Incredibilul caz Cristiano Ronaldo!

După ce presa spaniolă a dat ca sigură venirea lui Kaka la Real Madrid, Gazeta Sporturilor anunță și debarcarea pe Bernabeu a lui Cristiano Ronaldo!

Un precontract cu ManchesterUnited, semnat de fostul preşedinte, Ramon Calderon, stipulează penalizări uriaşe dacă Real nu plăteşte 92 de milioane pentru portughez

Se întîmplă şi în fotbalul mare lucruri ciudate, desprinse parcă din filmele cu scenariu prost ori, şi mai bine, din fotbalul de pe la noi. Unde şefii cluburilor nu sînt interesaţi decît de persoana lor, puţin păsîndu-le de ceea ce se alege de gruparea pe care o conduc.

Cînd însă la mijloc e Real Madrid, cazul devine de mare interes. Iar cînd cel implicat este Cristiano Ronaldo subiectul devine exploziv. Pentru că, veţi vedea, chiar aşa este.

Originile aşa numitului caz Cristiano Ronaldo trebuie căutate în noiembrie anul trecut, atunci cînd Florentino Perez, cel care începînd de luni este noul preşedinte al lui Real Madrid, se poza împreună cu "galacticii" Zidane şi Ronaldo, iar "Marca" punea imaginea pe copertă, cu o declaraţie-mesaj a lui Zizou: "Dacă tu te întorci, ne întoarcem şi noi". În paranteză fie spus, acest lucru s-a şi întîmplat în cazul francezului, care e consilierul personal al lui Perez. Se spune că văzînd această poză, Ramon Calderon, preşedintele de atunci al lui Real Madrid, a luat foc. Şi a încheiat cel mai nebunesc contract din istoria clubului madrilen.

E vorba de antamarea lui Cristiano Ronaldo pentru această vară. De fapt, e un precontract, semnat între cele două cluburi, jucător şi impresarul acestuia, temutul şi controversatul Jorge Mendes. Pînă aici, nimic extraordinar. Nebunia însă începe atunci cînd ies la iveală cifrele:
  • 92 de milioane de euro pentru Manchester United
  • 12 milioane de euro salariul anual al lui Cristiano Ronaldo
  • 8 milioane de euro comisionul impresarului Jorge Mendes
  • 30 de milioane de euro daune plătite de partea care nu respectă înţelegerea
Priviţi mai bine cifrele de mai sus. În special pe ultima. Noul preşedinte, Florentino Perez, e pus într-o situaţie fără ieşire, căci dacă nu-l mai ia pe Cristiano trebuie să plătească 30 de milioane. Ideea nu e că nu l-ar mai vrea, dimpotrivă, îl vrea, dar în nici un caz la acest preţ. Într-o perioadă de criză, 92 de milioane de euro e imens. În ceea ce-i priveşte pe englezi, cu siguranţă au făcut o bună afacere. Fie rămîn cu Ronaldo şi 30 de milioane picate din cer, fie rămîn fără el, dar cu 90 de milioane de investit.

Să mergem mai departe. Căci nebunia nu s-a încheiat. Pentru a finanţa operaţiunea, Real Madrid a luat un credit bancar de 60 de milioane obţinînd, pe baza relaţiilor cu băncile, o dobîndă preferenţială de 7%, durata creditului fiind de 6 ani. Cu alte cuvinte, peste 6 ani trebuie să dea înapoi 73 de milioane.

Salariul jucătorului de 12 milioane de euro pe an este net, cel brut fiind 15 milioane, la nivelul de impozitare de 26 % aplicat în Spania pentru primul contract al unui cetăţean străin. În 6 ani alte 90 de milioane de euro plătite, dintre care 72 de milioane în contul fotbalistului.

În total, suma globală pe care o va risipi Real Madrid pentru un singur jucător este de 203 milioane de euro. Împărţind acestă cifră la cei 6 ani de contract descoperim o sumă de 34 de milioane de euro pe care Madridul ar trebui s-o amortizeze. Foarte greu, dacă nu imposibil, chiar şi cu măiestria lui Florentino Perez de a face marketing, mai ales că, tot urmare a precontractului semnat, Cristiano Ronaldo nu cedează clubului decît jumătate din drepturile sale de imagine.

Şansa lui Perez ar fi bunăvoinţa lui United. Numai că e greu de crezut că patronii americani de la Manchester vor fi convinşi să renunţe la un act oficial semnat doar din generozitate şi să-l lase pe Ronaldo să plece la Real Madrid pentru 70 de milioane, cît ar fi dispuşi madrilenii să plătească.

Sursa: http://www.gsp.ro/

Comentarii

  1. Iata asa lucreaza profesionalii!!! bravo impresarului, bravo Manchester... niciun pas in urma, Realul sa scoata copeica!

    RăspundețiȘtergere
  2. In general Ronaldo este un jucator normal, nu o super vedeta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ronaldo este o super vedeta, Ivane! Nu ma poate nimeni convinge de contrariul! nu sunt mare fan al lui, dar trebuie sa recunoastem ca daca ca si fotbalist parerile suporterilor sunt impartite, cat priveste statutul de super vedeta l-a castigat inca din 2004. Altfel n-ar fi aproape saptamanal in toate ziarele si posturile TV de profil. cat priveste "afacerea" Relului cu Man Utd, pai vad ca diferenta dintre ce s-a stabilit anul trecut intre aceste doua cluburi si ce este dispusa Realul lui Perez sa plateasca este de doar 20 de milioane de euro, care pentru un club ca Real nu este o catastrofa. Eu sunt sigur ca isi vor intoarce banii din aceasta investitie. Pe langa faptul ca tricourile cu ronaldo se vor vinde ca painea calda in intreaga lume, eu personal cred ca Cristiano in Spania va fi si mai determinant pentru echipa la care joaca. Nu uitati ca anul asta el a revenit pe gazon abia in octombrie dupa o operatie la calcai, si chiar si asa a fost aproape golgeter in Premier League. Sunt sigur, ca Realul il va lua si-si va scoate parleala cu el, in plus va castiga urmatorul campionat al Spaniei, iar daca cumva nu va reusi, atunci in vara viitoare il va aduce la timona si pe Mourinho si atunci sigur vor domina in Spania si, inclin sa cred ca si in Europa!

    RăspundețiȘtergere
  4. super vedeta este o notiune glamour, anume ce zici tu ca ziarele il fac mega star, dar printre oamenii care au cucerit Balonul de Aur el este un om simplu, care nu are ceva Dumnezeesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am tot saturat sa aud de divinizarea unui jucator de 24 de ani... Astept sa vorbiti de intr-adevar marii fotbalisti, nu de un om care a profitat de o sans, a avut si ceva talent si s-a primit ceva frumos.
    Nu e extraordinar incat sa se dea banii astia pe el, sa fim seriosi! Daca e atat de bun si de scump, de ce nu a jucat in finala de la Roma? (sau a fost pe teren, ca io nu l-am vazut, decat o data cand a cersit un rosu)...

    RăspundețiȘtergere
  6. vreau argumente de la ce-i care contesta meritul lui ronaldo asupra premiului Balonul de aur pt anul 2008. Dupa parerea mea el a meritat balonul in 2008, la fel cum Kaka la meritat un an mai devreme si Canavaro la meritat in 2006. Anul asta sigur ca il merita Messi. Simplu ca buna ziua.
    Ivan, ca sa castigi balonul de aur nu trebuie sa ai ceva Dumnezeesc. Trebuie sa joci la o echipa foarte buna, sa castigi cu aceasta un trofeu important si sa prinzi un sezon mai bun ca ceilalti colegi din toata lumea. Asta a facut Ronaldo in 2008.

    RăspundețiȘtergere
  7. Auzi ,bai asta,celebrule Sergiu Renita...PUNE MANA PE GRAMATICA LIMBII ROMANE,fecior!La datul cu parerea esti campion,la lecturi stai mai rau.Dar spui de altii ca se dau cititi.Cu tine stau de vorba in direct,cu public,oriunde ca sa-ti dovedesc ce nivel cultural ai!De altfel e relevant cum scrii in ...limba romana.Scuzabil,tinand cont ca nu esti ROMAN!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ronaldo e un superstar , vrem noi ori nu vrem asta , se poate argumenta ushor , nimeni de pe acest pamint nu are ceva Dumnezeesc , pai atunci cine-i Superstar ?!?!
    Si sa speram ca Realul va ramine satisfacuta cu toti fanii echipei impreuna de transactia smechera ...

    Hey domnule anonim , nu te mai dezbate de la tema caci mi se pare aici un blog de fotbal nu un concurs a literaturii romine , hai ca va intilniti poate pe acolo si va discutati erorile gramaticale pe care nici nu le mai vad . lasa-ti invidia caci pina la urma tot numai Dumnezeu are dreptul sa ne judece .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune