Spiridon uitat de autoritățile moldovenești

Alexandru Spiridon a fost omagiat de toată lumea, numai de conducerea țării nu. Acum două zile, Spiridon a fost decorat cu Medalia pentru Muncă și Victorie de către președintele Ucrainei, Viktor Iușcenko. Al nostru președinte, fie el și în exercițiu, cred că nici n-a auzit de Spiridon…

Săptămâna trecută, și preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat Decretul privind conferirea Ordinului Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, antrenorului echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, şi Ordinului "Meritul Sportiv" clasa a III-a fotbalistului Răzvan Raţ, pentru câştigarea Cupei UEFA.

Numai pe ai noștri conducători îi doare în cot de fotbal și de sport în general. Măcar așa, de ochii lumii, puteau și ei să anunțe că Spiridon (foto) va primi măcar o medalie de la Stat. Că cine a fost pe aici, chiar și în vizită, Blatter sau Platini, toți s-au ales cu medalii. Numai pentru Spiridon nu ajunge. Dar ce merit are el că este singurul moldovean deținător al Cupei UEFA?..

Cred că pentru această gravă scăpare a autorităților o parte din vină aparține Federației de fotbal, care n-a făcut niciun demers în acest sens către președintele țării, deși se impunea obligatoriu. Or, chiar dacă l-a felicitat pe Spiridon după finala de la Istanbul, sunt sigur că Pavel Ciobanu este invidios la culme pe performanța antrenorului, căruia a refuzat să-i încredințeze naționala.

Comentarii

  1. Pentru tara i care traim este o normalitate tot ceea ce este anormal in late parti. Nu trebuie sa te mire.

    RăspundețiȘtergere
  2. Scuza-i, ca-s tare ocupati cu votul blestemat...dupa, ar putea s-o faca...

    RăspundețiȘtergere
  3. Basescu ar fi putut sa-i dea si lui Spiridon o medalie, ca doar e tot roman!
    De la Voronin bine ca nu a primit nimic - decit sa primesti o medalie de la unul ca Voronim, mai degraba fara! Iar din punct de vedere financiar cred ca nu are nevoie...
    E mult mai important ca oamenii simpli din Basarabia, iubitori de fotbal, il cunosc si o sa ramina in memoria noastra ca primul basarabean detinator al cupei UEFA!

    RăspundețiȘtergere
  4. este corect ca initiativatrebuia sa vine de la federatia moldovenesca de fotbal.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune