UEFA confirmă posibila ”dispariție” a agenților de jucători


UEFA a confirmat aseară posibilitatea ca agenţii de jucători să dispară din legislaţia fotbalului şi să fie înlocuiţi cu "intermediarul". Acesta ar putea fi fie un avocat, fie o altă persoană. Astfel, Platini îl susține pe Blatter, care pregătește de mai mult timp, în culise, debarcarea agenților de la casa fotbalului.

Personal mi-am expus punctul de vedere vizavi de ”dispariția” impresarilor acum câteva zile pe acest blog. Întâmplător sau nu, Federația moldovenească de fotbal nu a primit nicio solicitare pentru examenul de licență FIFA, programat pentru 24 septembrie. Data limită de depunere a cererilor a fost ieri, 8 septembrie. Următorul examen de acest gen va avea loc abia peste o jumătate de an, la sfârșitul lunii martie 2010.

Pentru a fi admis la un examen de acest fel, persoana doritoare este obligată să depună la FMF următorul pachet de documente (conform Regulamentului FIFA):
1. Demers pentru a susține examenul pentru Licența ”Agent de Jucători”
2. Copia buletinului de identitate
3. Declarația semnată
4. Codul de Conduită semnat
5. Cazier Judiciar de la MAI
6. Autobiografia
În cazul în care persoana trece examenul cu success, ea este obligată să achite în contabilitatea FMF suma de 10 mii de dolari și abia apoi primește oficial biletul de Agent de Jucători.

În present, la FMF sunt afiliați 16 impresari oficiali: Arcadie Zaporojanu, Leonid Istrati, Nicolae Pîrnău, Sandu Guzun, Petru Efros, Vladimir Coev, Vasile Gavrilan, Eduard Rotari, Alexandru Sobcovschi, Ion Carp, Dumitru Sandu, Vitalie Leucă, Iurie Ghețuș, Valerii Pavlicenco, Arcadie Andronic și Gheorghe Corpacean. Țara cu cei mai mulți agenți legitimați la FIFA este Anglia – 376 de impresari.

Comentarii

  1. Ai cara confesso que tenho um pouco de dificuldade com o idioma, mas acho que voce deve ter tambem com o meu, mas fica a visita, abraço.

    Saudações do Gremista Fanático

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune