Tricourile buclucașe


Nu m-a mirat faptul că FC Dacia și-a lansat propriul imn (poate era mai bine dacă evenimentul era lăsat pentru începutul sezonului). Pentru mine era clar că se va schimba ceva în bine la echipă odată cu venirea Zinaidei Jioară – o doamnă ambițioasă și insistentă, care tinde tot timpul spre perfecționare, dar la care Zimbru a renunțat prea ușor, cum a renunțat de-a lungul timpului și la alți oameni de valoare.

Altceva m-a indignat la culme. Și anume faptul că Federația a interzis echipei Dacia, fără a avea acest drept, ca jucătorii să îmbrace tricouri cu portretul lui Gabriel Stati în timpul decernării medaliilor pentru locul doi câștigat anul acesta (evit să folosesc sintagma ”medalii de argint” pentru că medaliile oferite de FMF sunt dintr-un metal ieftin, colorat în argintiu, care costă câțiva lei).

Îi înțeleg pe cei de la Stadionul Dinamo că au strâmbat din nas când au auzit de tricourile buclucașe. Dar Federația... Nu destul că nu a luat nicio atitudine pro Gabi, cum au procedat oamenii de fotbal din țările vecine, dar încă stopează inițiativa altor persoane, care vor măcar simbolic să fie alături de patronul unui club de fotbal important. Halal de așa Federație. Cam așa sunt tratați toți cei care l-au votat pe Ciobanu... Dar asta e altă temă.

Oricum jucătorii Daciei au îmbrăcat tricourile simbolice după partea oficială, când s-a prezentat imnul echipei. Mai mult decât atât, printre fotbaliști s-a ”infiltrat” și fiul lui Gabriel Stati, Luca Nichita (foto sus), dovadă a faptului că Stati nu vrea să renunțe la fotbal.



Comentarii

  1. Incredibil,dar cu ce drept sa le interzica sa faca acest lucru?
    Dar de unde au stiut cei de la fmf ca ei au de gand sa poarte asemenea tricouri?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu serios, sau cand a vazut observatorul partidei, a facut acest lucru spontan...

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo Dacia, sau mai bine spus omul cu ideea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu. Mi-au spus cei de la Dacia

    RăspundețiȘtergere
  5. trebuia sa ii trimita n...i sau in p...a pe cei de la federatie. ce puteau sa le faca??? nu le inmanau medaliile??? puteau sa se planga la uefa... e dreptul fiecaruia sa se exprime...

    RăspundețiȘtergere
  6. daca ii trimite undeva atunci dacia avea putine sanse sa mai supravetuiasca in urmatorii 3 ani

    in orce caz au facut un lucru mare baietii ca sau imbracat in aceste tricouri, Gabi chiar a bagat bani in fotbalul nostru pacatos si paduchios din tara noastra, sper ca in finala sa arate un meci frumos si sa bucure spectatorii care o vor sustine! Hai Dacia!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca Dacia are destula ambitie ca la anul sa nu sarbatoreasca pentru locul 2, dar pentru locul 1. So lase mai moale cu sarbatorea si incepa munca chiar din finala din cupa, trebuie de cistigat cupa.

    Succes Dacia!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune