Schemele selecționerului


În așteptarea rezultatelor pozitive la echipa națională, suporterul moldovean se convinge că acestea nu vor veni degrabă. De ce spun asta? Cu riscul de a mă repeta, îmi mențin părerea că atâta timp cât interesele personale vor prevala, echipa națională nu va avea rezultate.

Zilele trecute, fostul internațional (spun ”fostul” pentru că e greu de crezut că va mai fi convocat după asemenea declarații) Alexei Goncearov a dat o declarație șocantă în presa din Belarus. Goncearov spune că selecționerul Dobrovolski (foto) este influiențat de prieteni atunci când face convocările. Concret, fostul jucător al Olimpiei Bălți susține că ex-antrenorul bălțenilor, Valeriu Pogorelov, l-ar fi sunat pe Dobrovolski și l-a rugat să nu-l mai convoace pe Goncearov la naționala Moldovei pentru că acesta a refuzat să-și prelungească contractul cu Olimpia.

Cu greu cred asta, chiar dacă, după acea convocare de care vorbește Goncearov, Dobrovolski nu l-a mai chemat la lot. Deci logică are declarația fotbalistului. Numai că, selecționerul este un tip care preferă să ”mănânce” singur și nu-l văd făcând jocurile Olimpiei. Mai mult decât atât, sunt convins, că dacă vedea în Goncearov un jucător de perspectivă, Dobrovolski mai degrabă încerca să-l ducă singur undeva (să câștige un ban ușor), decât să renunțe la el de dragul lui Pogorelov.

Comentarii

  1. Faptul că suntem pe ultimul loc, şi încă Luxemburgul este peste noi, demonstrează clar (non)valoarea acestui antrenor. Deja aceste mici detalii, pe care le scrii tu, nu vin decât să confirme acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Victor, mersi de mesaj. Aceste mici detalii, cum spui tu, de fapt sunt niste detalii esentiale in obtinerea performantelor. Selectia sta la baza formarii unei echipe nationale. Daca selectia este proasta si se face conform intereselor personale, atunci nu ateptati rezultate. Echipa nationala trebuie formata din cei mai buni jucatori moldoveni, nu din cei pe care viseaza Dobrovolski sa-i transfere si sa castige bani

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu siguranta ca tu stii mai multe si poti zice asta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu eu cred ca Dobrovolski face selectia care trebuie si pina la urma ce antrenor a avut rezultate notabile la nationala:1-1 cu Turcia,3-0 cu Ungaria(doamne cind mai batea Moldova cu 3-0)1-0 cu Bosnia,3-2 cu Malta adunind cele mai multe puncte in terneele de calificare.Dar daca ai observat si tu la acea vreme jucau jucatori care acum nu mai joaca (Alexeev,Josan)credca pina la urma jucatorii sunt vinovati ca Moldova este pe ultimul loc in grupa.Dar dupa rezultatele din amicalele cu Georgia si Belarus am mari sperante ca nationala isi vareveni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sandu, nu cred ca dobric e omul potrivit care sa faca ceva la Nationala. El nu vine decat sa primeasca niste bani si sa acumuleze experienta. Crezi ca il afecteaza pe el starea in care e fotbalul de la noi?

    Anonim, jucatorii sunt vinovati de rezultate, pentru ca nu fac nimic pe teren! DAR, daca nu fac nimic pe teren, de ce mai sunt convocati??? Mno, vezi ca selectionerul e vinovat?

    Ma bucur ca detii informatii de acest nivel. In iarna am fost la reunirea lotului Olimpiei si am realizat un interviu cu managerul echipei, Andrei Andronic. Pogorelov nu stie romana, eu extrem de slab rusa. A trebuit sa ii trimit sa citeasca interviul inainte sa ajunga la ziar.

    RăspundețiȘtergere
  6. Patriarhul şcolii româneşti de fotbal, respins la el acasă


    “Acum, la 80 de ani, maestrul Leonte Ianovschi, marele antrenor de fotbal, patronul “Clubului de juniori Ianovschi” din Piteşti, care a dat fotbalului românesc nume ca Nicolae Dobrin şi Adrian Mutu, merge zilnic la stadion. Acasă citeşte ziare, se luptă cu boala şi mai răsfoieşte câte un album cu fotografii. De foarte multe ori pare că se uită impasibil la ele. La părinţii lui, la străbunicii lui, la copilăria şi tinereţea lui. Însă, în spatele lentilelor de ochelari, ochii îi sunt umezi. Întoarcerea la origini aduce mereu durere. Una surdă şi tăcută. Orgoliul, demnitatea sau, cine ştie ce alte laturi ascunse ale personalităţii sale, îl fac să pară impasibil într-un ocean al tăcerii şi durerii”.


    ******

    Pe când o distincţie onorifică şi din partea celor de la baştină? Pentru că patriarhul fotbalului românesc este un basarabean născut la Vadul lui Vodă! Iată o întrebare pentru Federaţia Moldovenească de Fotbal, în persoana dlui Pavel Ciobanu. Mai ales că, printr-o frumoasă coincidenţă, la Vadul lui Vodă, baştina maestrului, există o bază de pregătire în domeniu şi un stadion. Este tocmai momentul potrivit să i se confere numele-legendă – Leonte Ianovschi!


    http://www.capitala.md/index.php?option=com_content&view=article&id=239%3Adrama-basarabeanului-leonte-ianovschi-&catid=6%3Asport&Itemid=8&lang=ro

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune