De ce a plecat Danilianț de la Federație?..

Plecarea lui Ivan Danilianț de la Federația de fotbal s-a produs într-un mare secret, la începutul lunii septembrie, curent.

Fostul selecționer al Moldovei și unul dintre apropiații președintelui FMF a abandonat Federația pentru un post de conducere în cadrul Școlii de fotbal a echipei Rubin Kazan, campioana și lidera la zi a Rusiei.

Danilianț a activat în ultimii 4 ani în calitate de vicepreședinte FMF, responsabil de echipele naționale, iar apoi ca profesor-examinator la cursurile de licențiere pentru antrenori organizate de FMF și UEFA.

Gurile rele spun că Danilianț s-ar fi certat cu Pavel Ciobanu din cauză că ”austriacul” s-a simțit marginalizat. Relațiile dintre cei doi nu au mai fost ca pe timpurile când Danilianț îl găzduia în Austria pe fiul președintelui FMF, Ilie Ciobanu. Danilianț a simțit că Ciobanu nu-l mai bagă în seamă cum era odinioară și a decis să plece. Cu atât mai mult cu cât prietenul Kurban Berdîev (antrenor și vice-președinte la Rubin Kazan), cu care a avut o colaborare frumoasă cu ani în urmă, la Așhabad, tocmai a inaugurat la Kazan o școală de fotbal. De altfel, prin intermediul lui Danilianț la Kazan a ajuns și Alexandru Mațiura.

Ruptura dintre Ciobanu și Danilianț s-a produs acum un an, când președintele FMF a realizat că nu mai are cu ce să plătească onorariul exagerat al antrenorului austriac. Acum 4 ani, Ivan Danilianț abandona postul de director al Academiei de fotbal din Austria pentru a prelua funcția de consultant al echipelor naționale din cadrul FMF. Este greu de crezut că Danilianț a venit în Moldova să lucreze pe gratis, lăsând baltă o funcție foarte importantă și bine plătită pe care o avea în una dintre cele mai prospere țări din Europa.

Iată ce a declarat Kurban Berdîev despre Danilianț:
”Мы пригласили к сотрудничеству моего друга Ивана Данильянца, с которым еще в Ашхабаде начинали работать, а сейчас он живет в Австрии. Это специалист очень высокого уровня. Он проводил в Молдавии курсы по лицензиям категорий Pro, А и В, представители УЕФА очень высоко оценили его работу. Я рад, что мы с ним договорились и он будет работать у нас в клубе. В дальнейшем мы введем обязательное лицензирование наших тренеров. Я знаю, что Данильянц в этом плане жесткий человек, и требования, которые будут предъявляться нашим тренерам, будут соответствовать европейским...”

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune