duminică, 12 aprilie 2009

”Bora”

Celebrități pe care le-am cunoscut.

Velibor ”Bora” Milutinovici

Născut la 7 septembrie 1944 în Iugoslavia (Serbia). N-a fost un fotbalist strălucit. Cele mai cunoscute echipe pe la care a trecut au fost Partizan Belgrad și AS Monaco.

Bora Milutinovici este singurul antrenor din lume care a condus 5 naționale diferite la turneele finale ale Campionatului Mondial! Mexic (1986), Costa Rica (1990), SUA (1994), Nigeria (1998) și China (2002). În primele 4 rânduri a trecut de faza grupelor!

După, a mai antrenat selecționata din Honduras. Ultima dată, în 2006-2007 a antrenat naționala din Jamaica. În total a stat pe banca tehnică a 7 state diferite!
L-am cunoscut la Leipzig, în timpul Campionatului Mondial din 2006. Vorbește bine limba rusă. L-am întrebat cu care dintre cele 5 naționale a avut cele mai mari satisfacții? Mi-a răspuns: China! Pentru că a fost un miracol să califice naționala acestei țări la un turneu final.

Este căsătorit cu o mexicancă și este cetățean al Mexicului, țară unde a fost desemnat antrenorul secolului trecut!

A avut un frate, Miloș Milutinovici, care a fost un fotbalist foarte bun, jucând 33 de meciuri la naționala Iugoslaviei pentru care a marcat 14 goluri.
Foto: Serghei Doneț

2 comentarii:

  1. Da, fantastica performanta...Poate preia selectionata Moldovei...cine stie?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. De la nationala din Jamaica a fost demis dupa 5 infrangeri consecutive :))

    RăspundețiȘtergere