Vladimir Voronin şi-a dat demisia din funcţia de şef al statului


Preşedintele Republicii Moldova în exerciţiu, Vladimir Voronin, şi-a dat, miercuri, 2 septembrie, demisia din funcţia deţinută, potrivit unei decizii aprobate de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, transmite Agenţia DECA-press. Ştirea a fost difuzată de Omega, o agenţie apropiată PCRM. Potrivit Constituţiei, în cazul demisiei Preşedintelui Republicii, interimatul funcţiei este deţinut de Preşedintele Parlamentului. Actualmente, această funcţie este deţinută de Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal. Conform Constituţiei, Ghimpu urmează să prezinte Parlamentului candidatura de Prim-ministru, care la rândul său va prezenta noul Guvern.

Vladimir Voronin (68 ani) a deţinut funcţia de şef al statului din anul 2001, când Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, liderul căruia este Voronin a venit pentru prima dată la guvernare. Voronin a fost cel de-al treilea preşedinte al Republicii Moldova.

Comentarii

  1. Comuniştii nu au confirmat oficial acest fapt. Site-ul care anunţa ştirea (Omega) a şi şters-o între timp. Dar una e clar: Voronin nu mai poate rămâne preşedinte, pentru că mandatul de şef al statului i-a expirat. În plus, nu-i permite legislaţia să fie şi în funcţia supremă, şi deputat. Deocamdată, Voronin spune că a decis să rămână deputat, pentru a fi alături de deputaţii comunişti. La 15 septembrie (termen-limită) ar urma să-şi dea demisia din fruntea statului, dacă vrea să rămână deputat. În RM, un deputat nu are dreptul să deţină şi o altă funcţie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eleonora, mersi pentru precizare. Eu nu ma pricep la politica, dar am si eu parerea mea despre politicienii din Moldova. Chiar ma bucurasem...

    RăspundețiȘtergere
  3. Bucură-te, Sandu, pentru că oricum nu poate rămâne preşedinte :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Pleaca Voronin si urmeaza o noua lichea comunista.Va asigur!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune