Unul din șase – Epureanu

Moldova are șase jucători legitimați în prima divizie valorică a Rusiei. Nu e mult, dar nici puțin în comparație cu celelalte foste republici sovietice. Iar dacă luăm în calcul și faptul că toți 6 sunt jucători de bază la echipele lor de club, putem doar să ne mândrim cu asta. Să-i luăm pe rând și să vedem cum sunt cotați moldovenii noștri din Rusia pe piața transferurilor din Europa.

Alexandru Epureanu. Născut la 27 septembrie 1986. Este singurul moldovean legitimat în Rusia ca cetățean al Republicii Moldova. Restul cinci sunt trecuți cu pașaport rusesc. Epureanu, chiar dacă nu a împlinit încă 23 de ani, este unul dintre liderii echipei FC Moscova. Poate cel mai bun jucător al echipei naționale și unul dintre cei mai valoroși fotbaliști moldoveni din toate timpurile. Joacă pe poziție de fundaș central sau mijlocaș defensiv. Este evoluat de celebrul site german http://www.transfermarkt.de/ la 3 milioane de euro!

Stanislav Ivanov. Născut la 7 octombrie 1980. Mijlocaș defensiv. S-a dus în această vară la Samara, după doar o jumătate de an petrecută la Lokomotiv Moscova. Acum un an era titular la FC Moscova. La Krîlia Sovetov a fost chemat de antrenorul care l-a vrut și la FC Moscova, Leonid Sluțki. Chiar dacă nu mai vine la națională din cauza unui conflict cu selecționerul Dobrovolski, http://www.transfermarkt.de/ îi dă o cotă de transfer destul de mare, circa un milion și jumătate de euro – locul 2 printre moldovenii care joacă în Rusia.

Serghei Covalciuc. Născut la 20 ianuarie 1982, la Odesa. A fost desemnat de 3 ori cel mai bun jucător al Moldovei și a fost liderul echipei naționale până ca aceasta să fie preluată de Dobrovolski. În prezent este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei Spartak Moscova. De câțiva ani refuză să se prezinte la echipa națională. Joacă pe poziție de mijlocaș stânga sau mijlocaș central. Este cel mai scump transfer al unui fotbalist moldovean din toate timpurile, Spartak achitând pentru el echipei Karpatî Lvov circa 3 milioane de dolari. Valoarea de piața estimată de site-ul http://www.transfermarkt.de/ este de 1 milion 200 de mii de euro!

Alexandru Gațcan. Născut la 24 martie 1984. Moldovean din talpă, este trecut și el în campionatul Rusiei ca de-al lor. Unul dintre liderii grupării FC Rostov. A trecut pe la mai multe cluburi din Rusia, unul dintre acestea fiind Rubin Kazani.
Răspunde uneori și la convocările de la națională, unde, deși nu a rupt gura târgului, are la activ un gol împotriva Italiei. Este un jucător polivalent, care poate evolua pe toate posturile din linia mediană. http://www.transfermarkt.de/ îi dă o cotă de piață de 800 de mii de euro. La un moment dat Spartak Moscova a refuzat sa plateasca pentru el circa 400 de mii.

Valeriu Catînsus. Născut la 27 aprilie 1978. Fundaș central sau fundaș dreapta. Joacă stabil la Tomi Tomsk. Deși se vehicula că ar fi fost pus pe lista de transfer în această vară, Catînsus joacă constant în continuare la Tomsk. Unul dintre puținii fotbaliști moldoveni care a avut curaj să-i pună condiții lui Dobrovolski. În consecință nu mai este convocat la națională, unde o perioadă a purtat chiar banderola de căpitan. Siteul http://www.transfermarkt.de/ îl evaluiază la 650 de mii de euro. O suma impresionantă pentru un fundaș de 31 de ani.

Victor Golovatenco. Născut la 28 aprilie 1984. Eroul ultimei partide jucate de echipa națională pentru care a marcat 2 goluri într-o victorie categorică, 4:1 în deplasare, cu Armenia. Asta deși este fundaș stânga. Este titular incontestabil și la FC Himki, echipă care închide clasamentul în prima divizie valorică a Rusiei. Un jucător valoros, care, rămâne în anonimat pe http://www.transfermarkt.de/, care-l cântărește la ”doar” 300 de mii de euro. După mine, prețul lui este cel puțin dublu.

Comentarii

  1. Jos palaria lui Alex Epureanu,care nu i sau urcat vedetismele la cap cum sa intimplat cu Covalciuc sau Ivanov,care sau folosit de aceasta nationala pentru a se face remarcati,si cum li sa ingrosat buzunarul,au uitat de tot si de toate........ALEX este de apreciat si prin faptul ca nu sia dobindit o cetatenie rusa cum au facuto ceilalti....si joaca mereu constant la nationala......BRAVO ALEXANDRU EPUREANU.....in privinta la articol.....nu sunt deacord doar cu pretul lui Golovotenco dupa parerea ta.....gindeshtete ca in Rusia sunt manageri foarte buni la echipele ruseshti.....si daca inca nimeni nu la remarcat mai ales la virsta sa....inseamna ca atita valoareaza atita si nu mai mult....

    RăspundețiȘtergere
  2. posibil ca ai dreptate, dar asta e parerea mea pur subiectiva

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune