Zimbru intră în istorie!

Cea mai slabă echipă a Zimbrului din istorie a reușit o performanță unică pentru fotbalul moldovenesc! Meciul cu Sheriff s-a jucat cu ”casa închisă”!

Toate cele 2300 de bilete la derbyul Zimbru-Sheriff s-au vândut, circa 200 de microbiști rămânând pe dinafara stadionului! Chit că partida s-a jucat pe terenul cu suprafață artificială, care are o capacitate redusă. Cu toate acestea, nu-mi amintesc când ultima dată am văzut ca la un meci din Moldova lumea să umble disperată prin preajma stadionului și să întrebe retoric: ”Nu aveți un bilet în plus?”.
Chiar dacă arena mică de la baza Zimbru a fost neîncăpătoare, gazdele n-au reușit să facă față campioanei, cedând cu 0:2. La Zimbru a lipsit portarul naționalei Nicolae Calancea, lăsat de Ion Caras pe banca de rezerve. Acesta a fost înlocuit cu Anatol Chirinciuc, care a debutat astfel pentru prima echipă a galben-verzilor. Zimbru a mai avut un debutant, Veaceslav Sofroni (25 de ani), venit de la echipa Atîrau (Kazahstan), care a fost unul dintre cei mai buni de pe teren.

Paralel cu marele derby, la Chișinău s-a jucat meciul Olimpia – Rapid. Cu această ocazie vreau să ”mulțumesc” Federației ca a programat partidele la aceeași oră! ”Bravo”! Indiferența voastră n-are limite... Cât despre meciul jucat la ”Mezon”, a fost mult mai dinamic și mai atractiv decât cel de la Zimbru. Cel puțin repriza secundă pe care am văzut-o integral. Olimpia a cedat surprinzător cu 1:2!

Continuă să facă furori Dinamo Bender, care a obținut a 4-a victorie consecutivă! De această dată victima dinamoviștilor s-a numit FC Tiraspol. La fel, Academia lui Dobrovolski, odată cu venirea lui Bugaiov, câștigă a doua partidă la rând cu 3:0. Atacantul naționalei a marcat din nou, după hat-trickul din etapa trecută.

Etapa 25

Zimbru – Sheriff 0:2
Marcatori: Suvorov (9) și Fred (87)
Iskra – Academia 0:3
Au marcat: Cașcaval (35), Leuca (44), Bugaiov (58)
Dinamo – FC Tiraspol 1:0
Gol: M.Mihailev (48)
Nistru – Tiligul 2:0
Marcatori: Reabko (2), Mihailov (90)
Olimpia – Rapid 1:2
Au înscris: Orlovschii (29), respectiv Starciuc (13), Jardan (75)

Comentarii

  1. Dar nu-i inteleg pe spectatori...
    De ce nu joaca Zimbru pe stadionul mare?Sau se tem sa nu-l strice?...Mi se pare aberant sa ai stadion dar sa joci pe unul vai de el...La ce-au mai construit unul de milioane de euro daca nu-l folosesc? Sau ei doresc sa joace pe el doar in cupele europene...

    RăspundețiȘtergere
  2. Olimpia a jucat si la 11.30 in DN asa ca ora e prerogativa cluburilor, cei din Balti nu au avut nevoie de spectatori (sau poate au crezut ca amatorii vor merge la meciul lor in dauna derbyului)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e adevarat ca ora e prerogativa cluburilor. Ora meciurilor este stabilita de FMF! Un club poate solicita schimbarea orei printr-o scrisoare catre FMF. Cei de la FMF trebuie sa tina cont de suporteri cand stabilesc ora meciului. Cred ca perfect era ca un meci sa se joace de la ora 13, iar celalalt de la 15.

    Olimpia a jucat de la 11.30 cand pe acelasi teren s-a mai jucat o partida in aceeasi zi, de la ora 15.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai bine ar da stadionul la FC Dacia.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si ce i-a impiedicat pe cei de la Olimpia Balti sa trimita o scrisoare catre federatie? Nu cred ca federatia trebuie sa-si bata capul de organizarea cluburilor fiecare isi vede de treaba lui, ora a fost anunta oficial, dar e o simpla formalitate schimbarea acesteia. E mai mult de ordinul managerial pentru ca clubul cistiga din bilete asta vizavi de ora, dar cum Olimpia ar fi adunat 50 de oameni la 14.00 , atunci de exemplu la 12.00 poate erau 60 (mai veneau citiva oameni din fotbal si 2 jurnalsiti), nu ava rostul schimbarea orei. In plus erau alte batai de cap pentru balteni. Asta e. Nu e nivelul.

    RăspundețiȘtergere
  6. culmea prostiei, eu sunt de parere ca ar trebui de tinut cont de faptul ca sunt unii amatori de fotbal care totusi ar dori sa vada si un meci si altul, asa ca FMF, trebuie sa tie cont de acest fapt, si sa stiti ca nu au ei asa multe meciuri ca sa faca pauza de 30 min, e pacat ca fiecare se gindeste la timpul sau. Da eu ii inteleg, nu sunt asa de spectaculose meciurile, deaceea mai repede sa se finiseze in prima jumatate a zilei, ca mai apoi sefii sa fie liberi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune