marți, 3 februarie 2009

Oprea candidează ilegal !

Igor Oprea, unul dintre cei cinci candidaţi la funcţia de preşedinte FMF, a fost înscris în această cursă în mod ilegal! Greşeala aparţine FMF, care a acceptat cererea venită de la FC Floreni prin care fosta echipă înaintează candidatura lui Igor Oprea la şefia Federaţiei. Potrivit Statutului FMF, articolul 11 (Condiţiile de obţinere a statutului de membru afiliat), punctul 11.2., pentru obţinerea calităţii de membri afiliaţi la FMF cluburile de fotbal trebuie să fie persoane juridice şi să participe în campionatul naţional la fotbal. Cum FC Floreni nu participă în campionat, lucru consemnat de către Comitetul Executiv, această echipă nu are calitate de membru FMF (conform articolului 11 al Statutului FMF) şi, respectiv, nu poate să înainteze candidaţi la funcţia de preşedinte FMF. Responsabil cu primirea actelor care vor fi discutate la Adunarea Generală este secretarul general FMF, Nicolae Cebotari.

Între timp, surse din tabăra lui Igor Oprea, dezvăluie alte elemente picante ce ţin de alegerile FMF. Pogramul electoral prezentat de Oprea pe 27 de pagini este TEZA ANUALĂ A UNUI STUDENT de la USEFS. Lucrarea a fost eliberată de către Nicolae Crăciun, profesor la Universitatea de sport şi fost şef al arbitrilor FMF.

7 comentarii:

 1. 1.„Un membru afiliat” („membri afiliaţi”) se referă la cIuburile de fotbal, cIuburile sportive
  cu secţii de fotbal, asociaţiile raionale, municipale de fotbal, asociaţia de fotbal UTA
  Gagauzia, alte organizaţii de profil fotbalistic (2.Art.13 – Drepturile membrilor afiliaţi:
  d) de a înainta candidaturi la funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi ai FMF;
  3.Art. 20 – Încetarea activităţii
  20.1 Încetarea activităţii a unei persoane juridice, care are calitatea de membru afiliat la
  FMF poate fi benevolă s-au legală. În cazul încetării activităţii sale, membrul afiliat la
  FMF îşi pierde calitatea de membru afiliat din momentul înregistrării de către organele
  respective ale statului a deciziei privind lichidarea persoanei juridice date.

  RăspundețiȘtergere
 2. Art.11 – Condiţiile de obţinere a statutului de membru afiliat:
  11.2 Pentru obţinerea calităţii de membri afiliaţi la FMF cluburile de fotbal trebuie să fie persoane juridice şi să participe în campionatul naţional la fotbal.
  FC Besiktas si FC Floreni au fost tratate identic de FMF?

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu cunosc daca au fost tratate identic, pentru ca nu stiu cum au evoluat lucrurile in cazul echipei FC Floreni. Un lucru este sigur: daca FC Floreni are drept la vot, inseamna ca si FC Besiktas trebuie sa aiba acelasi drept.
  Potrivit statutului, atat Besiktas, cat si Floreni sau alte echipe care nu joaca in campionat trebuiau excluse din rindurile membrilor FMF

  RăspundețiȘtergere
 4. nu inteleg ce cauta oprea printre candidati!?
  n-are treaba el
  e ca Pasa,e omul lui,chiar nu intelegeti?
  vedem cu cine voteaza lumea

  RăspundețiȘtergere
 5. Revedeti ultimile stiri "Made in Cojusna" acolo am ppstat un comentariu unde am si presupus ca lucrarea lui Oprea este o teza a unui student de la USEFS. Se pare ca am avut dreptate.


  Comentariul postat

  :D Cu asa un program nu treci nici examenul intr-o institutie superioara de invatamnint. De FMF nici vorba. Defapt intuiesc ca e facut de vreun student la USEFS. La repezeala. Fiind presat de timp. Intr-o noapte. Poate s-a uitat si vreun profesor prin el cu un ochi :D Nu ca nu numai Oprea are asa program, practic toti au gasit numeroasele probleme cu care se confrunta federatia si au zis ca le vom elimina. Pe puncte :) Pai sunt inca 1oo1 de astfel de probleme. As fi vrut sa vad o analiza, cu date solutii concrete, nu promisiuni. In fine sunt multumit ca macar au aparut aceste programe si putem sa vedem ceva din ideile si potentialul candidatilor.

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 7. de ce sandu mi-ai sters postarea???????????????
  deoarece am utilizat cuvinte necenzurate importiva lui OPREA
  am spus adevarul,el e un hot (mai cenzurat)a furat de la Zimbru,iar acum vrea si de la Fmf

  el n-are nici o treaba aici printre cei 5,ca si Vatamanu dealtfel,il ataca pe Pasa pe la spate dar inemisiunea lui Antocean tace ca mutu,se teme sa vorbeasca,sa spuie adevarul

  numai Efros s-a incumetat sa spuna lucruri care socheaza pe toti,chiar de ele erau banuite demult si de toti

  RăspundețiȘtergere