De ce a pierdut Sheriff cu Olympiacos

Încă de la tragerea la sorți a fost clar că Sheriff are puține șanse în fața campioanei Greciei. Oricum suporterii noștri au sperat, crezând că poate vom avea noroc. Poate, poate… Rămânem cu consolarea, una foarte frumoasă, că vom avea fotbal european până la finalul anului, tiraspolenii urmând să joace în continuare în grupele Europa League.

Am găsit mai multe motive de ce Sheriff a ratat calificarea în Liga Campionilor.

1. Olympiacos este o echipă care vine dintr-un campionat mult mai valoros decât al nostru. MULT! Incomparabil. Chiar dacă unii vor zice că de unde să aibă grecii așa campionat tare? Nu. Grecii au un campionat normal. Pur și simplu al nostru este rușinos de slab.

2. Olympiacos are jucători de milioane de euro. Am mai scris despre asta. În timp ce Sheriff aduce fotbaliști pe câteva zeci de mii, foarte tineri, neexperimentați, descoperiți prin nisipurile Africii sau ligile de amatori ale Braziliei.

3. Grecii sunt cu tradiții în Europa, au experiența duelurilor tari, cu miză foarte mare. În timp ce Sheriff a jucat mai mereu cu echipe modeste, având în cont doar experiența de la Cupa CSI, o competiție de pregătire care nu se compară cu una oficială, mai ales cu Liga Campionilor.

4. Grecii au avut parte de un arbitraj bun, iar Sheriff nu prea. Cred că nu există arbitru în Moldova care n-ar fi dat fault în atac la al doilea gol marcat de Oly la Tiraspol – una la mână. Și doi: Numai o brigadă care arbitrează într-un campionat ca cel al Spaniei putea să aprecieze CORECT o fază care cu ochiul liber se vede ca ofside de 3 metri. Mă refer la golul de aseară. Revenind la Tiraspol, centralul ne-a iertat de un penalty clar ca lumina zilei.

5. Sheriff n-a avut noroc. Namașco putea să evite primul gol de la Tiraspol și atunci moldovenii nu se descopereau în apărare. Cu un 0:0 acasă, poate altfel arăta și meciul din deplasare. Sau poate tot așa, iar Balima înscria unicul gol la acea fază când s-a trezit singur cu Nikopolidis…

Să fim realiști. La moment, Sheriff nu are față de Champions League. Deși, cred că ar face praf din Debrecen…

Comentarii

  1. Bună prieten, ar fi interesant de a vedea ţara lor de la club în Liga Campionilor, dar aşa cum aţi spus pe bună dreptate, în textul său, nu au avut noroc la tragerea la sorti, pentru că el a luat deja o echipă cu experienţă în acest tip de concurs, poate anul viitor la club Sherrif ţara sa ar putea avea posibilitatea de a participa la etapa de grup.

    RăspundețiȘtergere
  2. apreciati si comentati pe http://olimaniabalteana.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune