Porcul în ajun nu se îngraşă

Nu, domnilor! Nu m-aţi convins! Cu expresii de lemn şi promisiuni măreţe nu poţi cumpăra sufletul unui om. Fotbalul nostru nu se va schimba şi din cauză că specialiştii noştri nu ştiu să vorbească. Dacă vrei într-adevăr să schimbi ceva, nu ai dreptul să vii în faţa publicului nepregătit. Ce am înţeles eu din emisiunea de azi? Mai nimic. Nu am văzut prin ce sunt mai buni ceilalţi candidaţi decât Ciobanu. Doar prin faptul că nu sunt aroganţi? Sau că promit că vor face mai mult? Dar de unde să ştiu eu, un simplu antrenor de la Briceni, că altul va face mai mult decât Ciobanu. Şi de ce, mă rog, Ciobanu este aşa de rău? Doar pentru că i-a invitat pe alegători la o seară de creaţie în Vadul lui Vodă? Niciodată! Din contră. Moldoveanul nu se va da în lături de la un păhar de vorbă.
Am aşteptat astăzi noi dezvăluiri de la Petru Efros. Dar nici pe cele vechi nu le-am înţeles. Fără coerenţă în vorbire. Parcă vroia să le spună pe toate într-o singură frază. Praporşcic se uita la el ca acela la poarta nouă. Nu înţelegea nici o boabă. Sărmanul. Recunoscuse din start că nu se pricepe la fotbal.
În schimb, Vătămanu s-a dezlănţuit. Comparativ cu ce spunea la „Fotbal Hebdo”, fostul ofiţer de presă FMF a dat un adevărat recital în această seară. Dar iarăşi, prea puţine argumente. De ce el şi nu Ciobanu?
Sandu Guzun a avut cea mai serioasă prestanţă. Dar parcă prea mult a insistat cu fotbalul de la sate. Totuşi imaginea unei Federaţii este echipa naţională şi rezultatele acesteia. Nu trebuie să punem accentul pe un anumit contingent. Toţi trebuie să fie egali în faţa unui preşedinte FMF.
În final, voi spune câteva cuvinte şi despre cei care au considerat că nu trebuie să vină la emisiune. Am prevăzut absenţa lui Ciobanu. Nu e nimic surprinzător în asta. Actualul preşedinte FMF ne tratează pe toţi de la înălţimea „gemenilor” din New York, dispăruţi de 8 ani. Aroganţa lui n-are margini. Omul se consideră rege al fotbalului moldovenesc. Să nu ajungă cumva să nu mai aibă pe cine conduce. Pe de altă parte, însă, îl înţeleg. Dacă venea, era în inferioritate numerică şi toate oalele se spărgeau de capul lui.
Igor Oprea a făcut bine că nu a venit. Pentru că dacă venea şi deschidea gura, pierdea şi cele câteva voturi pe care le-a adunat până acum. Dacă le-a adunat. Dar nu din cauza asta n-a venit Oprea. Băiatul se află în teren. A luat în serios rolul de candidat. Un lucru doar vreau să-i transmit: Igor, porcul în ajun nu se îngraşă.

Comentarii

  1. da ce a avut Efros, ca nu putea lega doua vorbe, tare interesant, caci din cite eu am auzit la radiou (iarasi prin net), Efros e un adevarat orator, da se simte ca retraieste sarmanul. Da a lui Sandu Guzun polemica am citit-o, dar cit de frumos n-ar zice, si cit de serios nu a scris un presedinte a FMF nu cu asta trebuie sa se ocupe, dezvoltarea sportului la tara (fie chiar si a fotbalului)este efectuata de catre stat, anume la nivel de guvern, ca avem noi asa minister ca educatie si sport, care trebuie sa se ocupe cu ceea ce jumatate din discursul lui Guzun, deci Sandu daca devii presedinte dute la minister si aratale instructiunile lor de serviciu, dar tu, ocupate de dezvoltarea echipei nationale de fotbal. cam asta ce am vrut sa spun. Petru tu m-ai dat gata, ce-i cu tine, ai uitat romina?

    RăspundețiȘtergere
  2. mie mi se pare ca duci reglări de conturi aici..
    sau cel puțin asta se înțelege din articol
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E obosit Efros. S-a vazut clar. Cred ca s-a saturat sa lupte singur impotriva tuturor. Dupa declaratiile pe care le-a facut in ultimele zile avea si el nevoe de pauza. Si cine stie, ca a spus la conferinta de presa ca il urmaresc niste oameni dubiosi. Va dati seama la banii care s-au furat din federatie si Efros a spus asta la toata tara

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce sa va zic, desi Sandu Guzun a participat la multe emisiuni telivizate in direct, la asta a avut mari emotii, nu gasea cuvintele desi in mod normal sunt sigur ca le stie. Am observat cum stringea miinele in pumni de vreo 10 ori. Efros nu a avut probleme la acest capitol, a fost si informat, dar nu si pregatit anume de emisiune nu de alegeri! S-a bagat mai tot timpul peste Guzun cu cuvinte ajutatoare. Nu a fost coerent a vrut sa spuna multe sa i-a tot timpul emisiei. M-a surprins placut Vatamanu, a vorbit bine, s-a vazut ca s-a pregatit, a venit si cu traditionalul mesaj catre alegatori chiar daca l-a citit, ceilalti nu l-au avut.

    RăspundețiȘtergere
  5. SUNT SI EU DEACORD CU SERGIU
    CU ASA DECLARATII LA NOI IN TARA NOASTRA ,,DEMOCTRATICA''NU NUMAI CA ITI PUI IN PERICOL VIATA TA CI SI A CELOR DIN FAMILIE
    DE ACEIA RETRAIA OMUL,
    S=A VAZUT CLAR

    EFROS,MAI RABDA INCA O ZI,SI CHIAR DE CISTIGI CHIAR DE NU CISTIGI FII CU OCHII IN 4 SA NU AJUNGI UN ,,SIMPLU ACCIDENTAT''

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnilor, ia nu mai bagati voi spaima in Efros, nu chiar asa de strasnic, fiecare are dreptul la parere, si oricare ar fi ea , e o opinie, cum zice comitetul european, chiar si o vorba spusa nela locul ei cu sau fara intentia de a ofensa persoana (inafara de injurari), e deja opinie si nimeni n-are dreptul sa fie condamnat, daca Efros este urmarit de angajatii lui Ciobanu, inseamna ca Ciobanu are intradevar frica de Efros. hai dragii mei sa mai asteptam o zi, sa vedem cine cistiga. vom vedea cu ce gindesc oamenii, carora li se da odata in 4 ani "un pahar de vorba" nu am zis eu aceste cuvinte dar mi-au placut si le citez de fiecare data cind am prilejul

    RăspundețiȘtergere
  7. Pavel, intr-adevar fac niste reglari, dar de cuvinte, nu de conturi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din emisiune a castigat Ciobanu

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune