Zimbru – Sheriff 1:0

Gicu

Final de repriză. Un negru de la Sheriff își dă cu stângul în dreptul și mai face și henț în preajma careului de 16 metri. Arbitrul Sidenco arată ferm lovitură liberă pentru Zimbru. Sufocați după 45 de minute de foc, zimbrii se uită unul la altul. Atunci apăru Gicu. Mezinul echipei atât la statură, cât și la vârstă. 171 centimetri oficial (dar cred că are sub 170) și 18 ani împliniți ieri. A luat balonul în mână hotărât, l-a așezat atent, parcă netezindu-l. În preajmă nu mai era nimeni. Doar el. S-a uitat spre uriașul Namașco, cel mai bun portar moldovean al momentului, titularul echipei naționale. Elan, șut în forță peste zid și tribunele explodează! Gicu Andronic înscrie un euro-gol, în stil de mare campion! Un gol, care avea să aducă până la final victoria Zimbrului în fața rivalei de moarte, Sheriff Tiraspol.

Pentru mine Gicu Andronic este un fel de Lionel Messi al fotbalului moldovenesc. Au cam același stil de joc, păstrând proporțiile. Micuț de statură, foarte rapid și tehnic, mereu în cascade de driblinguri, Gicu a impresionat încă de la debutul la echipa mare, de acum un an. Dacă eram în locul lui Dobrovolski puneam demult ochiul pe el. Numai că selecționerul este preocupat de echipa lui, Academia, și nu are timp să-și facă lucrul, să meargă să urmărească alți jucători. Este un veritabil talent fotbalistic, care trebuie să plece cât mai rapid într-un campionat mai tare, dar principalul, la o echipă mare, unde să-i fie cizelat acest talent. Dacă mai rămâne mult la Zimbru riscă să se plafoneze. Nu avem noi antrenori în Moldova, oricât nu ne-am rățoi cu aceste licențe Pro, care se dau doar pe hârtie.

Revenind la derbyul Zimbru – Sheriff, spre surprinderea mea, gazdele n-au fost cu nimic inferiori campioanei, ba din contră, au câștigat pentru că au fost mai buni. Acum chiar nu mai înțeleg, cum această echipă, cu acești jucători tineri, dar foarte talentați, abia de se regăsește undeva pe la mijlocul clasamentului?

Zimbru a jucat în echipament alb complet. De ce alb n-am înțeles, la fel cum nedumeriți au rămas și suporterii galben-verzilor. Dar, acest alb, s-a dovedit a fi norocos pentru Zimbru, prestația modestă a tiraspolenilor lăsând mari semne de întrebare. Mai ales înaintea confruntării de joi cu Fenerbahce.

Ce m-a impresionat cel mai mult a fost reacția celor 2 mii de spectatori prezenți la meci (un număr foarte mic) în momentul în care a fost înlocuit spre final Ion Testimițanu. Un simbol pentru Zimbru, chiar dacă a mai jucat și la Sheriff, Testi a fost aplaudat în picioare de tot stadionul. Un fotbalist care și-a câștigat respectul și dragostea publicului prin comportamentul său din teren, dar și din afara lui. Felicitări!


Zimbru - Sheriff 1:0
Divizia Nationala. Etapa a 12-a

Marcator: Gh. Andronic, 45.

Zimbru: Chirinciuc, Chirşul, Testemiţanu (Boghiu 69), Demerji (Secrieru 89), O. Andronic, Erhan, Hvorosteanov, Sofroni, Clonin, Sidorenco (A. Antoniuc 79), Gh. Andronic.
Rezerve: Titei, Cojocari, Trofin, M. Antoniuc.
Antrenor: Ivan Tabanov.

Sheriff: Namaşco, Da Costa (Carpovici 44), Verbeţchi, Tarhnişvili, Erohin, Suvorov (Diedhiou 46), Balima, Rouamba, Ţînea, Rodriguez (Brancovici 79), Bulat (A. Cuciuc 46)
Rezerve: Melenciuc, Volcov, Truhanov.
Antrenor: Leonid Kuciuk

Avertizaţi: Hvorosteanov 23, Sofroni 50, Chirşul, 90, Gh. Andronic 90 - Cuciuc 65, Verbeţchi 86, Tarhnişvili 90.
Arbitru: Ghenadie Sidenco.
Asistenti: A.Semeniuc, V.Berco
26 septembrie. Chişinău. Stadion „Zimbru". 2000 sprectatori.

Comentarii

  1. Frate, cu "negru de la Sheriff" nu-ti dau dreptate. Nu esti foarte corect la adresa afro-americanilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lasa fatarnicia. In plus, culorile sherifului sunt NEGRU-galben

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant!Imi pare rau ca n-am fot la meci! La fel nu am vrut să merg nici la Moldova Grecia și după aia m-am felicitat că am mers...
    Concluzia? Cand eu nu vreau sa merg la meci, crezand ca favoriții vor pierde, ei castiga...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sau macar nu pierd. Ma tem ca e un foc de paie care se va stinge prea repede... Maine am sa scriu ce cred eu de Zimbru de azi...

    RăspundețiȘtergere
  5. frumos articol, frumos weekend, frumos gol, SURPRINZATOR meci.

    nu m-am asteptat la un asemenea meci, m-au(ne-au) surprins placut Andronic & Co.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa deci Sandu stai sa te lamuresc cu echipamentul alb.daca iti amintesti in anul 2007 Zimbru a luat Cupa Moldovei trecind in semifinala de rivala sheriffcu scorul general de 3-2.
    Primul meci acasa Zimbrii au invins cu 2-1 iar in deplasare (nu am sa uit niciodata acel meci) am jucat 1-1 datorita voleului superb a lui Andrei Cojocari... Pai iata pentru prima data in acel meci Zimbru a jucat in tricouri albe si atunci le-au adus noroc...Probabil dupa principiu am jucat si azi in alb si le-au adus noroc echipei...

    RăspundețiȘtergere
  7. Alex, am banuit ca este vreo superstitie. Multi spectatori din jurul meu se intrebau de ce Zimbru joaca in alb. Eu am stat in spatele portii, mai aproape de galeria Zimbru ca sa simt atmosfera de fotbal. Altfel ma plictisesc la meciurile din campionatul nostru. In plus, si fotbalul il vad altfel din peluza, decat il vad in fiecare zi.

    RăspundețiȘtergere
  8. ;-))) Cu toate ca sunteti jurnalisti orcum suferiti si voi alaturi de noi pentru echipa...;-))) Esti la curent ca multe persoane din domeniul jurnalistic sportiv kindva au trecut prin Galerie!!! Iti dau iteva nume,Danilov,Liubomir Madan(Sport plus),Lavrentiu(moldfootball) si altii...

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Autor, sunt la curent cu ceea ce ai scris tu, dar eu n-am fost niciodata in galeria Zimbrului. Desi NU am o echipa preferata in Moldova, trebuie sa recunosc ca m-am bucurat de victoria Zimbrului. Mai bine zis m-am bucurat pentru ca vom avea anul acesta, in sfarsit, un campionat mai tensionat si mai interesant.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai nici nu am spus ca ai fost in Galerie ...doar am zis ca multi actuali sau fosti jurnalisti prefera sa stea in galerie sau in preajma ei sa simta admosfera de meci mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  11. Adevarat. Mai ales ca cei din galeria Zimbru sunt cei mai frumosi suporteri din tara

    RăspundețiȘtergere
  12. ...si fetele din Trasnistria sunt cele mai bune la...pardon sunt la fel foarte frumoase...;-)))))

    RăspundețiȘtergere
  13. Personal il cunosc pe Gicu Andronic, eu sint de virsta lui si faceam antrenamente impreuna pe acum un an in urma. E adevarat ca are o tehnica foarte buna,reactie, viziune, el juca la mijloc,facea faza de constructie si se descurca destul de bine.
    Iar vizavi de ideea ta de mai sus...cum ca selectionerul nu-l are in vizor...pai nu-l are pentru ca nici nu stie sa aleaga jucatorii...spun asta ca... acum doi ani cind,defapt,m-am cunoscut cu Gicu o faceam in masina actualului impresar Vitalie Leuca, cind ne ducea la stadionul din Ialoveni al Academiei pentru un meci demonstrativ unde a asistat si Dobrovolski. Eu am jucat in a doua repriza, iat el...tot meciul si mi-amintesc ca a marcat si un gol chiar, e adevarat ca din penalty, dar...pe teren si-a facut traba.
    Vorbind tot despre Gheorghe Andronic...el era si preferatul domnului Valentin care ne era natrenor.Eu, de prima data cind l-am vazul...am vazut un mare jucator la nivel national, si m-as bucura ca sa aiba norocul, de altfel si eu, ca un fost coleg de-al meu sa ajunga...eu stiu...un Hagi al Moldovei...mult succes ii doresc si ma bucur ca de putin timp de cind a fost convocat la echipa de seniori se vorbeste ca fiind un erou...mult succs!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune