Apropo de Dobrovolski...

Am revenit aseară în țară și am văzut că săptămâna aceasta s-au dat într-o veselie conferințe de presă la FMF. Printre ele, se putea altfel, una cu participarea hazliului meu prieten, Igor Ivanovici Dobrovolski. ”Ego nazvali Igri, v cesti Olimpiiskih Igr :))”. Este o vorbă mai veche a unui amic.

Deci, cum se spune pe la greci... Era să-mi scape acest amănunt, dacă nu găseam la Ivan Goncearuc pe blog o caracterizare a mea la capitolul obsesii, unde stă numele lui Dobrovolski. Nu. Nu e vorba de o tulburare a voinței care se manifestă prin idei fixe sau vreo preocupare mintală ce obsedează. Departe de mine astfel de gânduri. Pur și simplu selecționerul Moldovei, prin comportamentul și stilul lui de a fi și a munci, îmi dă motiv să scriu despre el, dar mai ales să-l critic.

Ultima declarație a lui Dobrovolski care mi-a atras atenția sună cam așa: ”E foarte rău că naționala joacă meciuri amicale doar în deplasare. Echipa trebuie să fie mai mult alături de suporterii ei…”.

În linii mari Igri are dreptate. Dar vorbește de parcă ar trăi undeva prin America și nu cunoaște realitatea de aici. Cine naiba să vină să joace cu noi? Cui îi trebuie un partener fără valoare? Degrabă nici Malta nu va dori amicale cu Moldova. Se pare că deja nu mai dorește, că naționala demult n-a mai participat la turneul de pe insula din Mediterană.

Însă Igri nu e prost. Din contră, e tare șmecher. Și cunoaște foarte bine realitatea moldovenească. Prin această declarație el a dorit, de fapt, să-i dea o palmă lui Radu Rebeja, cel care se ocupă de echipele naționale la FMF. Nu că ar avea ceva cu Rebeja. Aparent, așa, pentru profilaxie, ca acesta să nu uite cine-i șefu’…

Nu sunt eu avocatul lui Rebeja și nici amicul lui nu sunt. Numai că Radu chiar este unul dintre puținii oameni de la Federație care muncește, iar naționala n-a avut niciodată atâtea amicale în această perioadă a anului. Și atunci, de ce l-ar ataca Dobrovolski? Nu cumva selecționerul nu reușește să-și facă meseria de ”agent FIFA sub acoperire” din cauza meciurilor naționalei? Ar fi culmea! Dar nu am altă explicație.

Comentarii

  1. Санду, твою бы энергию, да в мирное русло! Желаю скорее найти партнеров-спонсоров и запустить интересный медиа-проект. А то не дело профессионалу довольстоваться столь узкой читательской аудиторией, как молдо-румыноязычные интернет-пользователи.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sandu :Agradeço por sua visita ao meu blog.Quando você não entender direito a traduçaõ,faça um comentário sobre o assunto que eu tentarei escrever de forma que seja mais fácil de traduzir.
    O teu blog é muito bom ,e da´para perceber que o futebol na Moldávia é igual ao do Brasil,porque os políticos é que fazem as coisas acontecerem de acordo com suas vontades ,e o esporte perde muito com essas atitudes .Um grande abraço

    RăspundețiȘtergere
  3. MOMENTOBRASILCOM.COM10 august 2009 la 03:11

    Oi SADU, Somos tambem jornalistras independentes e estamos à disposição. Abraços Roy Lacerda.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dobrovoslki nu are treaba nici cu Cebanu nici cu Rebeja, nici cu Frunza, nici cu Gatcan, Josan, Covalciuc etc. Poate sa-i critice subtil pe oricine sau chiar foarte direct. Nu e vorba de interese sub acoperire, e lider si ii place aceasta "functie", nu are cu nimeni nimic.

    A spus-o si despre meciurile de la Tiraspol din cadrul preliminariilor si alte lucruri care au durut inclusiv cu problema jucatorilor (despre care sandu la fel a mentionat la TV), dar nustiu de ce toti au sarit la Dobrovolski, sariti, asta e problema fotbalului moldovenesc, nu are treaba Dobrovolski, el poate sa plece, dar problemele vor ramine.

    Inclusiv cu articolul socant despre avion, pai Dobrovoslki a sarit in apararea jucatorilor... la sunat pe Cebanu...

    Si a raspuns la intrebare cum merg pregatirile pentru amical... nu merg! pentru ca nu sunt jucatori, ei vor veni deodata in Armenia! Asta e!
    Normal ca ar fi trebuit vreun cantonament, dar trebuie sa jucam acasa. Si in plus suporterii si-ar dori acest lucru.


    Dupa parerea mea cu amicalele lui Rebeja, Sandu ai dat-o in bara. PS la fel pot afirma ca Rebeja munceste, dar nu vad nicio legatura.

    Anul 2009 in perioada ianuarie-august jucam cu Armenia cel de-al 3 amical

    Anul 2008 in aceeasi perioada ianuarie-august am jucat tocmai 4 amicale! (fara Rebeja), printre care unul de lux as zice cu Croatia care era in pregatiri pentru Euro, si unul acasa la Tiraspol

    Seful lui Rebeja este Cebanu, si a lui Dobrovolski la fel.

    Obsesia Dobrovolski continua :D

    (Cred ca prea multa atentie ii acorzi, avem o sumedenie de probleme in fotbalul moldovensc, daca e vorba de critica si o multime de oameni care fac treaba in conditii mizere si fara salarii si ar trebui sa fie promovati si aratati drept exemplu.
    Dar evident despre Dobrovoslki e cel mai usor de scris)

    #

    RăspundețiȘtergere
  5. Muito obrigado por seguir o Blog Brasil Liberdade e Democracia. Seus comentários são bem vindos.

    Somos um Blog dedicado a luta pela liberdade e democracia no mundo, principalmente da liberdade de imprensa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga anonim,
    daca tu spui ca Dobrovolski nu are treaba cu nimeni atunci, nu te supara, dar nu pricepi nimic in fotbal.
    Nu am spus ca Igri nu este un lider. Este un lider, dar unul care pune interesele proprii inaintea celor ale echipei nationale.
    In plus, nu vorbeam despre amicale disputate pe un an, dar daca ai citit atent, de meciuri jucate in aceasta perioada moarta, care se numeste VARA.
    Si daca tu cunosti atatea teme interesante, n-ai decat sa scrii despre ele. De ce nu scrii?
    Eu, la randul meu, cu riscul de a ma repeta, voi scrie pe acest blog ce vreau doar eu, pentru ca e blogul meu. Nu impun pe nimeni sa-l viziteze.
    Multumesc pentru atentie

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu sunt deloc de acord cu afirmatia
    "unul care pune interesele proprii inaintea celor ale echipei nationale" - nu vad niciun argument

    Pai da nici eu nu am zis de meciurile amicale disputate pe un an, am vorbit de aceeasi perioada.

    In fine, ziua meciurilor amicale stabilesc FIFA, UEFA

    fiindca in 2008 era programat euro, am jucat 2 meciuri amicale la sfirsitul lui mai si al treilea in august

    in 2009 nu avem competitie majora asa ca 2 meciuri amicale le-am jucat la inceputul lui iunie (2 saptamini diferenta in comparatie cu anul trecut. Nu este aceeasi perioada???) si cel de-al 3 in august

    Si atunci nu putem spune ca acum jucam mai multe amicale (cu Rebeja) mai ales ca anul trecut am jucat un meci acasa si altul cu un asa adversar ca Croatia #

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune