Moldova Asiei la Campionatul Mondial !!!

Coreea de Nord, aflată pe locul 106 în clasamentul FIFA, la egalitate cu Moldova, s-a calificat senzațional la turneul final al Campionatului Mondial din 2010!!!

O țară dominată de dictatorul comunist Kim, cu un selecționer care se numește și el tot Kim, a ajuns la un turneu final de fotbal! Chiar dacă propriul lor regim le interzice cu anii să părăsească țara. Chiar dacă sărăcia este un fenomen social. Chiar dacă armele nucleare sunt principalul obiectiv.

Culmea este că nord-coreenii au fost ajutați să obțină această performanță istorică chiar de către rivalii de moarte, la modul direct, fotbaliștii din Coreea de Sud. Deși erau calificați, sud-coreenii au remizat cu Iranul într-un meci fără miză pentru ei, eliminând astfel Teheranul din competiție și ducând calificarea și fiesta la Phenian.

E clar pentru toată lumea că nu se compară nivelul fotbalului din Asia cu cel european. Oricum, nord-coreenii au dat un exemplu demn de urmat. Un exemplu mai ales pentru naționala Moldovei, aflată pe aceeași treaptă în clasamentul FIFA. Pentru că eu consider, o părere pur subiectivă, că din grupa pe care o avem acum în preliminarii se putea de încercat chiar și o calificare. Dar cu un alt selecționer și cu o selecție obiectivă.

Comentarii

  1. Asta arata inca o data ca clasamentul fifa e varza

    RăspundețiȘtergere
  2. uita-te te rog pe adresa de email si rapsunde-mi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar este de laudat performanta Coreei de Nord. Intr-o situatie similara se afla si reprezentativa Irakului, campioana en-titre a Asiei, care pana acum a avut o evolutie decenta la Cupa Confederatiilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. La acel sarac nici boii nu trag.
    Nu avem bani pentru asta si nici jucatori de valoare, care ar putea aduce calificarea. Nationala Moldovei va fi o echipa puternica numai in cazul in care jucatorii vor face tot posibilul sa se agate de nationala, nu sa deie cu piciorul in ea.
    O alta varianta ar fi naturalizarea. Dealtfel se practica si la nivelul campionei mondiale Italia etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da si nu uitati ca jucam in Europa printre cele mai puternice tari, nu in Asia, Africa, unde poti obtine calificarea mult mai simplu, daca doresti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am spus si eu ca Europa nu se compara cu Asia, insa grupa din care facem parte mi se pare destul de usoara. Cu o implicare decisiva a Federatiei, cu un antrenor de valoare si cu putin noroc puteam si noi sa ne calificam. Dar, n-am avut niciunul din cele 3 componente pe care le-am enumerat mai sus

    RăspundețiȘtergere
  7. De acord. Am nimerit intr-o grupa mai mult decat accesibila si dupa rezultatele tragerii la sorti chiar aveam sperante ca Moldova va reusi ceva notoriu de aceasta data. Nu a fost sa fie:(

    RăspundețiȘtergere
  8. Sandu, o intrebare. Jucatorii nostri ar fi capabili sa obtina calificarea la un turneu final? Fara cei care au refuzat sa apere culorile nationalei.

    RăspundețiȘtergere
  9. Toti oamenii sunt capabili de mult mai mult decat o cred ei insusi. Consider ca da, ar fi capabili sa se califice. Cu mai multa munca, cu un antrenor de valoare si cu noroc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Avem antrenor de valoare in Moldova (inafara de varianta Spiridon)?
    Sau mizez pe unul strain?

    RăspundețiȘtergere
  11. Avem deja un antrenor strain :), si cred ca e de valoare, sau cel putin a fost jucator mare, si la sigur va reusi multe si mai departe. Avem jucatori capabili la nationala, dar problema e ca ei nici nu-si dau seama cit de capabili sunt si nu-si deszvolta abilitatlile, nau dorinta de performanta chiar si la cluburile unde evolueaza, cu 1, 2 exceptii ... Dar pe deoparte poate e bine asa ca nu se califica la vreun turneul final, ca altefel moldova ar fi in pericolul unei betii nationale la care nu ar putea rezista , glumesc ...

    RăspundețiȘtergere
  12. antrenor strain. cu experienta si alta mentalitate in primul rand

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune