România: peste un milion de euro în buzunarele televiziunilor de sport !!! Moldova: 0 !!!

Brand Connection estimează că posturile de sport din România au atras anul trecut un volum de publicitate cuprins între 700.000 şi un milion de euro, sumă netă. Ce i-a determinat să investească într-o nişă care atrage în medie sub 100.000 de telespectatori pe zi? Posibilitatea atingerii exacte a publicului ţintă vizat şi, nu în ultimul rând, o bună vizibilitate, deoarece în cadrul posturilor de televiziune tematice nu există o atât de mare aglomerare de spoturi în calupurile publicitare ca la posturile TV mari, generaliste.
„Sportul este o nişă care atrage tot mai multe investiţii în publicitate, iar un canal de sport poate beneficia din plin de explozia pieţei de advertising din România“, consideră Eduard Darvariu, director executiv al sport.ro, lider de audienţă pe acest segment în perioada ianuarie-iunie 2008.
3,3% este cota canalelor de sport pe piaţa urbană, în timp ce posturile generaliste deţin 41,5%, potrivit datelor pentru ian.-iun. 2008, furnizate de GFK România şi prelucrate de Brand Connection.

De ce în Moldova nu există nicio televiziune de sport? De ce nu se dau meciurile din campionatul naţional la TV? De ce nu există în prezent măcar o emisiune TV despre sport? Explicaţii ar fi multe: nu sunt bani suficienţi în publicitate pentru a acoperi cheltuielile unui post sportiv, nu avem un campionat care să prezinte interes pentru public sau nu sunt interesate posturile TV de o emisiune sportivă din cauza audienţei scăzute. Dar oare cine sunt de vină pentru toate aceste lucruri? Eu zic că toţi cei care suntem implicaţi în fenomenul sportiv. Preşedinţii de asociaţii pentru că nu ştiu să-şi dirijeze sporturile pe care le patronează, sportivii care nu fac performanţă şi nu în ultimul rând ziariştii sportivi din Moldova, care încă nu au învăţat să facă din sport un show.

Comentarii

  1. Am inceput sa scriu comentariu la tine pe blog, dar sau primit multe litere:

    http://spataru.blogspot.com/2009/01/de-ce-nu-avem-canal-tv-sport-n-moldova.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu, ai perfecta dreptate
    Cu parere de rau,dar trebuie sa recunosc ca aceasta situatie persista nu numai in sport,dar si in celelalte domenii

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune