Ce rău ești, Michele!


De ce nu am scris nimic ieri despre vizita lui Michel Platini în Moldova? Din mai multe motive. Chiar dacă nu am fost la întâlnirea presei cu șeful UEFA, sunt la curent cu tot ce s-a discutat acolo. În concluzie, consider escala la Chișinău a fostului mare fotbalist o simplă plimbare, de ochii lumii și pentru a se mai trage în câteva poze cu presa. Doar șeful de la UEFA nu știe că mass-media în Moldova prezintă aproape nimic...
Aproape convins că Platini va promite marea și sarea, așa cum e obiceiul pe la noi, președintele țării s-a grăbit să-i ofere celebrului oaspete Ordinul de Onoare. Numai că francezul este din alt aluat și n-a rămas impresionat. Mai mult, Platini i-a tras-o pe față lui Voronin: ”Nu vom da niciun ban pentru construcția Stadionului Republican. Doar sfaturi...”
Lăsați cu buza umflată, risc să afirm că Stadionul Republican nu se va construi încă mulți ani înainte. Poate niciodată. Nu cred că Statul va investi zeci de milioane de euro în acest proiect, cum nu cred că FMF se va aventura de una singură să facă un stadion național. Sunt cheltuieli enorme pentru Moldova. În consecință, refuzul lui Platini de a finanța construcția Stadionului Republican înseamnă, practic, anularea acestui proiect...
În rest, nimic nou. Că Platini nu cunoaște nimic despre Moldova și fotbalul de la noi nu e de mirare. Ce performanțe avem noi în fotbal ca să audă și Platini de Moldova? Șeful de la UEFA ne-a spus clar: ”să ajungeți la un turneu final și poate voi urmări și eu vreun meci de-al vostru…”

Comentarii

  1. sunt cu el deacord? fotbal nu avem? nici stadion nu vom avea, trage-ti concluzia, ori singuri construiti stadionul, iara-si nu se stie pt cine, ori invatam sa jucam fotbal si sa aratam lumii intregi ca noi putem face asta. concluzia, de adus cu iataganul pe toti fotbalistii care macar ceva pot sa joace fotbal inapoi in tara, creat conditii favorabile pentru ei, si antrenament 25 ore din 24, nu mai asa vom izbuti. da Platinni, niciodata nu va atrage atentia la fotbalul mediocru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Brigada piramidala a fotbalului

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi place felul lui Platini de a conduce fotbalul. Franc in declaratii, obiectiv...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place Platini. franc in declaratii, obiectiv

    RăspundețiȘtergere
  6. Platini il are de VasILI Rosioru pe Ciobanu !

    Nu cred ca e de ris e de PLINS !

    Astai treapta lui Bula Ciobanu .

    RăspundețiȘtergere
  7. Hey Sandu este super blogul tau,in fiecare zi il citesc,astept cu nerabdare subiecte interesante,Bravoo

    RăspundețiȘtergere
  8. ”să ajungeți la un turneu final și poate voi urmări și eu vreun meci de-al vostru…”

    Ha. Părerea mea e că prin această afirmaţie Platini a spus clar că echipa naţională nu are valoare şi că nu merită să-ţi pierzi timpul urmărind-o cum joacă. Asta e.

    În privinţa la stadion, cu atît mai bine. Să-l vedem acum pe Cebanu ce-are să facă, că a promis stadion dacă nu greşesc. Dacă nu poate să-şi îndeplinească promisiunile, să-şi deie demisia. Deşi mă îndoiesc că are îndeajunsă onoare pentru asta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune