Campionii


Recunosc, am obosit aseară la turneul internațional de lupte fără reguli. În primul rând din cauza stresului emoțional, provocat de ploaia de pumni care se dădea la doar câțiva metri de mine și sângele care, chiar dacă a fost mai puțin ca altă dată, curgea pe fața luptătorilor din răni mai adânci parcă. Am obosit și din cauza sălii arhipline, dovadă a faptului că turneul a provocat un interes imens în rândurile celor ce iubesc viitorul sport numărul 1 din lume în materie de full contact – luptele fără reguli. În denumirea originală – mix fight. Sau mai nou – MMA (Mixed martial arts).

6 din 7, un titlu inspirat a jurnaliștilor de la http://www.presasportivă.com/, vrea să spună că elevii lui Ion Gheorghiu au învîțat bine lecția, câștigând aseară 6 din cele 7 meciuri. Antrenorul care a adus acest gen de sport în Moldova mi-a spus astăzi că este un rezultat excelent.

”Sincer, îmi era puțin frică de faptul că au venit sportivi foarte bine cotați peste hotare. Știam că băieții mei au făcut un salt calitativ enorm în ultima perioadă, iar asta s-a văzut în prestația lor din ring...”, a spus Ion Gheorghiu.

Pe mine aseară m-au impresionat câteva lucruri:
1. Ion Gheorghiu. Antrenorul emerit care le reușește pe toate. A organizat tot programul de lucru pentru turneu. A condus o competiție din toate punctele de vedere: în ring, în afara ringului și în tribune. Când moderatorul i-a pronunțat numele, sala a lua foc. Semn că este Nr.1 în domeniu.
2. Cele câteva cuvinte de salut ale primarului Dorin Chirtoacă, rostite în 3 limbi diferite: română, rusă și engleză. Oamenii din sală l-au aplaudat furibund. Bravo! Deși recunosc faptul că nu sunt un admirator al primarului capitalei. Aseară m-a impresionat prima dată.
3. Interesul oamenilor pentru o astfel de competiție. Deși biletele au costat 200 de lei, sala a fost arhiplină, iar mulți au rămas pe dinafară, deși au căutat cu disperare să cumpere un bilet.
4. Pregătirea sportivilor moldoveni, care l-au impresionat până și pe superstarul Ernesto Hoost, oaspete de onoare al turneului. Mr.Perfect a fost sensibilizat și de fetele de la clubul Drive, care au înmânat cecurile pentru participanți. Le-a filmat și fotografiat toată seara J.
5. Tristețea de după meci al lui Ion Zaftoni, unul dintre luptătorii mei preferați. A fost singurul care a încheiat învins, deși și-a dominat adversarul la toate capitolele. Mai mult decât atât, rivalul lui Zaftoni a ieșit cel mai șifonat din turneu. Dar, ăsta-i sportul. O singură greșeală i-a fost fatală. Capul sus, Ioane, cele mai importante victorii ale tale sunt în viitor! Campionii adevărați sunt cei care știu și să piardă. Iar tu ești un campion adevărat!

Iată numele celor 6 campioni:

Pavel Doroftei (20 ani)
Vasile Cara (34 ani)
Pavel Pocatilov (22 ani)
Ion Cojocaru (27 ani)
Vladimir Moraru (20 ani)
Alexandru Nimerenco (24 ani)

Comentarii

  1. ECHIPA DE MIXFIGHT ARE NISTE REZULTATE EXTRAORDINARE. TOTUTL DESIGUR CU AJUTORUL ANTRENORULUI ION GHEORGHIU SI CU AJUTORUL MULTIPLULUI CAMPION LA JIUJITSU LARRY PARKER. ADVERSARUL LUI ION ZAFTONI LA INTREBAREA JURNALISTILOR CUM SE SIMTE A SPUS CA IL DOR PICIOARELE SI CAPUL DE ATATEA LOVITURI CU PICIOARELE DIN PARTEA LUI ION CARE ERAU CA NISTE LOVITURI A UNUI CAL. PAVEL DOROFTEI A MAI ALIPIT INCA UN CASTIG IN LISTA LUI CARE ESTE DE 17 LUPTE-17 CASTIGURI.PAVEL POCATILOV A DEMONSTRAT CA MERITA TITLUL DE CAMPION EUROPEAN. SPER SA NE BUCURE CU REZULTATE BUNE LA CAMPIONATUL DE K-1 LA DATA DE 18 DECEMBRIE, UNDE PAVEL DOROFTEI IL VA AVEA CA ADVERSAR PE CONSTANTIN ŢUŢU, IAR PAVEL POCATILOV PE NANI VADIM.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune