Discriminarea


Am citit pe http://www.unimedia.md/ că luna trecută niciun moldovean n-a primit cetățenie română. Și asta după tot tam-tamul făcut de Băsescu... Ei bine, azi am mai primit o lovitură pe la spate de la frații români. Federația de fotbal din România a anulat delegarea arbitrilor moldoveni la meciul Vaslui – Rapid. Decizia vine ca urmare a unei cereri făcute de clubul Rapid.

"Am trimis o adresă Federaţiei, prin care am cerut schimbarea brigăzii moldovene de arbitri de la jocul cu FC Vaslui cu o brigadă românească de pe lista FIFA, deoarece cred că orice arbitru român este mai bun decât cei din Republica Moldova. Nu am vorbit cu cei de la Vaslui în această privinţă, este doar solicitarea noastră", a declarat directorul general de la Rapid, Grigore Sichitiu.
De partea cealaltă, finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a spus că nu îl interesează brigada de arbitri care oficiază la acest joc: "Nu mă interesează pe mine ce arbitri sunt, poate să aducă şi din Afganistan, dar dacă au stabilit ceva, era bine să rămână ce au stabilit iniţial".
Comisia Centrală a Arbitrilor a delegat la partida FC Vaslui-Rapid, din etapa a 33-a a Ligii I, o brigadă din Republica Moldova, compusă din centralul Veaceslav Banari şi asistenţii Anatoli Bordean si Valeriu Guţu.

Aș vrea să-i spun lui Sichitiu că Veaceslav Banari (foto) este mai bun decât majoritatea arbitrilor români. Neșansa lui, la fel ca și a multor altor basarabeni, este că s-a născut în Moldova – o țară unde fotbalul este la nivel sub-mediocru, la fel ca și majoritatea domeniilor. Altfel, sunt încrezut că Banari ar fi arbitrat și pe la campionate mondiale, pentru că are în sânge arbitrajul și este mult peste nivelul fotbalului din Moldova.
Această discriminare venită din partea României mă șochează. Înțelegeam că ne-o făceau francezii sau alții. Dar așa, România…

Comentarii

  1. Tusier ca Bodean nu exista nici na existat in rominia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar nu e bine ce-au facut,,dar acest lucru arata cum este vazut fotbalul moldovenesc in straiantate...s-arimit asa...Mai bine unul corupt de la noi decat un moldovean...oribil...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca sunt motive pur tehnice. Vaslui - Moldova - vecini... Cei de la Rapid au dorin sa se asigure de blat. Politica n-are aici treaba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca brigada moldoveneasca ar fi facut fata la un meci de asa mare importanta din LIga intai , mai ales acum in penultima etapa a campionatului.Oricat de bine cotati sint ei in Moldova nu cred ca se ridica l-a nivelul ligii intai.Unde Dumnezeu sa-si fi dezvoltat calitatile de tusier Bodean ? In campionatul Moldovei? PoATE e mai bine pentru ei ca n-au mai arbitrat meciul pentru ca in caz ca ar fi clacat sigur ar fi izbucnit un scandal care i-ar fi afectat in primul rind pe ei.Se pune multa presiune pe arbitrii in Romania uneori nejustificat , sint tot felul de acuze se face tam tam mai mare pe arbitraj ca in unele campionate mai bine cotate din vest. Asa ca nu cred ca era de ei asa cum nu e nici de Tudor sau Balaj un meci din Spania sau Italia .Pentru ca diferenta intre Spania sau Italia si Romania e cam aceeasi cu cea dintre Liga intai si campionatul din Moldova.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sandu, sper ca nu te-a deranjat faptul ca am adus in vizorul publicului evenimentele intimplate cu tine la comentariile in direct de la M1.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu. Nu sunt suparacios. Si nici nu ma deranjeaza. Ai primit pe mail nr meu de telefon?

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, sigur. Pur si simplu nu ai comentat articolul care te privea intr-o oarecare masura si pe tine, de aceea am hotarit ca te-a deranjat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Accept critica daca este civilizata. Ba chiar incerc sa tin cont de criticile care mi se aduc. Nu exista oameni perfecti. Noi toti facem greseli.

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am inteles despre ce critica vorbesti?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune