Lecția Tiraspol

Să nu ne îmbătăm cu apă. Calificarea Sheriffului în grupele Cupei UEFA este în primul rând o victorie politică a Transnistriei în fața Moldovei. O victorie a regimului Smirnov în fața aroganței lui Voronin. Semn că la Tiraspol se face treabă, iar la Chișinău se joacă de-a politica. Și de-a fotbalul.

Întâmplătoare sau nu, dar mai degrabă prima, calificarea Sheriffului vine ca o gură de aer pentru fotbalul moldovenesc, aflat în cădere liberă. Atât ca joc, dar mai ales ca imagine. O calificare istorică, care va readuce în primul rând oamenii pe stadioane. Îi va face pe suporteri să revină la sentimente mai bune pentru competiția internă.

Una peste alta, Sheriff a meritat toate laudele pentru această calificare. Ținând cont și de bulanul din această vară nu m-aș mira să ajungă până în grupele Ligii Campionilor. Chiar dacă, după mine, este imposibil să treacă de Olimpiacos.

Tiraspol sau Chișinău, Sheriff reprezintă Moldova, iar asta înseamnă că tiraspolenii aduc puncte în contul fotbalului moldovenesc. Oricum, să nu uităm, că este o victorie doar a Sheriffului. Nicidecum a fotbalului moldovenesc în general, care, în ansamblu, nu merită să aibă un astfel de club în campionatul intern. Or Sheriff este singurul club profesionist care participă în campionatul Moldovei. De asta nici nu are concurență.

Comentarii

  1. Cred ca te cam contrazici Sandu. Eu zic sa ne bucuram de calificarea Sheriff-ului si sa speram la inca citeva puncte in ratingul FIFA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Calificarea Sheriffului nu are nicio treaba cu ratingul FIFA.
    Ma contrazic? Unde? Poate nu ai citit atent.

    RăspundețiȘtergere
  3. îmi imaginez ce-şi vor mai roade unghiile de ciudă tiraspolenii că lângă denumirea Sheriff apare tricolorul Moldovei :) o fi vrut probabil să apară drapelul lor ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sorry nu vad politica aici deloc!
    Vad doar faptul ca cei care baga bani cu insistentza in fotbal au odata si odata succes si obtin rezultate si performantza! Totodata prin a baga bani in fotbal inteleg NU doar aducerea unor jucatori si antrenori doar de peste hotare, ci IN PRIMUL RIND crearea unei infrastructuri SOLIDE fotbalistice! ANUME ASTA ESTE VIITORUL FOTBALULUI INFRASTRUCTURA! ACUM INTREBAREA DE CE NU BAGA BUSSINESSMANII PARALE IN INFRASTRUCTURA? SE multumesc doar cu cumparatul si vinderea jukatorilor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pt ca nu au facilitati. Nu au terenuri, nu au bani destui, nu au destula pasiune pt fotbal, etc. In plus, se multumesc cu cumpararea si vanzarea jucatorilor foarte ieftini

    RăspundețiȘtergere
  6. lA CAPITOLUL PROFESIONISM, AI DREPTATE...vICTORIA, VREM ORI NU E A mOLDOVEI DOAR PE FOAIE, TEORETIC...dACA INTREBI PE CINEVA DE ACOLO, DE LA TIRASPOL CU SIGURANTA VA SPUNE ALTCEVA...

    RăspundețiȘtergere
  7. Total de acord, cu acest articol #

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune