Presa elvețiană despre meciul Moldova – Elveția

Unul dintre cele mai mari ziare online din Elveția, http://www.nzz.ch/, a dat astăzi 2 știri despre viitoarea confruntare dintre Moldova și Țara Cantoanelor. Materialele conțin unele inexactități neînsemnate, dar merită atenție.

Moldova nu are experiență

”Moldova va aborda meciul de sâmbătă contra Elveției cu un lot de jucători foarte tineri și neexperimentați, scrie ziarul elvețian. Din lotul de 20 de jucători doar șase au peste 25 de ani. În plus, niciun jucător nu are mai mult de 30 de meciuri bifate pentru echipa națională.

Golgheterul Moldovei este Igor Bugaiov (23/FC Ural), care a înscris 5 goluri în 16 meciuri. Cei mai cunoscuți jucători sunt Alexandru Epureanu (FC Moscova) și Vitalie Bordian, ultimul jucând în Cupa UEFA cu Metallist Harkov.”

”Necunoscuta” Moldova

”Naționala Elveției va pleca în una dintre cele mai necunoscute țări din Esuropa de Est, Moldova, unde va întâlni o echipă incomodă. Selecționerul Ottmar Hitzfeld a declarat că meciul de sâmbătă este cheia calificării la Mondialul din 2010.

Elveția va juca două meciuri la rând cu o echipă antrenată de fosta vedetă a lui Servette Geneva, Igor Dobrovolski, scriu jurnaliștii elvețieni, care speră ca Moldova să rămână după aceste două întâlniri cu punctul câștigat cu Luxemburg.

Hitzfeld are o mare dilemă: pe cine să titularizeze din lotul de 22 de jucători. Selecționerul a promis ca până joi, când echipa va face deplasarea în Moldova, să stabilească primul 11. Se pare că 8 jucători au deja locul asigurat. Este vorba de portarul Diego Benaglio (Wolfsburg), linia de fund alcătuită din Stéphane Grichting (Auxerre) și Stephan Lichtsteiner (Lazio). (Miră absența din schemă a lui Senderos de la AC Milan – n.a.) Mijlocașii Gökhan Inler (Udinese), Benjamin Huggel (Basel) și Tranquillo Barnetta (Leverkusen). Atacanți: Alex Frei (Dortmund) – căpitanul echipei și Blaise Nkufo (Twente Enschede).”

Foto: Selecționerul Hitzfeld și căpitanul Frei

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune