Zburăm din prima?

Liga Campionilor

International Turcu (Finlanda) – Sheriff 14-21 iulie

Liga Europei

Zimbru – Okjetpes (Kazahstan) 2-9 iulie
Zilina (Slovacia) – Dacia 16-23 iulie
Cerno More (Bulgaria) – Iskra 16-23 iulie

Am făcut intenționat o pauză după tragerea la sorți a cupelor europene din sezonul care urmează. Am vrut să scap de pesimismul care m-a luat ostatic imediat ce am aflat adversarele echipelor noastre. Nu am reușit. Sper și îmi doresc ca măcar una dintre reprezentantele Moldovei să se califice mai departe, dar nu cred.

S-o luăm de la capăt. Sheriff. Va juca împotriva echipei International din Finlanda. S-a spus deja că ar fi o echipă modestă, care se clasează la moment pe locul 3 (în Finlanda se joacă după sistemul primăvară-toamnă). Dar ce echipă are Sheriff la moment? Niște tineri fără experiență, deprinși cu toleranța din campionatul Moldovei. Și ce dacă au luat Cupa CSI. Nu se compară un turneu de pregătire cu unul oficial. Mai ales Champions League. O văd pe Sheriff cu 40% șanse de calificare.

Zimbru va întâlni o echipă din Kazahstan. Mi se limbă plimba-n gură când încerc să-i pronunț numele. Okjetpes. Nu știu ce-i asta, dar știu că Sofroni a exagerat când a spus că va fi o rușine pentru Zimbru dacă nu se va califica. Probabil vorbea de istorie și tradiție. Numai că fotbalul se joacă pe teren, iar meciul e mâine. Iar cea mai slabă echipă a Zimbrului din toate timpurile, cu un lot foarte tânăr și lipsit de experiență, practic, pornește ca victimă sigură. Șanse – 25%.

Încă două victime vor începe competiția din runda secundă. Dacia și Iskra, care vor întâlni formații din Slovacia, respectiv Bulgaria. Ghinion curat pentru cele două competitoare din Moldova, care doar printr-un miracol se pot califica. Șanse de 25% pentru ambele.

P.S. Pentru cei ce consideră că istoria clubului se face printr-o deplasare la 3 mii de km: pe lângă faptul că e jenant să copiezi cuvintele unui alt conducător de club, istoria unei echipe se crează prin rezultate și performanță, nu prin mediocritate și rușine. Altfel, este și asta o istorie. Dar, personal, mi-ar fi jenă ca numele meu să figureze alături de cele mai slabe rezultate din istoria unui club.

Comentarii

  1. Zburam, Sandule, cu o siguranta de 75%. Explic: Dacia va fi eliminata 100%, Sheriff 50/50%, Iskra 100% iar Zimbru ramine singura echipa care se va califica, daca nu dau chix si ei. Daca se califica fac pe ei in etapa urmatoare cu Pacos Ferreira. Asta, avem echipe de doi bani, pacat.

    RăspundețiȘtergere
  2. va veni si stirea exclusiva. rebdare si ramaneti cu ochii pe blog

    RăspundețiȘtergere
  3. aaaaa, vorbiti de postarea precedenta. si eu astept cu nerabdare.

    RăspundețiȘtergere
  4. totusi cred ca nu experienta cistiga ci daruirea in teren va arata cistigatoarea

    RăspundețiȘtergere
  5. Sheriff zboara din prima (desi mias dori sa ia trofeul :) )

    Zimbru zboara si ea din prima (nu cred ca pentru Okjetpes joaca niste copii ca la Zimbru).

    Dacia a avut nesansa de trangerea la sorti ( va trece cu siguranta, pentru ca tin cu ei )

    Iskra??? ar fi frumos sa treaca

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu sunt de acord cu Sandu, mi-a placut procentajul lui Ivan Goncearuc, practic totalmente de acord, doar in intilnirea Iskra-Cerno More, dau 25% pentru cei din Ribnita.

    RăspundețiȘtergere
  7. Doar sherif are sanse 50%...urmata de zimbru cu 45% dacia si iskra 30%

    RăspundețiȘtergere
  8. poate vor face ai nostri o surpriza cu tot pesimismul pe care il am in suflet...

    cupa confederatiilor : Spania - SUA 0-2

    poate cine stie....

    RăspundețiȘtergere
  9. SheriFF - 60% trece
    Zimbru - 75% trece
    Dacia - 30% trece
    Iskra - 30% trece

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune