De la Gigi la Franțuz

Ma uit că Gigi Becali este aproape la fel ca și Gheorghe Juravel vinovat de regresul echipei Zimbru. Înțeleg umorul vostru. Eram aproape sigur că așa va fi. E clar că Gigi Becali a nenorocit fostul simbol fotbalistic al Moldovei. L-a distrus și și-a bătut joc de el...

Lăsând gluma la o parte, aș vrea să găsesc un argument în favoarea conducerii echipei Zimbru, hulită și criticată din toate părțile, de parcă ar juca directorii și nu fotbaliștii. De acord. Administrația clubului are partea ei de vină și aceasta este semnificativă. Dar să nu numărăm păduchii vecinului înainte de ai socoti pe ai noștri.

De ce Zimbru nu mai aduce jucători și antrenor de peste hotare? De ce a renunțat la vedete? De ce nu mai dă salarii mari? De ce a rupt relația cu galeria, cu suporterii în general?

Pe lângă administrarea modestă ar mai fi un motiv foarte important, pe care toată lumea, inclusiv presa, parcă se rușinează să-l spună. Este vorba de criza financiară, care, se pare, a atins într-un mod apăsător patronul echipei Zimbru. În cazul în care finanțatorul clubului a tăiat într-adevăr din varză, atunci multe lucruri se explică simplu. În aceste condiții Zimbrului nu-i rămâne decât varianta trecerii timpului, iar odată cu el să crească o nouă generație de jucători de valoarea, care să readucă echipa în top. Anume acum se va vedea cel mai bine cât de competentă este conducerea administrativă, dar și cea tehnică.

P.S. L-ați auzit pe Maxim Franțuz? Băiat simpatic, dar când declară că el a făcut atâtea și atâtea pentru Zimbru, iar cei de acolo nu au vrut să-l lase să plece gratis, îmi vine să-mi iau lumea în cap. Jucător talentat, bun și dificil în egală măsură, Franțuz uită că de fapt Zimbru l-a crescut ca fotbalist, iar pentru prestațiile din teren, a fost remunerat destul de bine. Nu vreau să număr banii altuia, dar Franțuz avea la Zimbru un salariu pe care majoritatea moldovenilor nici nu-l visează. De acord, clubul a greșit că nu l-a vândut mai devreme și s-a ajuns în situația când jucătorul mai avea câteva luni de contract. Aici conflictul era inevitabil. Însă Franțuz ar trebui să fie și el mai ponderat pentru că nu are dreptate. Atâta timp cât ești sub contract cu o echipa, această echipă decide dacă te lasă sau nu să pleci în altă parte.

Comentarii

  1. Sandu, pai cum sa creasca o alta generatie, daca a crescut deja, dar ei vor sa plece gratis de la echipa?

    RăspundețiȘtergere
  2. mai sandu, daca si tu ii aperi pe Zimbru.... Frantuz e unicul care spune deschis ce se intimpla la Zimbru... Ce mai teoretizezi si tu....Echipa se duce la ripa... E bine pentru noi asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu apar pe nimeni. Pur si simplu consemnez niste lucruri.

    Cat despre actuala generatie. Au abia cate 18-20 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si pleaca incet incet, sau o vor face ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Juravel si Ko demult trebuiau maturati de acolo!!!! Cu prostiile care se fac acolo nu merita nici un ban pe jucatori, mai ales ca nu isi respecta obligatile de contract

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune