sâmbătă, 14 martie 2009

"Scandalagiul" Mațiura


”Alexandru Mațiura (foto) ne-a amuzat copios în Cipru, povestește Vladimir Gaidamașciuc despre antrenorul echipei Tiligul din anii 90. Cum bine știți, la ciprioți se circulă pe partea stângă, la noi – pe dreapta. Respectiv, volanul mașinii în Cipru este pe partea opusă, de unde rezultă că șoferul stă în locul în care la noi ar sta pasagerul.

Deci, cum se spune pe la greci... Toată echipa era deja în autocar. Mergeam la meciul din Cupa UEFA cu ”Omonia”. Mațiura, care s-a reținut puțin, iese glonte din hotel și, din obișnuință, vrea să urce în autocar. Dar... În ușă stătea șoferul, cum credea antrenorul, chiar la intrare! Alexandru Grigorevici îi face semn să se ferească, în sensul ”hai, dă-te la o parte, că întârziem.” Prin gesturi, șoferul îi arată că intrarea este pe partea opusă. Însă Mațiura nu înțelege nimic. Era gata de scandal. Insistă și încearcă să deschidă ușa șoferului! O clipă a ezitat. Se pare că a văzut volanul și abia atunci s-a prins!

Această scenă a durat circa 30 de secunde. Toți jucătorii râdeau în hohote. Emoțiile dinaintea partidei s-au risipit. Asta însă nu ne-a salvat. Am pierdut cu 1:3 și am fost eliminați din competiție...”, își amintește Gaidamașciuc.

2 comentarii:

  1. mai repet odata, ei nu sunt de vina sarmanii, inainte de a pleca peste hotare trebuie sa citeasca si sa fie informati de nuantele din tara in care pleaca ca sa nu dea cu capul in bara. macar ceva nostim le-a ramas in memoria fotbalistilor, nu numai scorul pe care l-au obtinut

    RăspundețiȘtergere