Blogomania




Timp de câteva zile am navigat pe net în căutare de noi bloguri de fotbal, în speranța că voi găsi ceva asemănător în țări unde regele sporturilor este la el acasă. Bănuiam că vor fi ceva pagini personale, dar nu mi-am imaginat vreodată că sunt chiar atât de multe. Sute, chiar mii de bloguri dedicate fotbalului! Fenomenul se răspândește cu o viteză uluitoare! Și nu e vorba doar despre jurnaliști sportivi care-și deschid pagini pe net. Majoritatea blogurilor sunt concepute și moderate de simpli suporteri, admiratori ai jocului cu balonul rotund, de la ingineri la medici și de la profesori la studenți. Bloguri de tot felul: dedicat echipei de suflet (Real Madrid, Flamengo, Juventus, etc.), dedicat fotbalistului preferat (Ronaldo, Kaka, Fabiano, etc.), dedicat campionatului preferat (de exemplu – Serie A) și tot așa mai departe.

Am rămas uluit de felul în care arată aceste bloguri. Multe dintre ele conțin mai multă informație decât site-urile oficiale ale unor cluburi. În special m-au impresionat blogurile create de suporterii din Brazilia și Portugalia. În țara lui Pele blogomania atinge cote maxime, unele persoane făcându-și chiar mai multe bloguri tematice, unde se dau cu părerea de la politică și până la sport. Oamenii comunică între ei. Se leagă prietenii prin intermediul acestor pagini, care involuntar fac o propagare imensă fotbalului.

Accesând câteva sute de bloguri din câteva zeci de țări, am observat o diferență de concepție și de stil. Cele latine, în special din America Latină, au un conținut mult mai cald, mai sufletesc. Începând de la linku-rile direcționate spre alte bloguri înfrățite și terminând cu lista prietenilor sau a abonaților. De cealaltă parte, paginile britanice sau germane, chiar și scandinave, sunt mult mai reci, fără floricele. Informație strict la subiect, doar ce îl doare pe autor. În rest, nimic suplimentar, de parcă n-ar mai exista altă lume decât cea de pe blogul său. Mă rog, fiecare popor cu tradiția lui.

În concluzie, fotbalul se mănâncă pe bloguri la fel de intens ca în tribunele stadioanelor. Cu un asemenea ritm putem ajunge în câțiva ani chiar la nivelul televiziunilor. Bloggingul devine un fenomen social, greu de oprit. Pentru fotbal și pentru popularizarea lui este un lucru fantastic. Păcat doar că noi, moldovenii, rămânem în urmă de restul lumii și la acest capitol.

Comentarii

  1. Revin la sfarsitul saptamanii...PS. Blogul tau arata superb

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Olá caro amigo Sadu Grecu primeiro seu blog é muito interessante, e esse seu texto sobre os blogs de futebol pelo mundo, Fiquei muito feliz com sua visita em meu blog, espero que tenha gostado, é bom saber dos futebol pelo mundo, principalmente fora dos grandes Centros futebolistico, Fiquei interesado semper e muito passar detalhes aqui para ver.
    Parabéns!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Prieten-mi cer scuze pentru comentarea în portugheză, a fost vina mea, asa ca am punerea conţinutul acestui comentariu de mai jos;
    Bună ziua dragi prieten Sadu Grecu primul blog-ul dvs. este foarte interesant, şi că textul său pe blog-uri de fotbal din întreaga lume, am fost foarte fericit cu vizitei sale în blog-ul meu, sper că va plăcut-o, bine să ştiţi în lumea fotbalului, în principal în afara Centre de fotbal, mare, şi am fost foarte întotdeauna interesado du-te aici pentru a vedea detalii.
    Felicitări!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune