Achitați arbitrajul

Temă pentru meditație celor de la FMF

Federația de fotbal este de departe cea mai bogată federație din Moldova. Nu vreau să mă bag în cifre pentru că e prea greu. Am văzut însă la Adunarea Generală FMF niște tabele prezentate de trezorierul Suruceanu în care cifrele ajungeau la milioane de euro. Am mai văzut și pe site-ul UEFA suma de 2,7 milioane de euro trecută în dreptul FMF ca rezultat a programului Hat-Trick. Etc., etc.

În plină criză financiară care a lovit cu putere întrega lume, FIFA și UEFA anunță sus și tare că aceste organizații nu vor avea de suferit deloc! Ba din contră, vor continua să prospere financiar! Și cum FMF înflorește tot din banii de la FIFA și UEFA, oare n-ar fi cazul ca Federația să susțină măcar acum cluburile moldovenești, aflate la un pas de dispariție? Pentru că nu prea îmi imaginez FMF fără cluburi de fotbal.

Să nu credeți că m-am transformat acum în avocatul cluburilor. Și nici nu cer ca FMF să dea cluburilor bani. Asta ar fi culmea! Dar, Federația ar face un mare favor echipelor dacă le-ar achita măcar arbitrajul – lucru ușor de realizat de FMF. Totodată, ar absolvi echipele de o mare bătaie de cap. Pentru cei ce nu știu, brigada de arbitri în Divizia A pentru un meci costă 2500 de lei. În DN e mai mult. Astfel ar dispărea și suspiciunile că echipa gazdă, atunci când achită arbitrajul direct în vestiar, fără bon de plată, mai dă și ceva în plus ca să fie puțin favorizată...

Comentarii

  1. dA, AR TREBUI SA FACA ASTA, DAR MA INDOIESC..

    RăspundețiȘtergere
  2. cat a fost rezultatul ca eu n-am vazut meciul, iar pe site-uri nu gasesc,. Dacia sherif

    RăspundețiȘtergere
  3. Sheriff a batut 2:0 mai clar decat o arata scorul

    RăspundețiȘtergere
  4. da,sincer nu ma asteptam...in special la un scor clar...Credeam ca tiraspolenii au scazut valoric, dar recunosc ca campionatul in sine a scazut dramatic in valoare...

    RăspundețiȘtergere
  5. Salutare Sandule!ADDY sunt!
    Privitor la arbitraj ........ nu ai dreptate...........
    Cum sa plateasca FMF arbitrajul.......????????????!!!!!!!!!!!Tu cind ai pus asa intrebare te-ai gindit la faptul .................. cu ce ramine PASA......?????????
    Vreai sa moara de foame saracul.........??????!!!
    Lasati-l pe PASA ca-i vai de capul lui saracul.......merge cu un auto de vreo 15 ani.......dar is niste "PONTURI" prostesti care le face!!!!!!!!!!!!!
    El va akita arbitrajul cind vor zbura porcii!!!!!!!!
    PASA PLEACA DIN FEDERATIE....!!!!!!!!
    TE RUGAM MULT!!!!!!!
    Merci mult si succese mari baieti!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar pentru Divizia B cit va costa brigada de arbitri la un meci in sezonul 2009/2010? cine stie

    RăspundețiȘtergere
  7. Si in general, Sandu, ce bani primeste un arbitru de Divizie Nationala, Divizie A si B?
    Chiar 2500 pt brigada?

    Ar fi o chestie ceea ce ai spus tu. In Romania, in maxim 3 zile de dupa meci, banii le intra in cont arbitrilor, bani care vin de la LPF. Ei bine, cum noi nu ne putem compara cu Romania, stam si asistam la ce hotarasc cei de sus.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune