Aşa se nasc bancurile

Un om înalt şi mare, de circa un metru şi 85 cm înălţime şi tot cam pe-atâta grosime, îmbrăcat într-un palton negru, cu o pălărie neagră stil retro (epoca Charlie Chaplin), a intrat pe poarta stadionaşului sătesc din Ghidighici.
În tribune (cu fotolii comune) stă un grup din 7-8 oameni de fotbal. Cineva dintre ei zice: „O! a venit şi Lozanciuc!”. Restul tac. După o scurtă pauză, altul întreabă: „Dar ce, Lozanciuc s-a făcut aşa de mare?”. Restul tac.
Peste câteva minute, omul în negru ajunge lângă grupul nostru.
- Oho-ho! Salut Sandu! (se adresează lui Sandu Guzun). Salut băieţi!
- Bună ziua, domnule Juravel, îi răspund cei din grup.

După câteva vorbe schimbate, despre totul şi despre nimic, directorul de la Zimbru atinge o problemă dureroasă:
- Ştiţi că mâine vine Mişa? Mişa Platini. Ne-a cam păcălit el cu ajutoarele. Acum deja spune că va ajuta doar cluburile care corespund cerinţelor. Nu e bine. Nu e bine...

Probabil Juravel s-a referit la faptul că Platini a promis la alegerile UEFA că va duce în Champions League şi campioanele din ţările mici, ca noi. Însă nu văd Zimbru în această combinaţie, de vreme ce nu se mai bate nici măcar pentru locul 2. Cu toate acestea, Juravel a insistat pe această temă:
- Aţi auzit de acest avocat portughez, Crespo? Cică el se ocupă de caz.
- Nu. Nu am auzit de el, îi răspunde Guzun.
- Cum n-aţi auzit?, insistă Juravel
- Probabil e o rudă de-al lui Hernan Crespo – fotbalistul, a glumit Guzun.
- Da-da. Sigur sunt rude!, a răspuns Juravel foarte serios şi a plecat.

Am rezistat doar o repriză la meciul Rapid – Zimbru. Parcă a durat 3 ore. N-am văzut nimic fotbal. Doar alergătură aiurea. Şi un gol înscris din ofsaid de 4 metri. Validat de arbitri. Doar Ostap n-a votat cu cine trebuie...

Comentarii

  1. sandu la noi la balti de azi dimineata nu se vede protv.te rog daca nu tie greu sale transmiti sa faca ceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hernand Crespo e argentinian. Iar Juravel e dalban

    RăspundețiȘtergere
  3. Sandule salut!
    Am o intrebare :
    Ce parere ai tu despre dl. Juravel(alias Lozanciuc),in privinta ca: merita sa fie el la F.C.Zimbru?deoarece spun multi ca cu venirea lui la ekipa sa skimbat lucrurile spre bine doar......

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandule.........inca ceva.....
    Ce parere ai de ekipe de genul lui Nistru Otaci care merge in Germania la cupa UEFA si face tara de rusine........?Poate asa ekipe de nu admis sa mearga sa ne faca de rusine,ce zici......?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu pot sa fiu vehement la adresa unui om de fotbal, indiferent care este numele lui. Fotbalul de la noi este atat de sarac la propriu si la figurat ca cei care activeaza in acest domeniu ar trebui respectati mult.

    Atunci cand critic o persoana care activeaza in fotbal NU o fac cu rautate. Din contra. Omul poate nu vede greselile pe care le face si atunci el trebuie ajutat. Sau corectat. De fapt, acesta este unul dintre rolurile presei.

    Dl Juravel a inceput bine cariera la Zimbru. A facut un lucru extraordinar de bun cand a scapat de toate "stelele" straine de maina a 14-a, facand loc tinerelor talente de la scoala de fotbal. Dar, din pacate, acesta ramane singurul lucru bun facut de el (poate nu cunosc eu altele. Daca e asa, va rog sa ma corectati). In rest, doar anormalitati, cum ar fi salarii mizere pt jucatori, taxa pt jucatori ca sa ia masa la club, totul culminand cu eliberarea unor jucatori de echipa nationala care, in mod normal, daca erau transferati ar fi adus clubului cateva sute de mii de euro!

    RăspundețiȘtergere
  6. Despre Nistru Otaci si altii care "ne fac de rusine". Nu sunt de acord cu aceasta sintagma. La saracia si nivelul fotbalului nostru, rezultatele in Cupele Europene ar fi trebuit sa fie cam toate ca cele inregistrate de Otaci in Germania. Nu stiu ce ne face sa credem ca putem mai mult. Parerea mea este ca asta e valoarea noastra acum. La nivel de club.

    RăspundețiȘtergere
  7. poate ar fi mai bine sa jucam la nivel de amatori(nu cunosc dar cred ca ar trebui sa existe si acolo vreo intrecere internationala)intre tari,unde ............probabil am fi avut ceva succese!!!!!!Numai ca ma tem ca vom primi bataie si acolo de la multi!!!!
    Vad ca Sheriff nu are dorinta sa joace in grupele UEFA CL.....am impresia ca le este bine asa unde sunt ei acuma!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cum crezi ce sanse au ex-candidatii la fotoliul lui Pavel Ciobanu(zic asa deoarece e fotoliul sau propriu si nu are dreptul nimeni la el)sa discute cu Misa miine.........?

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe tema participarii la cupa uefa intre amatori....
    exista un banc analog........precum ca.....
    sa facut un concurs mondial de a desemna care e cea mai proasta familie din intreaga lume, unde Moldova a ocupat locul 2.....

    .......................................
    morala...........
    atit de prosti au fost ca nu au reusit sa ocupe locul 1.......
    nu-mi prea place sa critic pe cineva dar.......mi-e scirba de ceea ce se face in fotbalul Moldovenesc.......
    de am ajuns sa ne facem de rusine si sa fim mindri de ceea cind facem un egal cu selectionate cum sunt:Luxemburgh,Lihtenshtein,Andora.........etc.................apulas-o(cum spunea un veki prieten) dracului de trebea.Ciobanu dupa asa rezultate trebuia ori sa alunge antrenorul sau sa plece impreuna cu el cit mai departe...........dar asta e...........

    RăspundețiȘtergere
  10. Uniunea celor 4 (U4) nu are nicio sansa sa se intalneasca maine cu Platini. Poate doar daca dau buzna pe la conferinta de presa sau la aeroport, dar asta deja nu va fi intalnire.

    RăspundețiȘtergere
  11. sandule......zi-mi cu ce se ocupa dupa toata aventura cu alegerile..........ex-candidatii ,,,,,,eu credca tu cunosti cite ceva!cred ca nu e un secret.........deoarece Pasa le va taia calea in fotbalul prin moldova atit timp cit va trai el........(functia lui e pina la moarte-crede-ma)!

    RăspundețiȘtergere
  12. ieri seara navigam prin net si am dat d un articol pe un site rus sportiv, era scris despre Arshavin, si e scris asa ca Arshavin cit de bun fotbalist era in Russia nu poate face cerintelor la clubul Arsenal, cica se epuizeaza in prima repriza, pt a doua nu mai are puteri. unde vreau sa ajung, unde tindem noi cu fotbalul din moldova, ca amatorii din tarile europene joaca mai bine ca performastii nostri, asa ca mai intii trebuie sa ne invatam a juca, apoi sa iesim in lume si sa acaparam recunostinta oamenilor iubitori de sport, si aici nu Ciobanu, nu Dobrovolski is de vina, ci noi, si fotbalistii, nu sunte-ti multumiti cu ceea ce au sa se invete sa ceara, caci nu mai asa vom putea face sport de performante.
    Domnilor nu va suparati, dar impiedicatii nostri nu sunt fotbalisti, sunt doar niste oi conduse pe teren fara nici o logica, fara nici gindire lucida. nu vreti sa jucati duceti-va la cimp, caci toate cimpurile sunt paraginite nu are cine le lucra, dar daca faceti fotbal, faceti-l sa fie spectaculos.

    RăspundețiȘtergere
  13. Stiu doar ca Petru Efros a fost in Grecia si Turcia, unde a avut niste intalniri cu oameni de fotbal.
    E clar ca aici nu vor mai avea trecere. Deja FMF a refuzat sa-i restituie lui Efros licenta de agent FIFA.

    RăspundețiȘtergere
  14. De ce a refuzat...care a fost motivul?

    RăspundețiȘtergere
  15. Motivul nu-l cunosc pt ca inca n-am apucat sa vorbesc pe aceasta tema cu Efros, care abia a revenit din deplasare. Dar voi comunica ulterior, dupa ce ma interesez

    RăspundețiȘtergere
  16. Uite ca am vorbit acum cu dl Efros si l-am intrebat. Cei de la FMF i-au cerut sa vina personal la federatie pentru ca "mai are de incheiat niste conturi", dupa cum s-a exprimat Nicolae Cebotari. Dupa alegeri, cel care a cerut licenta lui Efros a fost avocatul lui

    RăspundețiȘtergere
  17. Am fost si eu la meci, am fost sa-i vad la treaba pe cei de la CSCA-Rapid,dar nu prea am vazut prea multe, doar mingi indreptate spre nori 30-40 deasupra portii, atita au putut face. Nici Zimbru nu a facut mare lucru, doar ca il au pe O. Andronic stie putin fotbal. Cu asa joc CSCA-Rapid pierde foarte lejer si de la Nisporeni, si asa saracii au noroc ca sunt doi Nisporeneni deai nostri acolo, capitanul de la CSCA-Rapid e din s.Sindreni r.Nisporeni. Saracii profesionisti de la CSCA-Rapid(cei din s.Sindreni) au fost umiliti cu 5-1 de Nisporeni la futsal(http://www.fcbolduresti.com/news/view.aspx?articleid=35).

    Imi poate spune cineva va rog in cit timp apar rapoartele de joc la FMF.md, dupa ce se termina o etapa?

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am vazut niciodata raportul unui joc din campionatul Moldovei pe siteul fmf

    RăspundețiȘtergere
  19. Exista la fiecare etapa spre ex. etapa. XX (http://www.fmf.md/pdf/etapa20.pdf, linkuri aici http://www.fmf.md/champion_ro.htm), dar chestia e ca cam se reinoiesc cam greu. Nu mai vorbesc de divizia B, acolo rezultatele apar odata la 2/3 luni, si ce naiba mai le platesti cite 2000 lei pe an(taxa de part. in divizia B).

    Nu ma interseaza ele chiar tare, dar am vrut sa aflu cine joaca la CSKA-Rapid sub nr. 21.

    RăspundețiȘtergere
  20. Scuze, dar eu nu am gasit nimic pe siteul FMF. Voi mai incerca

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune