”Zelionîi” din Spania



În sezonul 1994/95 Igor Dobrovolski a jucat la Atletico Madrid. În acea perioadă celebra grupare madrilenă era patronată de extravagantul și controversatul om de afaceri, Jesus Gil y Gil. De ce extravagant și de ce controversat?

Marele arbitru francez Michel Vautrot tocmai fluierase finalul meciului. “Două vorbe despre arbitraj?”, soseşte întrebarea. “Da, un pârţar nenorocit care va fi aclamat de pederaştii lui, în lumea lor!”… “Nu schimbaţi antrenorii cam des?”, atacă un jurnalist. “Bă, pentru mine, înlocuirea ăstora e ca şi cum aş bea o bere. Pot da afară 20 într-un an. Dacă mă enervez, rezolv şi 100!” “Dar e normal aşa?” “Mă, cum dracu mereu am lângă mine numai jurnalişti idioţi?”

Don Jesus Gil y Gil a fost un fel de ”Zelionîi” al nostru la spanioli. Fiind primar în localitatea Marbella, i-a găzduit pe toţi mafioții din lume, de la italienii din ”Coza nostra” și până la ”hoții în lege” rusnaci.
Odată, l-a prins pe Jose Maria Caneda, preşedintele echipei Compostela, omologul său, în faţa sediului Federației! Se luase de el, cu câteva zile înainte. N-avea cum să-l ierte, aşa că i-a dat două-trei lichiuri, plus vorbele de rigoare înainte să sară lumea să-i despartă.

Cu toate acestea, Dobrovolski afirmă că era în relații bune cu Don Jesus. ”Era un om căruia puteai să-i spui totul în față, fără ocolișuri. O persoană extraordinară! Se mai întâmpla să le mai dea peste cap unor jucători, mai tineri... Cu el era foarte simplu: cine bârfește – plătește. Iar plata nu însemna neapărat bani...”

Comentarii

  1. Sandu la protv în ultimul timp a apărut un spot cu stadionul zimbru şi cu fraza în curînd la protv, ai tu vreo legătură cu asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu. Eu nu am nicio tangenta cu asta. Este vorba despre o noua rubrica de sport, care va aparea din 23 martie si va fi prezentata de Nicu Timofti, cunoscut DJ in trecut, care a activat la posturi de radio precum Pro FM, Kiss FM, Nroc sau Radio 21. Nicu a prezentat si rubrica Momentul Adevarului la emisiunea Fotbal Hebdo

    RăspundețiȘtergere
  3. tu nu vei prezenta nici o emisiune........?

    RăspundețiȘtergere
  4. sandu despre proectul tau ce se mai aude inca nu a esit de sub secret?

    RăspundețiȘtergere
  5. Proiectul meu de emisiune TV despre fotbal? Deocamdata nu va pot spune nimic. Degraba...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai vedem...
    Deocamdata lucrez la un alt proiect. Detalii veti avea dupa alegerile parlamentare

    RăspundețiȘtergere
  7. Ar trebui şi la noi un asemenea patron, doar că m-aş teme pentru sănătatea lui...Ai noştri sunt ai dracului...
    PS.
    Sper ca nu te implici in politica::))))))))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune