luni, 23 martie 2009

Blatul din 1971


Istoria fotbalului moldovenesc. Meciurile trucate
Finalul sezonului din 1971… Ca să nu retrogradeze, echipa Moldova Chișinău avea nevoie de o victorie cu scorul 4:0 în meciul de acasă cu Metallist Harkov, în ultima etapă din prima ligă a URSS.
Spre marea bucurie a publicului spectator predecesoarea Zimbrului obţine scorul mult dorit. Unul dintre cei mai bine informaţi statisticieni din fotbalul autohton, Evgheni Terteac, remarcă într-o publicaţie, după de 36 ani: “Oricît de straniu pare, dar această victorie a fost obţinută şi scopul a fost atins!” Adevărul l-a relatat după “perestroikă”, de asemenea, într-un ziar chişinăuian, faimosul Igor Nadein, unul dintre liderii indiscutabili ai formaţiei. “Banii pentru acest rezultat necesar i-am dus personal în hotelul “Turist” şi i-am înmînat căpitanului “metalurgiştilor”. N-au fost prea mulţi”, s-a confesat el.
Destăinurea făcută publică peste trei decenii și jumătate a consemnat oficial primul “blat” cu participarea echipei fanion a Moldovei. A fost acesta primul sau ultimul?.. Urmăriți cu atenție blogul.

Sursa: Zimbru 47
autor: Ion Robu

3 comentarii:

  1. prima destainuire...Nici primul, dar nici ultimul Nici care s-a facut, nici care s-a descoperit

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt sigura ca dupa vreo 20 de ani vom auzi despre blaturile facute astazi daca se fac desigur

    RăspundețiȘtergere