sâmbătă, 13 iunie 2009

Gațcan bate campioana Rusiei și dedică victoria fetiței sale


Internaționalul moldovean Alexandru Gațcan a devenit tătic pentru a doua oară chiar în ziua meciului Belarus – Moldova 2:2. Soția lui Gațcan a născut o fetiță, primul lor copil fiind băiat. Sincere felicitări și urări de bine!

Înaripat de nașterea celui de-al doilea copil, Gațcan a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei FC Rostov în victoria obținută în deplasare în fața campioanei Rusiei, Rubin Kazani, scor 2:0! Gațcan a jucat tot meciul pe post de mijlocaș stânga, încasând un cartonaș galben în minutul 70. Cu 4 minute înainte de final, moldoveanul a avut ocazia să-și treacă numele pe lista marcatorilor, dar a ratat singur cu portarul.
De ce Gațcan nu joacă atât de bine și la națională? E simplu. Pentru că are o familie pe care trebuie să o întrețină, iar FMF oferă câteva mii de lei jucătorilor care vin la națională – o sumă mizerabilă în comparație cu ce ia Gațcan în Rusia. În plus, în caz de accidentare, Federația i-ar împrumuta doar o pereche de cârje (vezi cazul lui Golban), în timp ce la echipa de club ar rămâne fără prime și fără experiență de joc. Chestia cu ”demnitatea națională” la moldoveni nu trece.

3 comentarii:

 1. Vizitaţi portalul “Ştiri din Republica Moldova”, care reuneşte mai multe bloguri şi site-uri mass-media corecte şi democratice:

  http://stiribasarabia.blogspot.com/

  Portalul este nou, va fi îmbunătăţit.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am vazut o parte din meci...a jucat asa si asa...Oricum m-a amuzat comentatorul roman care ii zicea Gâtcan...

  RăspundețiȘtergere
 3. Gâscan, trebuia sa zica asa e mai corect :)

  RăspundețiȘtergere