marți, 11 august 2009

Ketsbaia se teme de tactica Sheriffului


Ieri, am petrecut toată seara alături de antrenorul echipei Olympiakos Pireu, Temuri Ketsbaia (foto). I-am arătat Chișinăul de noapte, după care, pur și simplu am stat de vorbă în barul hotelului Leogrand, unde georgianul cu cetățenie cipriotă s-a cazat ieri dimineață. A sosit direct de la Londra, unde cu o zi mai devreme Olympiakos a fost surclasată într-un amical de Tottenham cu 3:0.

Aseară Ketsbaia a fost la Tiraspol. A văzut pe viu meciul Sheriff – Iskra 5:0. I-a plăcut în special jocul tactic al tiraspolenilor. A remarcat faptul că Sheriff stă la pândă și așteaptă greșeala adversarului.

Chiar dacă se vedea clar că echipa adversă este mai slabă, Sheriff nu se arunca în atac. Este o echipă foarte tacticizată. O echipă dificilă, care profită de orice greșeală. Astfel de echipe sunt foarte periculoase”, mi-a spus Ketsbaia.

Am încercat să-l provoc și i-am zis că Oly va câștiga la pas. Imediat, însă, am fost contrat: ”Dacă eram la jumătatea sezonului – posibil. Dar așa, va fi greu, pentru că în Grecia campionatul începe la sfârșitul lui august”. Ketsbaia a recunoscut, totuși, că Olympiakos nu-și poate permite să rateze calificarea în Champions League pentru că ar avea de pierdut în jur de 20 de milioane de euro!

Ketsbaia a rămas impresionat de conaționalul său Vaja Tarhnișvili. Nu a auzit de el până acum, dar părea mândru că un georgian de-al său este simbolul celui mai bun club de fotbal din Moldova din ultimul deceniu.

Am înțeles că la Tiraspol i-au făcut și o monedă cu chipul său. Este ceva extraordinar!.. Am fost de multe ori la Chișinău. Am jucat aici și în campionatul URSS. Și atunci erau multe fete frumoase :)). Am marcat un gol pentru Georgia în 95, dacă nu greșesc, pe stadionul ăla vechi...”, și-a mai amintit Ketsbaia, care a servit doar vin Negru de Purcari.

Vezi pe adresa de mai jos un clip video de senzație cu antrenorul echipei Olympiakos Pireu, Temuri Ketsbaia.

3 comentarii:

  1. Sandu, pe Olof Mellberg l-ai vazut? :) S-a transferat in vara de la Juve.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ketsbaia a venit impreuna cu directorul tehnic si au plecat azi la Atena. Meciul e martea viitoare, iar toata echipa va veni la Chisinau luni dimineata.

    RăspundețiȘtergere