Satul arde, iar baba se piaptănă

Fotbalul moldovenesc își târâie papucii la vale, dus de inerție, după cum bate vântul. Deși uităm să mai jucăm fotbal, dacă am știut vreodată, ne ținem tari că am construit nu știu ce terenuri artificiale. De fapt e vorba despre niște mini-terenuri pentru fotbalul în masă, nicidecum pentru cel profesionist de care ducem lipsă. În plus, meritul conducătorilor fotbalului este infim în acest proiect, Hat Trick, inițiat și finanțat de UEFA.

Ultimele 2 etape de campionat au demonstrat o dată în plus că fotbalul moldovenesc moare. Cum satul arde, iar baba se piaptănă, o rundă n-a avut nicio partidă programată la Chișinău, iar următoarea – tocmai 4! Adevărat, una dintre ele, Academia – Nistru, s-a jucat cu o zi mai devreme. În schimb celelalte 3 s-au disputat de la aceeași oră, în aceeași zi.

Sper în continuare că șefii de la FMF vor înțelege într-o zi că fotbalul se face pentru oameni, suporteri, dar nu pentru ”specialiști”. Ori asta este menirea lor și a Federației - unde, de altfel, au fost aleși, să muncească nu să stea, de către conducătorii de cluburi – să dirijeze cu toate evenimentele și toată activitatea fotbalistică din țară în așa mod, încât fotbalul să progreseze și nu invers.

Și nu mai spuneți atât că Moldova 1 este de vină că nu se dă fotbal la televizor. Lăsați-i pe cei de la Moldova 1 că au destule păcate, sărmanii. Ce parcă alte televiziuni n-ar exista? Niciuna, însă, n-a fost abordată de FMF, care se încăpățânează să ignoreze realitatea societății moldovenești. Ce fel de investiții și sponsori vrea Federația, când avem în Moldova 2 stadioane ca lumea și niciun meci de campionat transmis la TV? De unde vrem interes pentru fotbal?

Hristos a înviat!

Comentarii

  1. Cu fiecare etapa meciurile devin tot mai slabe...meciul Zimbru-Iskra aratat de Moldova 1 a aratat ca este mai placut sa urmaresti cum "fotbalistii din campionatul Angliei isi leaga sireturile de cit ai nostri joaca fotbal", vorba unui jurnalist moldovean! In plus profesionalismul discutabil al arbitrilor in meciurile Dacia-Olimpia si Sherif-Dinamo!

    De mentionat ca un fotbal mai rezultativ in primavara arata echipele fara infrastructura fotbalistica dar cu o situatie financiara mai stabila, asta eu despre Iskra si Dinamo in comparatie cu Zimbru!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, meciul zimbru Iskra s-a dat la Tv, dar... cine sa se uite. Pana la urma M1 are dreptate cand nu transmite meciurile, pentru ca nu fac audienta...cred...Mai bine dau un concert, va ala face audienta....asta-i adevarul. doare, dar.......

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar la ce ora se joaca daca tot vor audienta...mai ales acum, cine intra in casa la ora 14:00 sau la 16:00 sa urmareasca vreun meci...mai ales acesta despre care spui considerandu-se un derby putea fi jucat la 21:00 sau macar 20:00...a da... nocturna este folosita in cazuri exceptionale

    RăspundețiȘtergere
  4. dA, CINE SA PLATEASCA LUMINA....?CU BANII AIA PLATESC FOTBALISTII O LUNA......

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai televiziunea ar trebui sa plateasca la FMF, iar FMF cluburilor, daca ramine ceva :) . ... fotbalistii oricum nu primesc nimic

    RăspundețiȘtergere
  6. invitatie la concurs: http://dragossorinnicula.wordpress.com/2009/04/24/infidela/

    RăspundețiȘtergere
  7. Aici e cerc inchis. Normal ca TV platesc bani pentru transmisiuni (dar asa fotbal nici gratis nu merita de transmis si nici pe banii cluburilor! PS e parerea mea; Nu merita!) Cred ca nu FMF e principalul vinovat desi ii consider si pe ei responsabili de caderea in abis al fotbalului moldovenesc. Aici rolul principal il are guvernul si toata conducerea ce sa mai.... cind lor le este in cot de tara nu mai vorbesc de sport. Chiar si in Belarus unde dictatura e mare, exista legi care ajuta la dezvoltarea sportului! La noi investesc in sport doar oameni pasionati si entuziasmati. Care din ambitii isi tin echipe aruncind bani in vint. Se joaca... Din aceasta cauza nu exista nici profesionalism, ex Zimbrului unde azi le vine ceva in cap miine altceva si tot asa (Nu au program definit de dezvoltare de lunga durata etc, desi au toate conditiile) Persoane incompetente, ar fi logic ca un asemenea club sa fie condus de minim 20 de oameni si nu de nustiu cine care daca se scoala cu stingul ap... asa indicatii da.... In fine cerc inchis cu mii de probleme , unde putem sa criticam de la stinga la dreapta! Asa de multe faradelegi sunt!!!! Dar culmea nici nu se i-au in calcul, corect a mentionat si Sandu: Satul arde, iar baba se piaptănă... Referitor la etapele cu disputarea in Chisinau etc... Al treilea tur nu era definit din start, calendarul nu se cunostea, in dependenta de locuri dupa primele doua tururi s-a format si calendarul... FMF incearca tot felul de experimente, fara succes... Nu avem intriga! si nici bani. Cluburile singuri trebuie sa atraga suporterii, sa schimbe ora, sa ofere conditi specatorilor sa-i atraga prin diferite metode la stadion etc. Normal ca daca FMF isi doreste sa scoata fotbalul din impas trebuie sa se implice! sa dea o mina de ajutor cluburilor etc Lor le este in cot. Se limiteaza doar la strict necesar. Sunt disperat. Nustiu daca vom iesi din noroi?

    RăspundețiȘtergere
  8. Televiziunea nu este de vina si nu dati vina pe M1 sau alta post, de ce cind se transmit meciurile de liga campionilor au toti audienta? problema e alta calitatea spectacolului fotbalistic lasa de dorit la noi in tara. Sandu nu stiu daca ai comentat vreun meci in direct dar daca ti-ar propune ai accepta de axemplu pentru M1?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune