Moldova - țara din pustiu

Sărăcie, corupție, prostie – trei cuvinte care ne definesc

Moldova. O țărișoară rătăcită undeva în Sud-Estul Europei. O bucată de pământ care desparte civilizația de primitivism, dar unde ultimul este la putere și domină. O țară unde dictatura este la ordinea zilei. Unde corupția bântuie ca o stafie peste toate domeniile. Unde sărăcia atinge cote înfricoșătoare, iar lumea nici măcar nu realizează asta. Pentru că prostia caracterizează perfect un popor, altfel, foarte bun la suflet. Și asta este o calitate. Numai că despre moldoveni auzi mai des spunându-se că ar fi săraci, proști și fuduli.

Moldova. O țară în care toți vor să ajungă la guvernare. Ca odată ajunși acolo să poată fura cât mai mult. Numai aici politicienii au toți aceeași culoare. Culoarea banilor. Bunăstarea personală mai presus de orice: de părinți, de oameni, de țară. Un pământ plin de biserici, construite ca să-și spele pacatele. Cu drumuri bune numai pe lângă casele și vilele guvernanților. Niște case mai degrabă casteluri construite din bani furați. Cu mașini luxoase cumpărate din impozitele noastre.

O țară de care fug toți ca de dracu. Unde până și deputații sunt slugi la italieni în timpul liber. Unde vedetele mor de foame și umblă cu mâna întinsă. Țara, în care puținilor oameni de valoare li se dă în cap în loc să fie susținuți. Unde birocrația sporește haosul, unde dacă nu furi – nu trăiești, pentru că salariul nu-ți ajunge nici pentru serviciile comunale. Unde copiii nu au viitor pentru că nimeni nu se gândește la ei. Țara în care se trăiește cu ziua de azi. Moldova.

Comentarii

  1. Dar mie nu-mi place! Nu-mi place sa traiesc in aceasta tara!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-a placut mult... Mersi, Sandu!

    RăspundețiȘtergere
  3. nici mie nu-mi placesa traiesc in asa tara, dar...iti dau un sfat..." dacă nu furi – nu trăiești"
    Oricum, articolul e de editorialist veritabil...

    RăspundețiȘtergere
  4. 100%, asta e. Ce sa facem?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune