Încă o dată despre diletanții de la Moldova 1

10% ca meciul Letonia – Moldova să fie transmis de Moldova 1

Și totuși Masajorul este de neclintit. La fel cum atrofiată rămâne și imaginația celor de la Moldova 1. Putorile și leneșii de pe fața globului pământesc! Diletanții și incapabilii măcar să învețe în anii irosiți fără rost prin culoarele celei mai mari și mai impotente televiziuni din Moldova.

Directorul comercial de la Moldova 1 a declarat pentru http://www.kp.md/ că meciurile naționalei nu au audiență și nu sunt rentabile. Eu mă mir de tupeul și prostia acestui băiat. Cum poate avea audiență ceva ce nu este promovat? Să fim sinceri: la Moldova 1 nu se mai uită nici bunica de la țară, care între timp și-a tras satelit. Postul public a degradat până la imposibil! Iar meciul cu Israel, despre care Cojocaru spune că nu a avut audiență, s-a decis să fie transmis cu o zi sau două înainte de start. Nici în programul TV, nici pe site-ul (de 2 bani) al Teleradio Moldova nu s-a spus nimic despre meci. Lumea habar nu avea că această partidă va fi transmisă! Mulți prieteni mă sunau în timpul meciului să discutăm ce se întâmpla în Serbia și rămâneau uimiți când le spuneam că eu mă uit la Israel – Moldova. Lumea nu știa că meciul Moldovei se dădea în paralel la Moldova 1.

Pentru Vitalie Cojocaru, marele director comercial care nu știu ce comercializează: un meci de fotbal se pregătește din timp. Te sfătui să mergi undeva să faci școlarizare. Ca să ai audiență trebuie să faci promovare. Să știi cu 2 luni înainte că vei arăta acel meci, nu cu două zile. Normal că timp de 2 zile este dificil să găsești publicitate. Dacă ai două luni în față, reușești să faci și un spot ca lumea pe care să-l dai de 7 ori pe zi cu o săptămână înainte de meci, să faci un baner pe site-ul companiei prin care să anunți meciul, să scrii despre partidă în programul TV, să mergi pe la clienții de publicitate. Asta e dacă vrei să câștigi bani.

Dar... Un mare DAR! Moldova 1 TV nu plătește niciun ban pentru drepturile de televizare ale meciurilor naționalei! Puținii bani pentru satelit sunt achitați de către Federația de fotbal! Toate cheltuielile televiziunii publice sunt onorariile pentru comentatori, câteva zeci de lei!

”FMF a achitat satelitul din Israel 1500 de euro, iar din Letonia ar urma să achite 2100 euro...”, spune șeful Federației, Pavel Ciobanu. Asta cu condiția că celor de la Moldova 1 le va veni mintea la cap pe ultima sută de metri, așa cum s-a mai întâmplat și vor transmite meciul cu Letonia de la Riga... Și pe urmă vă mirați de ce toată lumea vă înjură pe net sau pe stradă...

Comentarii

  1. Sandu,

    cu tot respectul, dar as incerca sa mai plusez prin a spune ca daca meciul Moldovei s-ar desfasura concomitent cu cel al Romaniei sau al Rusiei, lumea le-ar urmari pe alea 2, incepand de la prestatia comentatorilor si terminand cu spectacolul din joc.

    Un rau nu vine niciodata singur. Iar jocul Nationalei a atras dupa sine si alte lacune. Pana la urma, vreau sa vad ce ar alege un patriot dintre un meci de 2 bani si un regal fotbalistic.

    Am mai spus-o, o repet: pestele de la cap se strica, de la parerea de 2 parai a lui Pavel Ciobanu despre transmisiunea TV. Pana la urma, sa fim seriosi, in fotbalul asta exista doar el si "Dobrik". Ah da, si o mana de marionete pe care presa i.a botezat jucatori.

    RăspundețiȘtergere
  2. totu-i bine si frumos, lipseste doar sursa imaginii preluata de pe presasportiva.com...

    RăspundețiȘtergere
  3. Posibil. Am gasit poza pe google. Dar daca stau si ma uit atent, se vede ca e mana voastra. Inca o data bravo pentru Adrian

    RăspundețiȘtergere
  4. 10%...pai voronin a anuntat ca se pregateste de anticipate...iar mesagerul a devenit de neclintit.
    in tot ce ai spus ai dreptate 100%

    RăspundețiȘtergere
  5. domnilor comercianti de la M1, ofertele publicitare trebuie cautate, agentii trebuie convinsi, nu asteptati doar sa va cada din pod, stand in birouri! daca nu aveti reclama, deci lumea nu priveste fotbal - "genial"! mai faceti, eventual, ceva reciclari de marketing...sau nu va pronuntati despre lucruri la care nu va pricepeti.

    RăspundețiȘtergere
  6. As mai adauga o intrebare pentru Cojocaru: care sunt emisiunile care aduc profit la TVM?

    RăspundețiȘtergere
  7. care aduc profit? De la 5 la 10, spre exemplu.....Unde parintii dau mita pentru a promova odraslele -)))

    RăspundețiȘtergere
  8. iata ceva interesant
    http://jurnal.md/article/21853/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune