi a Comitetelor. Înseamnă că alegerile au fost fraudate, pentru că în statutul FMF nu se spune nimic despre dreptul la vot a Comisiilor si a Comitetelor. Doar membrii Comitetului Executiv au drept de vot (conform Art.34.6 din statutul FMF). Paradoxal şi în contradictoriu cu prevederile din statut, dv. spuneţi că tocmai membrii Comitetului Executiv nu vor vota pe 6 februarie!

4. Până la urmă n-am înţeles ce aţi vrut să spuneţi: că este criză mondială sau că Moldova se află în criză de 18 ani? Sau totuşi aţi spus că fotbalul moldovenesc se află în cădere de 18 ani?

Victor Daghi, fugi repede şi du-i materialul, poate te va netezi pe cap!

Comentarii

  1. La fiecare interventie a lui Ciobanu poti comenta perle.. e dezastru... numai Baha-buha

    RăspundețiȘtergere
  2. am ascultat si eu emisiunea
    da...........zic si eu ca anonim
    numai perle combinate cu minciunele
    n-a facut 1 stadion timp de 12 ani
    acum va face 2 ,nu unu........................................................................
    din Ciobanu-i numai vorba si asta o stie toata lumea

    RăspundețiȘtergere
  3. :))
    Cât aş fi eu de "cioban", dar tot nu-l agreez pe şeful FMF. Bun articol. Şi hazliu totodată ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta cu Daghi e tare, dar sigur plina de adevar...Dar de ce nu crezi că din cauza inundaţiilor Moldova a avut rezultate proaste? ţi se pare că nu are logică?sau că Pavel Ciobanu nu ştie ce să mai zică, ca să nu tacă, ori că a uitat de câţi ani se află el la federaţie? sau ţi se pare că domnul preşedinte minte?:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi se pare absurda afirmatia ca nu avem rezultate din cauza inundatiilor. Mai mult, o consider "perla" acestui inceput de an. Nu cred ca Ciobanu minte. El le spune sincer, dar apoi uita ca a spus.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai, da inundatiile sunt cauzele la tot dezastrul din sportul moldovenesc, anul trecut inundatii, mai celalt an seceta, se da vina pe force major caci nu putem sa spunem in fata ca nu pot face eu fata lucrurilor, pai eu sa fi fost in locul lui Ciobanu, nu-mi era rusine sa zic au avut in mine incredere, eu i-am dezamagit pe toti, iar daca imi mai dati o sansa ma voi stradui sa indeplinesc orice punct din campania mea electorala :))))) e greu de zis asa? in genere, Sandu hai pune articole despre soarta fotbalului moldovenesc, despre problemele lui, despre cum se antreneaza acesti sportivi, caci sincer, m-am tot saturat eu de acest Ciobanu, nu e un om asa de mare care sa fie discutat zi si noapte.
    Din punct de vedere psihologic, stiti care elevi in scoala nu sunt uitati de profesori, cei care invata pe zece si cei care invata pe doi, cei din mijloc sunt uitati cum au terminat scoala, deci Ciobanu va fi in memoria fotbalistilor si a suporterilor multi ani. un rezultat negativ, tot rezultat este. totusi mi-i interesant cine va fi noul presedinte al FMF, daca Ciobanu cistiga, atunci iarasi 4 ani in fotbal vom degrada, hm....... oare cu ce gindesc cei care voteaza :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Bun articol!!! Apropo ce ai cu Victor Daghi???

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu Victor Daghi credeam ca am o prietenie, dar nu am nimic...

    RăspundețiȘtergere
  9. Deci ca obiectiv in campania electorala la pavel ciobanu ar fi sa faca tot posibilul sa nu mai avem inundatii, si asa vom fi campioni................la vorbit prostii, asta daca nu cumva suntem deja

    RăspundețiȘtergere
  10. Tema cu Ciobanu deja e clara , ramine sa vedem cum si a spus aurina , cu ce voteaza alegatorii ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca aleg creierii drept scop procesului de votare ,analizind fiecare program, ar fi normal sa fie Efros acel ales . Sa vedem cum se termina toata isrorioara asta cu "FMF Reloaded" ))

    RăspundețiȘtergere
  12. da,dar e 99% ca nu vor alege creierii ci ...
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    RăspundețiȘtergere
  13. mai bine zis ''vom trai si vom vedea''
    sper eu ca nu toti sunt lasi,mai este cite o minte treaza printre ei

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune