0:0 cu Luxemburg!?! Antrenorul sticlelor de bere

Mersi, Igor!
Demisia!!!

Suntem ultimii în grupă și așa vom rămâne până la final. Suntem ultimii în cea mai ușoară grupă pe care am avut-o vreodată. Mersi, Igor! Datorită ție am ajuns aici. E timpul să pleci. Numai că tu ai tupeul să rămâi și să prostești în continuare lumea.

Pleacă, mă! Pleacă odată și lasă-ne cu toți Sofronii tăi și cu Bugaiovii! Ne-ai readus cu 15 ani în urmă, când la națională jucau toate rezervele. Când a evoluat ultima dată Bugaiov într-un meci oficial? A uitat și cum se aleargă, dar-mi-te să facă o preluare sau un șut la poartă. A stat toată repriza secundă lângă mine, lipit de tușa din stânga! Asta-i naționala ta, mă?

Sofroni? Ce caută acest jucător la națională? A stat tot meciul în teren. Nu are nimic: nici viteză, nici tehnică, nici forță, nici știința jocului, nici date fizice ieșite din comun... Ce caută el la națională? Frunză e Maradona pe lângă Sofroni! Noroc cu Calincov, care a alergat cât pentru 3...

Am jucat în 8 cu Luxemburgul! Din minutul 15 Comlionoc se sufocase! Și jucau pe ploaie! Vă imaginați ce era dacă se juca cu soarele sus? Toată prima repriză cei 4 fundași l-au antrenat pe Onică! Sau invers. Onică îi antrena pe ei. Zeci de pase înapoi. Ca în anii 70. Școala sovietică de fotbal a revenit cu trâmbețe la Chișinău grație acestui super-puper antrenor. Antrenorul sticlelor de bere.

Ți-a fost frică de Luxemburg? Ție? Marelui Dobrovolski? De ce ai stat tot meciul cu 4 fundași în propria jumătate? Trezește-te, mă, antrenorule! Nu mai bați nici bucătarii și chelnerii. Nu mai bați pe nimeni! Nu mai ai intuiție în alcătuirea echipei. Te-a lăsat norocul. Lasă-ne și tu pe noi. Nu aștepta când lumea te va huidui pe stradă. Pleacă!

Meciul cu Luxemburg a fost cel mai prost al naționalei Moldovei din ultimii 10 ani. Dacă nu erau cele 10 minute de la mijlocul reprizei secunde, când Calincov a creat singur două faze magnifice, iar Gațcan a nimerit transversala, puteam să spun sigur că a fost cel mai prost meci din istoria naționalei. Pur și simplu adormeam în tribune.

După meciul de pe stadionul Zimbru, am văzut la televizor partida Franța – România, 1:1. Mi s-a părut un fotbal de pe altă planetă. După ce mi-am scuipat sufletul două ore la Botanica, aproape convins că fotbalul nu mai are niciun farmec, mi-am revenit în timpul partidei de la Paris, care mi-a readus dragostea pentru sportul rege. Două meciuri văzute consecutiv, care mi-au arătat încă o dată prăpastia dintre noi și fotbalul adevărat.



Moldova – Luxemburg 0:0

Moldova: St.Namașco, Catînsus, Lașcencov, Armaș, Golovatenco, Onică, Comlionoc (V.Andronic, 81), Gațcan, Calincov, Bugaiov (Suvorov, 77), Sofroni.
Rezerve: Matiughin, Savinov, Cebotaru, S.Namașco, Carauș.


Antrenor: Igor Dobrovolski

Comentarii

  1. Olá Sandu! passei para te desejar um ótimo domingo e uma bela semana. Teu espaço continua muito bonito.

    Abraços,

    Furtado.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai Frunza l-a criticat pe Pavel Ciobanu! Nu cred ca mai vine la nationala!

    RăspundețiȘtergere
  3. Doborvolski? Is that retired player from Russia?

    Is a Modavian coach now?

    SRN abraço

    RăspundețiȘtergere
  4. As fi deacord, dar spune un antrenor din moldova care sa aiba performane in moldova, cu asa selectionata

    RăspundețiȘtergere
  5. Victor, nu mai da astfel de intrebari, te rog. In primul rand, de ce antrenorul trebuie neaparat sa fie din Moldova? Iar in al doilea rand, de unde ati luat-o voi ca Dobrovolski e antrenor de fotbal?..

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar Moldova a nimerit intr-o grupa usoara.
    Ar trebui adusi trei brazilieni!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. dIN AFARU NU VINE NIMENI. Deacord ca Dobrovolschi aduce la national jucatori de-ai sai, ca sa le ridice cota...dar...As vrea sa vina un antrenor tanar, cum mana de fier...dar cine?

    RăspundețiȘtergere
  8. Costel, jumatate din nationala Portugaliei este compusa din brazilieni. Ultima "acizitie" - Liedson, care a si marcat in Danemarca. Ar fi o solutie pt Moldova.

    Victor, ar veni si din afara pe bani putini. Bine, nu chiar 400 de dolari, dar la 2-3 mii am putea aduce antrenori de valoare si cum ai spus tu foarte bine - tineri, dornici de afirmare, nu nebuni dupa bani

    RăspundețiȘtergere
  9. nu cred ca m'as bucura la fel de mult pentru un brazilian chiar daca ne-ar califica la un campionat european sau mondial...consider ca in RM sunt multi sportivi talentati, putini antrenori experimentati, si 0 investitii din partea statului in aceasta activitate , toate la un loc presarate din plin cu blaturi, cumatrism, nanasism creeaza reteta perfecta a ceea ce consumam noi ori de cate ori mergem la vreo competitie sportiva, in cazul dat fotbal...

    la mai mare

    RăspundețiȘtergere
  10. A fost un meci de 25 de lei :(... Cel mai prost meci la care am fost... Dobrik statea pe bamca de parca era 3-0 p-u noi... dar shi jucatorii nu au aratat a luptatori poate doar Gatcan si Calincov... Numarul 5 (nici nu stiu cum il cheama) cred ca a fost lider detasat la pase gresite... Daca si meciul cu Grecia va decurge asha, atunci Nationala risca sa ramina fara spectatori la meciuri...

    RăspundețiȘtergere
  11. Halal, rusine mare ... daca juca FC Costuleni cu Luxemburg precis ii bateau cu 5-0, super-stelele moldovene nu fac nici un ban, nationala trebuie facuta din jucatori din Divizia A si B.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune