marți, 13 octombrie 2009

No comment!

“Dacă ţara asta era un SRL, mai bine o închideam şi făceam alta” – Cristi Mungiu

”Acum, pe bune, nimeni n-ar crede o asemenea poveste. Nici un scenarist n-ar îndrăzni s-o scrie. Ar fi prea de tot! Dar România are un potenţial infinit de ilaritate.

Jurnalistul Gazetei, Radu Bichiş, a descoperit, la sugestia unui cititor, că PSD a numit un chitarist pe postul de şef al Direcţiei Judeţene de Sport Satu-Mare, iar acum, după ruptura politică, PD-L l-a înlocuit cu colegul lui de trupă care cîntă la clape!

“No comment” e o formaţie de prieteni care cîntă în localurile din Satu-Mare, la nunţi şi la botezuri. Florin Pop e basist, Marcel Tarţa îl acompaniază la clape. Pop a fost numit director DJS de către un pesedist de frunte al judeţului. A stat 5 luni în funcţie. Cu cîteva zile în urmă i-a sosit, pe fax, revocarea. Nici o supărare! Puterea a rămas pe acelaşi portativ. În locul lui a fost numit prietenul şi colegul de trupă, “clapistul” Tarţa, susţinut de pedelişti.

Într-un interviu acordat lui Costi Rogozanu pentru siteul voxpublica, regizorul Cristi Mungiu ofta extenuat, observînd că “la 20 de ani după căderea comunismului totul e dificil, complicat, ilogic, aproximativ” şi propunea convenţia iluzorie de a desfiinţa ţara şi de a fonda alta.

E o idee. La megapetrecerea de divorţ de România trebuie să ne cînte băieţii de la Satu-Mare, liderii de partide parlamentare să recite poezii, Sorin Oprescu să se dea cu maşinuţa pe autostrada suspendată, iar Bogdan Olteanu să învîrtă flaşneta BNR din care să iasă bani pentru tot poporul.” (de Cătălin Tolontan - foto)

Cam asta se întâmplă și în Moldova. Este schimbat tanda cu manda doar de dragul politicului. Ne-au furat unii, acum au venit alții. Și tot așa mai departe vom fi călăriți de cei care și-au găsit în politic un domeniu de activitate bănos, în care gura și minciuna, incompetența și tupeul îți pot aduce bani și putere la care n-a visat niciun muncitor de rând.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu