Anderlecht la mâna lui Corzun


Serialul ”Poveștile lui Dobrovolski” continuă…

Mi-ai dat să mănânc – dă-mi și lingură

Tiligul Tiraspol a jucat în campionatul Moldovei mai bine de un deceniu în echipamentul echipei Anderlecht Bruxelles, adversară pe care a avut-o în anul 1997 în Cupa UEFA. Care a fost povestea? Unii spun că Tiligul a primit echipamentul cadou, alții afirmă că Tiligul a rămas fără bagaje în aeroportul din Bruxelles, iar Anderlecht a ajutat echipa moldovenească, care nu avea în ce juca.

Realitatea este însă alta. Iată ce spune Dobrovolski:
”Mi-a povestit chiar Sergiu Secu, care juca la Tiligul în acea perioadă. După meci, jucătorii au făcut schimb de tricouri. Văzând calitatea echipamentului, președintele Grigore Corzun și-a sfătuit jucătorii să meargă la belgieni și să ceară și șortul, și jambierele. Zis și făcut. Astfel Tiligul s-a ales cu un echipament de calitate, pe care l-a folosit mai bine de 10 ani”, spune Dobrovolski.

Echipament obținut prin șantaj

Selecționerul Moldovei, însă, nu se oprește aici.
”Mai este o versiune, dar nu vă spun sursa. Înaintea meciului cu Anderlecht de la Bruxelles, 3 jucători tiraspoleni într-adevăr au rămas fără bagaje în aeroport. Ulterior bagajele s-au găsit, dar până atunci, cei de la Tiligul au cerut de la conducerea lui Anderlecht trei perechi de ghete. Strâmbând din nas, belgienii le-au oferit încălțămintea: câte două perechi de ghete pentru antrenament și joc, dar și câte un echipament de antrenament.

Impresionați de ghetele comode și de costumele de calitate, cei de la Tiligul au încercat să mai obțină câte ceva. Imediat tiraspolenii au realizat că lipsesc încă 6 bagaje! Au apelat din nou la belgieni, dar aceștia au refuzat categoric să le mai dea ceva. Corzun băiat deștept, nu s-a pierdut cu firea și l-a contactat pe delegatul UEFA, cel care urma să supervizeze jocul, Veaceslav Koloskov, nimeni altul decât președintele Federației de fotbal a Rusiei.

Anderlecht construia pe atunci un nou stadion pentru Euro 2000, care era inspectat inclusiv de Koloskov, figură importantă și autoritară în Forul fotbalistic european. Koloskov a început să caute nod în papură belgienilor, precum că stadionul nu corespunde tuturor cerințelor, dar a dat un apropo, că în cazul în care Anderlecht va ajuta echipa tiraspoleana cu ceva echipament, el ar fi dispus să închidă ochii la unele neajunsuri ale construcției. Belgienii au înțeles și în câteva ore Tiligul s-a făcut cu echipament de calitate superioară pentru întreg lotul de jucători…”, se destăinuie Dobrovolski.

Comentarii

  1. Super tare..super...Dar care este probabilitatea ca ele sa fie adevarate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Posibilitatea este foarte mare. Cred, de fapt, ca adevarul se invarte in jurul istoriilor spuse de Dobrovolski. Am mai auzit cazuri de genul asta. Unele dintre ele le-am publicat in cartea mea "Povestea unui vis de vara"

    RăspundețiȘtergere
  3. ce rusine, sa mergi cu cersitul.... nu de degeba nu ne mai iubeste nimeni..

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe vremuri, UTA Arad, echipa de traditie a fotbalului romanesc de dincoace de Prut, juca in Cupa Campionilor Europeni. In prima faza a acestei competitii, totul se intampla pe la inceputul anilor 70', au dat peste Feyenoord Rotterdam. Partea proasta este ca la meciul din deplasare, meci decisiv pentru calificare, jucatorii nostri nu aveau echipament de acelasi fel. Va vine sa credeti? Intr-un gest de sportivitate, echipa olandeza a imprumutat un intreg rand de echipament sportiv echipei vizitatoare. Dar.....UTA a castigat meciul, disputat in tricourile olandezilor si s-a calificat. Toata Romania a urlat atunci de fericire. Insa in turul urmator au dat peste Steaua Rosie Belgrad. Astia i-au batut de i-au ascultat cu urechea, cum zicem noi pe aici, prin partile Brailei.
    Sper sa vad odata si odata, o nationala a Romaniei unificate. Va dati seama ce campionat am avea si ce potential?
    Dumnezeu sa ne ajute in aceasta privinta!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune