Boloni – cel mai bun antrenor din Belgia

Celebrități pe care le-am cunoscut

Antrenorul român al formaţiei Standard Liege, Ladislaw Boloni (foto), a fost desemnat duminică seară cel mai bun antrenor al sezonului în Belgia, informează site-ul oficial al UEFA, preluat de Gazeta Sporturilor.
Boloni a calificat-o pe Standard la barajul pentru desemnarea echipei campioane în Belgia. Meciurile se vor juca pe 21 mai, la Bruxelles, iar returul este programat trei zile mai târziu, după ce Standard şi Anderlecht au terminat sezonul la egalitate de puncte.

L-am cunoscut în septembrie 2002 prin intermediul lui Arcadie Zaporojanu. Atunci era antrenor la Sporting Lisabona, cu care, un an mai devreme, câștigase toate trofeele în Portugalia: campionatul, Cupa și Supercupa! Am mers în Portugalia să fac un film despre Sporting…

Am ajuns la Academia CS Sporting, după două ore cu mașina din Lisabona. O bază uriașă, ceva de genul Sheriff Tiraspol. Lipsea doar arena principală, Jose Alvalade, care se află în capitală. Am fost întâmpinați de ofițerul de presă al clubului lusitan, care ne-a făcut o prezentare a Academiei, care a durat circa o oră. A urmat interviul cu Boloni, lung și el de vreo oră și jumătate, în care antrenorul roman mi-a vorbit inclusiv despre fotbalul moldovenesc! Mi-a dat chiar și nume de fotbaliști moldoveni! Curtianu și Calincov. Ultimul era transferat de 2 luni la Anderlecht Bruxelles…
Peste câteva zile am asistat la meciul de debut a lui Cristiano Ronaldo (foto), un puști de 17 ani, care a marcat 2 din cele 3 goluri ale Sportingului în poarta echipei Moreirense. De atunci nu l-a mai scos nimeni din primul 11. M-a impresionat mult… Dinamo Kiev a refuzat să dea 2 milioane pe el, iar peste un an Manchester United a dat 25!.. Tot în acea perioadă Boloni îl lansa în fotbalul mare și pe Quaresma, actualmente la Inter Milano… Un mare antrenor cu care am rămas prieteni până astăzi.

Comentarii

  1. Interesant, dar de ce s-a dat titlu de cel mai bun inainte de finalul sezonului?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cea mai zis despre fotbalul moldovenesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar in futbolu nostru nu se intampla nimic?

    RăspundețiȘtergere
  4. Olimpus, intra pe adresa de mai jos ca sa vezi ce se mai intampla in fotbalul nostru

    http://teribil.wordpress.com/2009/05/18/campionatul-moldovei-intre-penibil-si-teribil/

    RăspundețiȘtergere
  5. Titlurile de cel mai, cea mai, se dau pina la finele sezonul sau a altor turnee, anume pentru a nu da importanta evenimentelor din ultimile etape.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune