Fotbal fără margini


În SUA activează de 2 ani clubul de fotbal Haiduc Moldova! Echipa joacă în Liga a 3-a, de amatori, şi se află pe locul 3 după 6 etape, la un singur punct în spatele liderului. De unde şi cum a apărut această echipă moldovenească în soccerul american aflaţi chiar de la autorii proiectului.

“Haiduc Moldova este un club de fotbal fondat în ianuarie 2007 de un grup de basarabeni care s-au stabilit cu traiul sau cu serviciul în Seattle (sau în împrejurimele acestuia), statul Washington, SUA. Haiduc Moldova este primul club de fotbal din Republica Moldova înregistrat într-o competiţie oficială de amatori din Statele Unite.
Totul a început din dragostea pentru fotbal. Seara, după lucru, sau în weekend, ne întâlneam în parcuri la aer liber. La început la o bere, apoi la un mini-fotbal. Numărul doritorilor de a juca fotbal a crescut o dată cu mărirea comunităţii de basarabeni.

Astfel, în iarna anului 2007, am fondat echipa Haiduc Moldova şi ne-am înregistrat oficial în GSSL. Am început să ne pregătim de 2-3 ori pe săptămână, seara după lucru. Toate cheltuielile echipei au fost şi sunt suportate de către membrii clubului, inclusiv taxa de participare la GSSL şi costurile pentru echipament.

În primăvara anului 2007 echipa Haiduc Moldova a participat la primul său turneu oficial, GSSL Spring Division 3B.

Haiduc Moldova are la activ 4 turnee jucate: GSSL Spring 2007, Fall 2007, Spring 2008 Division 3 si Seattle International Cup 2007. La Seattle International Cup 2007 echipa noastră a reprezentat Republica Moldova, mai precis comunitatea de basarabeni care activează în Washington, USA.

De-a lungul timpului pentru Fotbal Club Haiduc Moldova au jucat peste 30 fotbalişti (basarabeni, români, mexicani, americani şi chiar un kenian). Avem la activ peste 30 de meciuri oficiale. Echipa are deja si un site oficial http://www.haiducmoldova.com/, unde puteţi găsi toată informaţia despre noi.”

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune