Bîşoveţ – tiranul


Igor Dobrovolski povestește despre antrenorul care a condus ”sbornaia” URSS spre aurul olimpic de la Seul, în 1988.

”Anatolii Bîşoveţ avea un stil caracteristic de selecţie a jucătorilor la selecţionată. Punea intenţionat pe cineva de la stadion să ude terenul într-un anumit loc până se făcea băltoacă. Pe fiecare fotbalist nou convocat la naţională îl ducea lângă acea băltoacă şi-i spunea să plonjeze în noroi după minge. Cine cu executa – pleca acasă şi nu mai pupa selecţionata URSS-ului. Bîşoveţ spunea că cine nu sare în noroi nu are caracter şi deci nu merită să joace pentru “sbornaia”.

Dobrovolski spune că în acest sens cei mai devotați erau caucazienii. ”Tetradze, de exemplu, era gata să joace pe orice post, chiar şi în poartă, numai să fie în echipă. Iar georgianul Ketașvili, greşind o minge când a încercat un dribling în propriul careu, a plonjat cu capul în bocancul adversarului numai să fie păstrat în lot.”

Comentarii

  1. sa traga concluzia, daca nu poate el singur sa inventeze cum sa aleaga selectionata, si cum s-o promoveze, nemaivorbind de antrenament

    RăspundețiȘtergere
  2. e o tactica interesanta, sa traga concluzia Dobrovolschi, mai am ceva de zis nu toti fotbalistii au talent de antrenori, aici tot trebuie o scoala aparte. deci iata exemple unde ai jucat extrage din amintirile tale d-le Dobrovolschi tot ce e mai bun, si foc la adidashi, ca sa devie nationala noastra macar cum a fost mai inainte cu 10 ani

    RăspundețiȘtergere
  3. Aurina, nationala noastra n-a avut niciodata asa rezultate bune ca cele pe care le-a inregistrat cu Dobrovolski pe banca! Paradox!

    RăspundețiȘtergere
  4. ничего подобного, при Карасе результат был лучше. Тогда заняли 4 место в группе. причем более сильной.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune