Blatul din 1971


Istoria fotbalului moldovenesc. Meciurile trucate
Finalul sezonului din 1971… Ca să nu retrogradeze, echipa Moldova Chișinău avea nevoie de o victorie cu scorul 4:0 în meciul de acasă cu Metallist Harkov, în ultima etapă din prima ligă a URSS.
Spre marea bucurie a publicului spectator predecesoarea Zimbrului obţine scorul mult dorit. Unul dintre cei mai bine informaţi statisticieni din fotbalul autohton, Evgheni Terteac, remarcă într-o publicaţie, după de 36 ani: “Oricît de straniu pare, dar această victorie a fost obţinută şi scopul a fost atins!” Adevărul l-a relatat după “perestroikă”, de asemenea, într-un ziar chişinăuian, faimosul Igor Nadein, unul dintre liderii indiscutabili ai formaţiei. “Banii pentru acest rezultat necesar i-am dus personal în hotelul “Turist” şi i-am înmînat căpitanului “metalurgiştilor”. N-au fost prea mulţi”, s-a confesat el.
Destăinurea făcută publică peste trei decenii și jumătate a consemnat oficial primul “blat” cu participarea echipei fanion a Moldovei. A fost acesta primul sau ultimul?.. Urmăriți cu atenție blogul.

Sursa: Zimbru 47
autor: Ion Robu

Comentarii

  1. prima destainuire...Nici primul, dar nici ultimul Nici care s-a facut, nici care s-a descoperit

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt sigura ca dupa vreo 20 de ani vom auzi despre blaturile facute astazi daca se fac desigur

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune