Cine ar trebui să vină la cârma naționalei?


Președintele FMF, Pavel Ciobanu, a declarat că până pe 7 februarie 2010 vom avea numele noului selecționer. Eu cred că acesta va fi desemnat mult mai devreme. Federația încearcă să fie corectă cu Dobrovolski și să nu-l forțeze pe acesta să-și dea demisia în scris când mai are 2 luni de contract și niciun meci oficial. E normal. Numai că cei de la FMF ar trebui să-i caute înlocuitor fără să se ascundă, pentru că și Dobrovolski, la rândul lui, își caută insistent un nou angajament. E clar pentru toată lumea că nici Igor și nici FMF nu mai vor să continuie împreună.

Cine ar trebui să-i ia locul lui Dobrovolski? În primul rând un antrenor cu experiență. Să aibă un nume în fotbal, care impune respect. Nu ne mai putem permite să facem experiențe. I-am făcut CV lui Pasulko. I-am făcut CV lui Dobrovolski. Cred că ar trebui să mai încercăm să facem și performanță. Nu văd în această funcție niciun antrenor moldovean. Deocamdată, ai noștri nu sunt pregătiți. Cred că ar fi bine să încercăm cu un antrenor roman. Susțin ideea chiar cu același Dumitriu. Ar putea fi și Gabi Stan. Sau Gabi Balint, antrenori care au mai activat în Moldova și cunosc specificul de aici. I-aș face o ofertă și lui Gheorghe Hagi…

Am făcut un mic sondaj printre oameni de fotbal, cine ar trebui să vină la cârma naționalei. Iată rezultatele:

Vladimir Țaranu (fotbalist) foto: Mațiura sau un antrenor din afară...

Zinaida Jioară (oficial de club): Sincer, eu i-aș da o prioritate lui Spiridon. Nu știu, dar omul acesta a reușit mult mai mult decât alții așteptau. În plus, calitatea lui cea mai mare e inteligența. Nu l-am cunoscut personal, dar din câte am văzut, auzit și citit, așa mi se pare. Poate greșesc.

Dragoș Hîncu (ex-director de club): Petru Efros

Andrei Martin (fotbalist): Profesionist, cu multă experiență.

Vitalie Hadei (jurnalist): Eu îl vreau pe Spiridon... dar el nu o să vină niciodată. Astăzi am discutat cu Ciobanu și a lăsat să se înțeleagă, că Spiridon sare din schemă.

Corneliu Botgros (musician) foto: Nu am nimic contra lui Dobrovolski, dar cred că a avut timp suficient pentru a obține rezultate mai bune, cel puțin cu Luxemburgul.
Aș prefera un antrenor din România sau Germania...
O candidatură bună ar fi și Spiridon Alexandru.

Nicu Timofti (prezentator sport): Spiridon

Dumitru Antoceanu (jurnalist sportiv): Să vină unul fără ca să-și facă din naționala Moldovei o afacere. Hiddink, de exemplu, a fost în stare să schimbe mentalitatea rușilor… Păi unu' de ăsta ne trebuie și nouă, cu autoritate.

Octavian Țâcu (profesor universitar): Boris Boguș.

Sergiu Ursu (ofițer de presă club de fotbal): Cred că nici Hiddink nu poate schimba nimic acum. Aș vrea să încercăm cu Spiridon.

Spuneți-vă și voi părerile, cine ar trebui să vină antrenor la naționala Moldovei. Orice idee poate deveni o soluție. Veniți cu nume!

Comentarii

  1. Nu cred ca va veni un antrenor din Romania. Ei ar vrea sa vina, dar dl Ciobanu(FMF) niciodata nu are bani pentru antrenori. Va gasi el pe cineva cu 4000 lei pe luna, din Divizia Nationala sau Divizia A.
    Personal, mi-as dori sa vina Balint sau Dumitriu, dar o varianta buna pentru noi ar fi si un "incepator" al scolii olandeze de antrenori.Un olandez "cu nume" nu ne permitem, dar cred ca si un incepator de acolo ar face o treaba mult, mult mai buna decat au facut Pasulko sau Dobrovolski.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu cred ca ar trebui sa vina spiridon sau un antrenor roman deoarece eu cred ca si acelasi dumitriu cu experienta sa la steaua si la alte cluburi ar putea face un lucru bun aici la noi si poate ar schimba si mentalitetul nostru al moldovenilor

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ar fi sa vina un antrenor din Romania,cred ca cea mai buna varianta ar fi Dumitriu,o alta varianta ar fi incercarea de a descoperi un antrenor valoros,asha cum a facut Barcelona cu Gurdiola sau Rijkaard....deci un antrenor din scoala germana,olandeza sau spaniola ar fi ideal....un nume necunoscut pentru iubitorii fotbalului dar cu dorinta de a face performanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar fi culmeasa vină Efros :)
    Cred ca va veni un antrenor din rusia sau ucraina fara nume ca antrenor, dar un bun fotbalist de pe vremea URSS...
    Mi-ar plăcea să-l văd pe Balint sau pe dumitriu,însă aș prefera unul mai bun...Ma mai gândesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Lasati fratilor candidaturalui Spiridon in pace! Nu este Spiridon antrenor cum nu-s nici eu, s-a vazut in atittea rinduri acest lucru.
    Cred ca Victor are dreptate - o sa vine unul de care numai Ciobanu si Rebeja vor sti ce prezinta ca antrenor.
    Dumitriu? E cam depasit de timp, ca nu mai suntem in Jurassic, nu??

    RăspundețiȘtergere
  6. Sustin ideea lui Sandu. Il vreu pe Hagi!
    Ai aruncat undita pentru FMF :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Apropo Martin e ex-fotbalist, acum e antrenor la SGS

    RăspundețiȘtergere
  8. Noroc. Se organizeaza deplasare la meciul SHERIF TIRASPOL vs F.C.TWENTE. Pretul deplasarii+bilet la meci 100 lei. Detalii 069511195

    RăspundețiȘtergere
  9. de la hagi luati-va gandul, a dat cu flit galatei, acum cateva luni, deci nu vad cum il puteti convinge.in schimb are un caracter ciudat, nu vrea sa plece de jos, daca i s-ar oferi barca ar fi ideal pentru el.dumitriu sau stan sunt depasiti de situatie, acum fotbalul este altceva decat ''plimbo sau ne grupam''(indicatii date de antrenorul lui dinamo meci de meci).balint sa zicem ca ar mai merge, dar nu-i o solutie buna.vi-l recomand pe bergodi pe unde a fost in romania a facut treaba, progresul, cfr, rapid, iasi sau steaua oriunde a trecut a lasat ceva in urma.de exemplu scheletul cfr-ului e productia lui.de ce nu incercati cu jose cuceiro, cel care ne-a batut cu lituania?

    RăspundețiȘtergere
  10. Hagi... hehe, dacă vine el la sigur România lui Lucescu îmi trece pe planul II, devenind şi eu un suporter înfocat al R. Moldova. Ar fi fantastic! Dar e puţin probabil...

    Personal aş dori un antrenor bun din Occident, dar nu cred să avem să-i plătim nici 10% din salariu. Aşa că ne rămâne soluţia România.

    Un antrenor român ar fi cea mai bună soluţie pe moment, pe care, cred că ne-am putea şi permite să o plătim (nu cred ca FMF să fie atît de săracă, ca nici măcar un român să nu poată să plătească), şi care totodată ar fi de valoare. Totuşi în nici un caz nu trebuie de luat un antrenor român necunoscut, din divizia A sau de la "naftalină". Unul bun, cu experienţă - în caz contrar vom avea aceleaşi performanţe ca şi sub perioada lui Dobrovolski...

    RăspundețiȘtergere
  11. FMF nu are bani pt un antrenor cu un CV de talia lui Hiddink. Ce reiese de aici? Vom avea un selectioner cu pretentii financiare mai mici, respectiv nu cred ca acesta va depasi cumva performanta lui Dobric. Poate sa fie si o surpriza, gen Sergiu Chirilov. Esential e ca noul selectioner sa gaseasca limba comuna atat cu jucatorii cat si cu impresarii acestora, ori e cunoscut ca in spatele deciziilor primilor deseori stau interesele financiare ale ultimilor. Nu avem multi jucatori valorosi, de asta e important ca sa-i strangem pe toti la lot.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune