Tanti Dobrovolski show

Dobrovolski promite show vineri, la conferința de presă dinaintea meciului cu Luxemburg. Cică va prezenta el presei refuzurile de a veni la națională ale lui Covalciuc, Dadu și Ivanov. Va pune el punctul la acest capitol, cu toți jucătorii moldoveni cu tot. Dobrovolski le va arăta cine și ce costă. Abia aștept să văd ce prostii vor mai ieși din gura selecționerului...

Până una-alta, cei trei au răspuns cu refuzul, motivând oficial tot felul de pramatii, gen că sunt accidentați sau trebuie să-și prelungească înțelegerea cu clubul. Asta cu clubul aparține marelui comediant din Odesa, Suroja Covalciuc. Cum spun rușii, șto ni roja... Se pare că am mai folosit această expresie. Nu contează. E cazul. Pentru că acest Covalciuc, pământean de-al lui Dobrovolski, e clar că nu mai are nevoie de naționala Moldovei. Sau poate nu știm noi ceva. Pe lângă problema cu pașapoartele rusești, rezolvată parțial, parcă ar mai fi ceva la mijloc. Nu cred eu că, Covalciuc, băiat bun din câte-l cunosc, pur și simplu refuză să vină la națională. Fotbaliștii cunosc acest lucru: nu există jucător care să nu dorească să joace pentru națională. E vorba de imaginea și autoritatea lui. Orice fotbalist e altfel privit dacă joacă pentru națională. Covalciuc este și el un fotbalist. Și unul foarte bun. De ce nu vine? Sau mai bine zis, de ce refuză să vină? E ceva ce nu știm noi. Personal, tind să cred că din aceleași motive din care refuză să se prezinte Dadu și Ivanov.

Sincer credeam că Dadu a trecut peste conflictul cu Dobrovolski. Un război mediatic după acel cartonaș roșu încasat de Dadu în meciul cu Malta. Pe atunci selecționerul tăia în carne vie. Credea copilărește că în Moldova sunt milioane de fotbaliști. Trezit la realitate Dobrovolski a început să apeleze din nou la acea ”carne”. Numai că trenul a plecat. S-a dus, iar mândria unora e mai mare și decât dorința de a juca pentru națională. Aceeași poveste și cu Ivanov. Numai că, îmi amintesc de ultimele lui meciuri de la națională, chiar mergea pe teren... A meritat o lecție. Dar și aici, Dobrovolski, lipsit de tact și inteligență, n-a știut să-l învețe minte. A preferat să-l înjosească în loc să-și vadă de treaba lui. Iar Ivanov acum îi răspunde.

Să nu se înțeleagă că îi apăr pe cei trei. Încerc doar să găsesc o explicație pentru refuzul lor, dar nu găsesc decât una – Dobrovolski. Indiferent ce va spune la conferința de presă de vineri, selecționerul n-are nicio scuză că s-a certat cu cei mai buni fotbaliști moldoveni. Sunt aproape sigur că cei trei vor reveni la națională după plecarea lui Dobrovolski.

P.S. La lot nu s-a prezentat nici Vitalie Bordian. Motivul oficial: este accidentat. Bordian nu a jucat niciun meci anul acesta pentru naționala Moldovei. De fiecare dată a găsit câte un pretext să nu vină. De ce oare?..


Comentarii

  1. Hello everyone,

    as you can imagine, i don't understand moldovan language - but i know somethings about Moldova, as Voronin, or Urziceni, that will be in Champions League.

    Good luck agains Luxemburg!

    By the way, nice photo in right superior corner of the blogue - it's really a good portuguese breast...


    RDS

    http://sportingseculoxxi.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai auzit ce a spus Dobrovolski: ca cei trei sunt o remorca pentru nationala

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune