De ce să NU vă luați internet de la Moldtelecom

Cu două săptămâni în urmă m-am trezit că Moldtelecom mi-a blocat accesul la site-urile străine fără vreo explicație sau preaviz! Și asta în condițiile în care sunt mereu cu plata la zi și nu am avut niciodată restanțe pentru serviciul de internet! Încercările disperate de a intra în contact cu cineva dintre managerii de la prestări servicii internet Moldtelecom au eșuat. Numărul de telefon 1181 recomandat pentru asemenea cazuri sună în continuu, dar nu-ți va răspunde nimeni niciodată. Aceasta este modalitatea de a trata un client a celor de la Moldtelecom. Cu indiferență și lipsă totală de profesionalism.

Acum un an mi-am luat abonament Max DSL Uno (360 de lei lunar) de la Moldtelecom. Am achitat atunci 500 de lei pentru instalare și am așteptat vreo 3 săptămâni până au trimis cei de la Moldtelecom un instalator, deși în contract scrie că procedura durează maximum 5 zile.

Mai departe. A mai trecut o lună din momentul instalării și s-a defectat modemul WiFi. Am dus aparatul la Moldtelecom pe garanție. Acolo, însă, surpriză! Modeme de acest gen nu mai erau ca să mi-l schimbe. Au zis că durează câteva zile până vor veni să-mi aducă altul. Timpul trecea, iar la 1181 nu mai răspundea nimeni. După 3 săptămâni fără internet, am mers la un magazin și mi-am procurat singur un modem WiFi pentru care am plătit 700 de lei. Am chemat un prieten care mi l-a instalat și abia atunci am început să mă folosesc de net. Peste alte 2 luni am primit un telefon de la Moldtelecom în care mi s-a spus pe un ton amenințător să mă duc urgent să-mi iau de la ei modemul, altfel îl vor da la alt client, că doritori sunt mulți! Vă dați seama, ce tupeu! I-am explicat domnișoarei de la Moldtelecom teoria comportamentului în raport cu un client, așa că peste vreo lună m-am trezit că mi-au adus acasă modemul care mi se cuvenea conform contractului.

Așadar, dacă nu mă duceam să-mi cumpăr singur modem, stăteam vreo 4 luni să-i aștept pe cei de la Moldtelecom ca să-și onoreze ei obligațiunile contractuale. Și asta în timp ce eu achitam lunar, la timp, 360 de lei în contul lor.

Și asta nu e tot. În contract (dar și pe site-ul Moldtelecom) scrie că viteza download la Max DSL Uno (pachetul meu) este de 5120 kbps. În realitate, însă, viteza este de 7 ori mai mică! Circa 750 kbps! Asta în condițiile în care calculatorul meu personal este destul de performant. Incredibil ce diferență, la prima vedere. Dar normal pentru o companie de Stat, care nu poartă nicio răspundere.

Am suportat toate aceste abuzuri ale celor de la Moldtelecom până când mi-au blocat accesul la site-urile străine. Urmează, logic, să reziliez contractul cu cea mai neprofesionistă companie de telefonie din Moldova. Dar și aici va trebui să achit 900 de lei!!! Așa prevede contractul în caz de reziliere anticipată a înțelegerii, care a fost făcută pe 3 ani.

Nu vă lăsați jefuiți de Moldtelecom! Evitați să semnați orice fel de contract cu această companie dacă nu vreți să aveți bătăi de cap și cheltuieli suplimentare lipside de logică.

P.S. Acest material l-am scris de acum 2 săptămâni, dar am făcut o pauză, pentru că blocajul site-urilor străine a durat ”doar” o zi. Astazi, însă, mi-a dispărut deja conectarea la net. Noroc că între timp mi-am luat modem de la o companie de telefonie mobilă.

Comentarii

  1. Prin cablu merge perfect. De la "Stv".

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am cablu de la o telefonie mobila, si merge....Dar tot au fost probleme cu accesarea site-urilor in acea perioada....

    RăspundețiȘtergere
  3. sandu de la ce companie de telefonie mobila tiai luat modem de la UNITE ? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Valera de la Edinet1 mai 2009 la 11:23

    Sandule din comentarile lui ADDY am înţeles că a asistat la antrenamentele lui A. Maţura la Rubin Kazani, vreau să-i spun că sunt un mare fan a lui A. Maţura şi A. Spiridon şi mai mult ca atît sunt un pămîntean de-a lor de la Edineţ şi sunt de-a acord cu ADDY că aceşti doi antrenori sunt net superiori tuturor antrenorilor moldoveni şi pe care îi vrem ca cîndva să se întoarcă acasă şi să ridice nivelul fotbalului din Republica Moldova şi am o întrebare pentru ADDY cînd a discutat cu A. Maţura: ce planuri are pe viitor, are de gînd să se întoarcă cîndva în fotbalul moldovenesc? Aştept răspunsul lui ADDY.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cam asa probleme am la Unite....((((

    RăspundețiȘtergere
  6. vreau sa sugerez faptu ca poti sa reziliezi contractul prin instantza, desigur daca vrei sa mai faci un pic de practica si in acest domeniu! de ce ? pentru ca, initial nu si-au indeplinit obligatiunile din contract cei de la MTC ... cred ca dovezi in acest sens se poate de gasit destul de multe. Decizia iti apartine ;) succes

    RăspundețiȘtergere
  7. Sandule, suntem în Moldova, unde, cum ziceai şi tu nimic nu merge cum ar trebui, atunci cînd este vorba de companiile de stat. I-a mai dăi dracului!

    RăspundețiȘtergere
  8. Iti recomand starnetu'. Eu am de vreo 8 luni abonament de 14 euro si vreau sa-ti zic ca e ok, atat viteza cat si accesul pe extern. Chiar si cu protestele din Chisinau nu am observat sa faca careva probleme.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am avut internet de la Starnet si deseori eram deconectat. Acum am internet ACUM de la Orange si in loc de viteza de 7,2 am 0,7 !!!!!!!
    Cred ca fiecare poate sa posteze o istorioara de acest gen despre operatorul sau.....

    RăspundețiȘtergere
  10. "va trebui sa achit suma de 900 lei" aci sunt momente
    1. nimeni nu e de vina ca nu ai citit contractul. 2. intreabai pe cei de la orange cind se deconecteaza ce patesc, cit achita, acolo e mai vesel?
    daca e sa generalizam de la orice operator cind pleci ai ceva de platit, desigur depinde cum teai conectat.

    RăspundețiȘtergere
  11. cum as putea instala modemul wi-fi acasa singur fara sa vina sa-l instaleze cei de la moltelecom
    *??

    RăspundețiȘtergere
  12. Toti se ppling ca nu merge asa,ca sunt neumultumiti.Eu o sa fac exceptie si o sa va povestesc cum NU M-AM CONECTAT LA MOLDTELECOM.In apartamentul in care am locuit,tocmai taica-mio s-a apucat sa schimbe usile,(la toate odaile),s-a nimerit ca in acel moment au venit si angajatii moldtelecom,mare tehnicieni.Mi-am luat la injuraturi de la tata,ca "tocmai acum D..nezeii matii faci contract cu tot Chisinaul", tata saracul nu stia ca eu am nevoie de internet.Tehnicienii umblau cu cablurile de col colo,ca pentru o clipa sa se uite la configuratia laptopului meu sa zica ca trebuie sa-mi scgimbe sistemul de operare,ca ala nu era bun,+programe instalate,mai nush ce..in total 500 de lei.Am zis ca o s ama gandesc,caci nu ma dadeau banii afara din casa,asa ca nu au mai tras nici un cablu ,mi-au lasat nr de tel si dusi au fost.Ei si iata,fiind in a doua zi de cind luasem eu modem de la ei,am zis ca mai mult pierd decit cistig,ceva nu mi-a placut si a treia zi m-am dus sa le eturnez modemul,mi-au luat modemul si nu a m-ai avut loc nici un contract,semnat reziliere si Adios.Cine a zis ca scapi de dracu dai peste tacsu,bine a zis.Acum,ma folosesc de internet de la Moldtelecom,diferenta este nu stau in oras,ci suburbie si asa se face ca alta alternativa nu am.Faza buna este ca contractul nu este pe numele meu si expira anul acesta in decembrie.Mai de rahat internet nu am vazut de cind sunt,adica da,de la Unite,ca si acolo mi-am bagat coada( da-mi Doamne mintea ce de pe urma),si cam asa stau lucrurile.Daca aveti posibilitate sa alegeti ,nu va conectati la Moldtelecom.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune