Romario intră în politică

Fostul internaţional brazilian Romario a anunţat că va intra în politică şi va candida la următoarele alegeri legislative, care vor avea loc la data de 10 octombrie 2010, informează presa sud-americană.

Romario de Souza Faria, care are 43 de ani şi acum antrenează formaţia Club America Rio de Janiero din Liga a II-a, s-a înscris de curând în Partidul Socialist Brazilian, formaţiune care îl susţine pe actualul preşedinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva.

Pentru că va deveni politician, Romario trebuie să aibă grijă de imaginea sa şi va încerca să facă uitate scandalurile în care a fost implicat în ultima perioadă, cum ar fi cel din luna iulie a anului trecut, când a fost acuzat de una dintre cele 6 foste neveste că refuză să îi plătească pensia alimentară.

Romario nu este singurul candidat care şi-a făcut nume în afara politicii, iar acum va participa la alegerile legislative. Alte personalităţi din Brazilia care vor cere votul oamenilor sunt fostul toboşar Marcelo Yuka (Partidul Comunist), fosta prostituată Gabriela Leite, designerul DasPu (Partidul Ecologist) sau fostul jucător de fotbal Edmundo (Partidul Progresist).

Jucătorul s-a retras anul trecut din activitate, iar în cariera sa a trecut pe la echipe cunoscute precum FC Barcelona, Flamengo, Vasco da Gama, PSV Eindoheven, Valencia, Fluminense, dar şi pe la formaţii mai mici din lume precum Al Sadd, FC Miami sau Adelaide United. Atacantul care susţine că a marcat peste 1.000 de goluri în carieră, deşi cifra nu este oficială, are 85 de meciuri la naţionala Braziliei, pentru care a marcat 71 de goluri, el trecându-şi în palmares Campionatul Mondial din 1994.

Sursa: NewsIn preluat de http://www.gsp.ro/


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune