Departe de sport, și mai departe de fotbal…

Ceea ce am presupus într-o postare anterioară – Ion Ciobanu este departe de sport - a confirmat singur ministrul MTS prin declarația pe care a dat-o după inaugurarea terenului din Călărași. Voi face un scurt comentariu la fiecare frază a șefului MTS.

”În programul meu de activitate unul dintre punctele de bază este crearea infrastructurii în sport. Mai ales că la momentul actual ea lasă de dorit.”
Adevărat. Chiar ar fi un lucru extraordinar dacă acest program de activitate va fi și respectat, fapt de care însă mă îndoiesc.

”Și mă bucură activitatea pe care o desfășoară Federația de Fotbal în această direcție. Am avut o discuție cu Președintele FMF, Pavel Cebanu, și trebuie să recunosc că forul fotbalistic întreprinde pași hotărâți pentru popularizarea fotbalului în Republica Moldova.”
Dacă ți-a spus asta Pavel Ciobanu nu înseamnă că este și adevărat. FMF face aproape nimic pentru popularizarea fotbalului în Moldova. Federația are capacități să organizeze infinit mai multe proiecte, evenimente care ar duce la popularizarea fotbalului în Moldova. Deocamdată, nu știu dacă Federația este vinovată de asta, popularitatea fotbalului în RM este în scădere! Vă rog să vă documentați, domnule ministru.

”De remarcat și conlucrarea frumoasă dintre FMF și asociatiile fotbalistice internaționale – FIFA și UEFA.”
Da :). Departe. Foarte departe de fenomenul fotbalistic. Păi cum să trăiască FMF fără banii de la FIFA și UEFA? Normal că vom curlucra perfect cu ei!

”Sunt sigur că vom avea o conlucrare eficientă cu FMF!”
Nu văd care ar fi conlucrarea dintre MTS și FMF. Eventual să vă împrumute Federația cu niște bani sau să vă dea niște bilete gratis la meciurile naționalei. Bilete în loja VIP, bineînțeles.

”Și alte federații sportive trebuie să urmeze exemplul forului fotbalistic și să nu aștepte bani doar de la stat, dar să caute posibilități și investitori pentru crearea unei baze sportive în țara noastră.”
Tataie! Alo! Tu compari fotbalul cu celelalte sporturi? Sau mai bine zis, încurci fotbalul cu sportul. Toate federațiile la un loc nu adună nici a 10-a parte din bugetul Federației de fotbal! Fotbalul este o industrie. Un business condus de cei de la FIFA și UEFA. Nu poți face o comparație. În primul rând pentru că FMF nu produce bani și nu poate fi un exemplu pentru celelalte federații. Sunt de acord cu faptul că trebuie să se miște și să nu aștepte bani doar de la stat. Dar există oare o lege normală de susținere a sportului la noi în țară? Sunt sigur că ministrul TS încă nu a ajuns la acest capitol.
foto: fmf.md

Comentarii

  1. nici la noi nu se omoara statul cu sportul.din contra o ministra a folosit bugetul in scopuri personale.imi pare rau ca serifii nu au castigat cu steaua.nu au avut tupeu

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu de Ridzi. Cam asa se face si pe la noi. Diferenta e ca in Romania presa are tupeu sa vorbeasca despre asta, iar politicienii au frica de presa. La noi, insa presa e... foarte slaba si fricoasa. De asta nici guvernantii nu prea tin cont de ea. Plus ca lumea simpla in Moldova nu citeste, nu se informeaza, nu o intereseaza
    nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. pacat, e viitorul vostru.oricum nici noi nu o ducem pe roze

    RăspundețiȘtergere
  4. Sandu, se deschide un nou trust media Jurnal Trust. Nu vrei sa fii seful departamentului de Sport? Adica te-ai interesat sa publici informatiile din sport pe scare larga, asa cum faci pe blog? Sau sa fii la presupusa Realitatea? As fi foarte bucuros sa te vad acolo ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu nimic despre Jurnal Trust sau Ralitatea TV in Moldova. Doar ceea ce am mai citit pe net. Sigur ca sunt interesat de o eventuala colaborare, dar deocamdata nu m-a contactat nimeni in acest sens. Nu ca as astepta sa fiu rugat, dar nici nu stiu pe cine as putea sa contactez eu pentru a discuta despre asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. bravo dlui Ministru.
    Uite asta numesc eu eficacitate - saptamana si terenu', caci daca nu el a fost promotorul nu cred ca avea tupeul sa culeaga roadele a cee ce nu a sadit. la mai mult si la mai mare!!! cat priveste interdictia la panglici, sa stiti ca a primit dispensa speciala de la dl Filat, cam cum era Bula Papala.
    Of, ce tie si cu saltimbancii astia? Te compatimesc, Sandule, pentru mediul in care esti nevoit sa activezi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Of, amice... De asta si nu prea activez. Mai degraba il suport. Cu mare greu

    RăspundețiȘtergere
  8. Sandu, stau de o ora si citesc blogul tău şi nu înţeleg de ce nu pot vedea o emisiune normală la MU1 despre fotbal.
    În actualele condiţii, cu Leonid Istrati şi ceilalţi foşti comentatori, nu e posibil de organizat? Să fie din plăcere pentru ei, că sunt oameni bogaţi şi ca perspectivă pentru tine? CHiar îmi doresc să urmăresc o emisiune normală.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune